Bine ai venit ! ( Autentificare | Înregistrare ) | Trimite mail de validare din nou |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
ema_manole2010 |
Trimis: 31 Oct 2010, 09:54 PM
|
Utilizator activ ![]() ![]() ![]() Grup: Members Mesaje: 75 Înscris: 27 Oct 10 ![]() |
1.ABCDA'B'C'D' cub.M apartine lui AB si N apartine lui BC astfel incat AM =BN.
Aratati ca CM perpendiculara pe D'N. 2.O, A, B, C sunt necoplanare si OA perpendiculara pe OB, OB perpendiculara pe OC, OC perpendiculara pe OA. Demonstrati ca : a)H este ortocentrul triunghiului ABC si OH perpendiculara pe (ABC) b)Formulati o teorema reciproca si demonstrati. 3.ABCD tetraedru, iar muchiile opuse sunt perpendiculare doua cate doua.Proiectiile lui D pe BC, AC, AB sunt A', B', C'. Aratati ca AA', BB', CC' sunt concurente. |
Natalee |
Trimis: 1 Nov 2010, 09:03 AM
|
||
Utilizator avansat ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Moderatori Mesaje: 2.470 Înscris: 8 Jan 05 ![]() |
1.i) In patratul ABCD: notezi intersectia dintre CM si DN cu H; triunghiurile MBC si NCD cunt congruente(C.C) => < BCM congr. < CDN. m(< NCH) + m(<DCH) = 90 = > m(<CHD) = 90 = > CH _|_ DH = > CM _|_ DN ii) DD’ _|_ CM = > CM _|_ DD’ Din i) si ii) = > CM _|_ (DD’N) = > CM _|_ D’N. -------------------- *Strange omul ca furnica, cand moare nu ia nimica.*
* Ai grija de copiii tai, caci ei iti vor alege azilul!* :) Natalia Ghiță, Agnita, Sibiu |
||
Natalee |
Trimis: 1 Nov 2010, 09:05 AM
|
||
Utilizator avansat ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Moderatori Mesaje: 2.470 Înscris: 8 Jan 05 ![]() |
2. a) Formularea problemei este un pic aiurea, dupa parerea mea! Incercam in felul urmator: consideram, pe langa conditiile date, ca: OH _|_(ABC), demonstram ca H este ortocentrul triunghiului ABC. Daca OH _|_ (ABC) , cum AB este inclusa in (ABC) = > OH _|_ AB, de unde AB _|_ OH; OC _|_ OA, OC _|_ OB = > OC _|_(AOB) = > OC _|_ AB , de unde AB _|_ OC si deci AB _|_ (OCH) = > AB _|_CH = > CH _|_ AB , deci CH este o inaltime in tr. ABC La fel demonstrazi pentru BH si AH. Apoi H ortocentrul, demonstrezi ca OH este perpendicular pe planul (ABC)… b ) O reciproca, sa zicem: *Daca H este ortocentrul triunghiului ABC si O este un punct exterior triunghiului ABC, astfel incat OH _|_ (ABC), demonstrati ca OA_|_ OB, OA_|_ OC, OB_|_ OC.* Dem: Notezi BH intersectat cu AC = {M}; OH _|_ (ABC) = > OH _|_ AC = > AC _|_| OH; BM _|_AC = > AC _|_ BM = > AC _|_ (BOM) = > AC _|_ OM . Deci, in M, avem: BM _|_ AC, OM _|_ AC = > OB _|_ (BOM) = > OB _|_ OA , OB _|_ OC s.a.m.d. Acest mesaj a fost modificat de către Natalee la data 4 Nov 2010, 08:48 AM -------------------- *Strange omul ca furnica, cand moare nu ia nimica.*
* Ai grija de copiii tai, caci ei iti vor alege azilul!* :) Natalia Ghiță, Agnita, Sibiu |
||
Natalee |
Trimis: 1 Nov 2010, 09:07 AM
|
||
Ai, de exemplu: DA’ _|_ BC, BC _|_ AD (BC si AD sunt laturi opuse) BC _|_ (ADA’) = > BC _|_ AA’ = > AA’ o inaltime in triunghiul ABC. La fel procedezi, pentru DB’ _|_ AC … s.a.m.d. Punctul lor de concurenta este ortocentrul triunghiului ABC . -------------------- *Strange omul ca furnica, cand moare nu ia nimica.*
||
ema_manole2010 |
Trimis: 3 Nov 2010, 08:32 PM
|
Utilizator activ ![]() ![]() ![]() Grup: Members Mesaje: 75 Înscris: 27 Oct 10 ![]() |
va multumesc foarte mult!
|
![]() |
![]() ![]() ![]() |
© 2002 SIVECO Romania SA. All Rights Reserved
|