Reședință - Portal SEI Portalul educațional SEI  Admitere Admitere Bacalaureat Bacalaureat Titularizare Titularizare Euro 200 Euro 200 Bani de Liceu Bani de Liceu
Găzduire WEB pentru școli și licee Găzduire WEB pentru școli, licee și instituții educaționale Dictionare online Dicționare online Subiecte examene naționale "2007-2008" Subiecte examene naționale "2007-2008"
Subiecte examene naționale începând cu 2002 Subiecte examene naționale începând cu 2002 .campion .campion
SIVECO Romania  Ministerul Educației și Cercetării  Răspunde la acest subiectSubiect nou Sondaj nou

> A doua șansă la educație – prima șansă la formare profesională, Leonardo da Vinci IVT
mig765
Trimis: 5 May 2014, 08:23 PM


Utilizator
**

Grup: Members
Mesaje: 38
Înscris: 27 Sep 09


În cadrul acestui proiect de mobilitate, un număr de 9 elevi au participat la un plasament cu durata de 3 săptămâni, la Vitalis Gmbh, în Schkeuditz, Germania. Acești elevi sunt în formare profesională inițială, în cadrul programului de învățământ A Doua Șansă (nivel secundar inferior). Aria profesională este Turism și alimentație, iar calificarea pentru care se pregătesc este de nivel 1 – lucrător în alimentație.
Instituțiile implicate sunt Școala Gimnazială Nr 5 din Piatra-Neamț, care organizează programul de învățământ A Doua Șansă din 2008 și Vitalis Gmbh ca organizație-gazdă (având peste 10 ani experiență în domeniul plasamentelor).
Nevoile cărora le este adresat proiectul sunt legate de următoarele aspecte: dezvoltarea unor competențe cheie, tehnice și tehnice specializate ale elevilor din grupul țintă, îmbunătățirea abilităților de comunicare profesională într-o limbă străină, tranziția de la școală la piața muncii, îmbunătățirea șanselor de angajare.
Obiectivele principale ale proiectului sunt: îmbunătățirea unor competențe cheie, tehnice și tehnice specializate, încurajarea utilizării de către elevi a unei limbi străine și a calculatorului, creșterea motivației în vederea finalizării educației obligatorii, creșterea atractivității școlii, testarea și implementarea unor elemente ECVET, punerea la dispoziția elevilor a unor instrumente (precum Portofoliul Profesional Personal) care să le crească șansele de a fi angajați;
Mobilitatea a avut loc între 9 februarie 2014 și 2 martie 2014 în Schkeuditz, lângă Leipzig, Germania.
Rezultate așteptate la nivelul:
*participanților: achiziționarea unor competențe cheie, tehnice și specializate; achiziționarea unor competențe lingvistice; îmbunătățirea imaginii profesionale (ținută, comportament); competențe IT.
produse: portofoliul profesional personal al elevului conținând CV, certificatele obținute, foto auto-prezentare; raportul individual și rapoartele intermediare privind calitatea mobilității; jurnalul profesional; album de fotografii relevante;
* instituției-beneficiar: îmbunătățirea imaginii și a vizibilității instituției la nivelul sectorului de educație relevant; creșterea capacității manageriale;
produse: suporturile de curs utilizate în etapa de pregătire; CD și pagină web de prezentare a întregului proiect;Acest proiect a fost finanțat cu sprijinul Comisiei Europene. Prezenta comunicare reprezintă doar punctul de vedere al autorului iar Comisia Europeana și Agenția Națională nu sunt responsabile de modul în care conținutul informației va fi folosit.


Fișier atașat ( Număr de descărcări: 227 )
Fișier atașat  A_doua__ans__la_educa_ie___Prima__ans__.pdf
Mesaj personal
Top
0 utilizator(i) citesc acest subiect (0 vizitatori și 0 utilizatori anonimi)
0 utilizator(i):

Opțiuni Răspunde la acest subiectSubiect nou Sondaj nou

 

 
  © 2002 SIVECO Romania SA. All Rights Reserved