Bine ai venit ! ( Autentificare | Înregistrare ) | Trimite mail de validare din nou |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Adrian Eftenie |
Trimis: 1 Sep 2004, 12:07 PM
|
Finalist Cupa SIVECO 2005 ![]() ![]() Grup: Members Mesaje: 7 Înscris: 1 Sep 04 ![]() |
Buna ziua,
Cautand pe internet informatii despre e-lerning am vazut ca peste tot se vorbeste de SCORM (Sharable Content Object Reference Model). Este vorba de un standard folosit in special pentru reutilizarea continutului. In toate cautarile pe net nu am reusit sa gasesc o explicatie clara a ceea ce este SCORM, si cum se poate aplica, de aceea am postat acest subiect. Vreau ca toti cei care stiu ceva despre el sa-si spuna parerea. Adrian Eftenie, Ramnicu Valcea, locul III la Cupa Siveco editia a II-a |
Sorin Vasilescu |
Trimis: 1 Sep 2004, 02:39 PM
|
![]() Moderator ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Moderatori Mesaje: 2.114 Înscris: 30 May 03 ![]() |
mi se pare ca pdf-ul asta spune multe: http://www.lsal.cmu.edu/lsal/expertise/projects/ developersguide/developersguide/guide-v07-01102002.pdf -- scuze, da nu merge sa bag link. nu stiu ce are.
Acest mesaj a fost modificat de către evilpenguin la data 1 Sep 2004, 02:43 PM -------------------- email:sorin.vasilescu@gmail.com
mobil: 0726144965 "Is man one of God's blunders? Or is God one of man's blunders?" (Friedrich Nietzsche) |
Spy6 |
![]() |
![]() Utilizator avansat ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Members Mesaje: 584 Înscris: 15 May 04 ![]() |
Link
Cred ca ai pus un space in link ... ca mie se pare ca-mi merge ![]() Oricum , continutul pare interesant ![]() Acest mesaj a fost modificat de către Spy6 la data 1 Sep 2004, 04:23 PM |
catalinco |
Trimis: 1 Sep 2004, 04:37 PM
|
![]() Utilizator activ ![]() ![]() ![]() Grup: Members Mesaje: 107 Înscris: 8 Jun 04 ![]() |
Primele lectii produse de noi erau exportate din flash cu suport Scorm. Daca te uiti mai atent vezi ca Flash-ul vine cu chestia asta, trebuie doar sa o selectezi cand exporti swf-ul. Dar mai apoi ni s-a spus sa nu mai folosim, nu si de ce. Cred eu ca nu se mai foloseste in platforma AEL.
Ce inseamna scorm? Sharable Content Object Reference Model defines a Web-based learning “Content Aggregation Model” and “Run-time Environment” for learning objects. Ce am inteles eu ca este? Ceva care face legatura intre componenta swf cu care elevul interactioneaza si serverul de AEL. Adica elevul rezolva un test facut in flash, iar swf-ul trimite rezultatul catre server (profesor). Drept sa-ti spun nu am folosit decat vreo 2 functii din scorm cu mult timp in urma dar nu am avut unde sa testam asa ca nu stiu daca a functionat ceva. Momentan nu cred ca se mai vrea lectii cu suport scorm. Poate ne lamuresc cei de la siveco de ce. -------------------- catalin costea
scorm.ro, Galati |
Ștefan Morcov |
Trimis: 1 Sep 2004, 04:55 PM
|
||||
![]() SIVECO România - Director de produs ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Admin Mesaje: 1.877 Înscris: 1 May 02 ![]() |
Dragă Adrian, Deoarece AEL-ul are implementat standardul SCORM încă din versiunea 3.2.0.3 pot să te ajut cu următoarele informații: În lumea softului educațional au aparut necesități de standardizare, iar principalul motiv a fost necesitatea ca materialele educaționale - "conținutul" - să poată fi administrate, redate utilizatorului, dar mai ales să comunice cu alte sisteme în mod identic, chiar fiind folosite împreună cu diferite sisteme software educaționale (Learning Management System – LMS prescurtat). Mai concret, aceste standarde rezolvă două probleme:
În ultimii ani au apărut mai multe standarde, sau mai degrabă propuneri de standarde. Aș menționa aici SCORM, AICC și IMS. Cel mai cunoscut standard care s-a impus pe piață este standardul SCORM definit de Advanced Distributed Learning (ADL) (http://www.adlnet.org ). Acest standard este definit printr-o colecție de specificații ce necesită a fi implementate atat de producătorii de conținut educațional, cât și de dezvoltatorii de LMS–uri. Știu că Flash este un produs des folosit pentru aplicații multimedia, și des discutat pe acest forum, drept care este potrivit să menționez că Flash oferă suport SCORM! AEL-ul, din punct de vedere al acestui standard, ca sistem din categoria LMS dar în același timp și LCMS, are implementate următoarele funcții:
Cea mai mare parte dintre aceste lucruri au fost implementate în lecțiile distribuite împreună cu sistemul AEL în această toamnă. Sper că te ajută aceste aceste noțiuni generale despre acest standard. Daca vrei mai multe detalii sau specificații nu ezita să ne întrebi. Acestea pot fi descărcate și de la adresa http://www.adlnet.org/index.cfm?fuseaction=SCORMDown&listing=Specifications Mult succes în continuare ! PS: mulțumiri colegului Lucian Rusu pentru cea mai mare parte din informațiile de mai sus ! --------------------
|
||||
![]() |
![]() ![]() ![]() |
© 2002 SIVECO Romania SA. All Rights Reserved
|