Bine ai venit ! ( Autentificare | Înregistrare ) | Trimite mail de validare din nou |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
ema_manole2010 |
Trimis: 3 May 2012, 08:49 PM
|
Utilizator activ ![]() ![]() ![]() Grup: Members Mesaje: 75 Înscris: 27 Oct 10 ![]() |
rog cateva sugestii de rezolvare.Va multumesc!
1)ABCDA'B'C'D' prisma patrulatera regulata si AD' intersectat cu A'D= O. AB=8 cm si masura unghiului dintre planele OBC si OB'C' este de 90 grade. a) Demonstrati ca inaltimea prismei are lungimea de 8 cm. 2)f:R-R f(x)=3x-3 Fie C( 1, 0)si D(0,-3).Aflati coordonatele punctului E din sistemul XOY, astfel incat O(0,0)safie centrul de greutate al triughiului CDE. |
Carmen77 |
Trimis: 3 May 2012, 08:55 PM
|
Utilizator ![]() ![]() Grup: Members Mesaje: 45 Înscris: 3 May 12 ![]() |
te inteleg si eu am cu copil care la scoala nu invata nimic la materia MATEMATICA.
|
indru |
Trimis: 3 May 2012, 08:57 PM
|
![]() Mentor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Members Mesaje: 15.412 Înscris: 24 Jun 04 ![]() |
Si eu m-am saturat de parintii care se semneaza "Director de..."
![]() -------------------- Voi, grecilor, sunteti vesnic copii
Carthaginem esse delendam (in traducere aproximativa, LEN trebuie abrogata) |
romangetbeget |
Trimis: 3 May 2012, 09:22 PM
|
Utilizator avansat ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Members Mesaje: 1.716 Înscris: 17 Jul 09 ![]() |
coordonatele centrului de greutate sunt (x1+x2+x3)/3 si (y1+y2+y3)/3
in cazul dvs (1+0+x)/3=0,deci x =-1 si (0-3+y)/3=0,deci y=3 Puncul cautat este E(-1,3) Acest mesaj a fost modificat de către romangetbeget la data 3 May 2012, 09:23 PM |
John270566 |
Trimis: 3 May 2012, 09:35 PM
|
||
![]() Mentor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Members Mesaje: 10.136 Înscris: 5 Oct 06 ![]() |
Evident, ai nevoie de solutii la nivel de clasa a 8-a. 1. M -mijl lui BC, N-mijl. lui B'C'. Unghiul dat ca are 90 este MON. Apoi te descurci in tr. MON (eventual, pui si P - mijl. lui AD si Q - mijl. lui A'D' ; ia vezi ce e cu MNQP) 2. M-mijl. lui CD. Ce coordonate are M ? (linii mijlocii etc.). Punctul E este pe prelungirea lui MO, astfel ca OE=2 OM. Completare: Aceste doua probleme le gasesti aici si aici, iar raspunsurile sunt aici Ele fac parte din cele 100 de variante din 2007. Aceste variante le gasesti in intregime aici si sunt excelente pentru pregatirea examenului de Evaluare Nationala. Acest mesaj a fost modificat de către Sorin Borodi la data 3 May 2012, 09:46 PM -------------------- |
||
prof2012 |
Trimis: 3 May 2012, 09:39 PM
|
||
Utilizator activ ![]() ![]() ![]() Grup: Members Mesaje: 102 Înscris: 1 May 12 ![]() |
Daca seamana cu parintele, nici nu are (cu) ce! ![]() Deci copilul nu invata. Si, vina e a cui ca el nu are chef sa invete?! Acest mesaj a fost modificat de către prof2012 la data 3 May 2012, 09:41 PM |
||
Carmen77 |
Trimis: 3 May 2012, 09:45 PM
|
||||
Utilizator ![]() ![]() Grup: Members Mesaje: 45 Înscris: 3 May 12 ![]() |
da ai dreptate ... de o saptamana profesoara de matematica nu a mai vazut scola... clasa etc.... de la ora 20 la ora 24 am tot timpul sa fac matematica cu copilul. si cred ca este foarte odihnit pentru aceasta materie. |
||||
romangetbeget |
Trimis: 3 May 2012, 09:50 PM
|
||
Utilizator avansat ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Members Mesaje: 1.716 Înscris: 17 Jul 09 ![]() |
nu cumva inaltimea este 8 radical(3) ? |
||
John270566 |
Trimis: 3 May 2012, 10:02 PM
|
||||
![]() Mentor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Members Mesaje: 10.136 Înscris: 5 Oct 06 ![]() |
Evident, 8 nu are cum sa se obtina. Mai degraba 16. -------------------- |
||||
Natalee |
Trimis: 4 May 2012, 08:08 PM
|
||
Utilizator avansat ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Moderatori Mesaje: 2.470 Înscris: 8 Jan 05 ![]() |
Problema nu este corect conceputa! Daca inaltimea prismei ar trebui sa fie tot 8 cm, atunci prisma ar trebui sa fie cub, iar O ar trebui sa fie centrul prismei! Punctul O translatat din centrul prismei pe planul fetei ADD'A', modifica unghiul. O problema de matematica, trebuie sa fie redactata, astfel incat sa verifice realitatea; daca unghiul este de 90, nu inseamna ca-l pozitionam oriunde, chiar daca spunem ca este o prisma patrulatera regulata, trebuie sa gandim ca trebuie sa respecte elementele cubului, daca solicitam ca si inaltimea sa fie egala cu muchia bazei ! Daca-l plimbam pe O la intersectia dintre CB' si BC', atunci: cat este unghiul dintre cele doua plane? Parerea mea! Natalee ![]() Acest mesaj a fost modificat de către Natalee la data 4 May 2012, 08:23 PM -------------------- *Strange omul ca furnica, cand moare nu ia nimica.*
* Ai grija de copiii tai, caci ei iti vor alege azilul!* :) Natalia Ghiță, Agnita, Sibiu |
||
LIVE.O |
Trimis: 4 May 2012, 08:42 PM
|
![]() Utilizator avansat ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Members Mesaje: 6.936 Înscris: 5 Jan 11 ![]() |
ABCDA'B'C'D' prismă patrulateră regulată.
ADD'A' este dreptunghi, deci O este punctul de intersecție al diagonalelor. Unghiul dintre planele (OBC) și (O'B'C') este de 90 de grade. Dar triunghiurile OBC șI O'B'C' sunt isoscele, deci înălțimile din vârful O pe BC respectiv B'C' vor forma unghiul dintre planele OBC și O'B'C'. De exemplu notam cu OM perpendiculara din O pe BC și cu OM' perpendicular din O pe B'C'. Triunghiul OMM' este triunghi dreptunghic isoscel. Cum înălțimea dusă din vârful O are lungimea de 8 cm va rezulta ca ipotenuza (deci înălțimea prismei) are lungimea de 16 cm. |
![]() |
![]() ![]() ![]() |
© 2002 SIVECO Romania SA. All Rights Reserved
|