Reședință - Portal SEI Portalul educațional SEI  Admitere Admitere Bacalaureat Bacalaureat Titularizare Titularizare Euro 200 Euro 200 Bani de Liceu Bani de Liceu
Găzduire WEB pentru școli și licee Găzduire WEB pentru școli, licee și instituții educaționale Dictionare online Dicționare online Subiecte examene naționale "2007-2008" Subiecte examene naționale "2007-2008"
Subiecte examene naționale începând cu 2002 Subiecte examene naționale începând cu 2002 .campion .campion
SIVECO Romania  Ministerul Educației și Cercetării



Pagini: (2) [1] 2  ( Primul mesaj necitit ) Răspunde la acest subiectSubiect nou Sondaj nou

> MySql
a.c
Trimis: 20 Sep 2004, 09:12 PM


Utilizator activ
***

Grup: Members
Mesaje: 53
Înscris: 2 Aug 04


Stie cineva cum se pot concatena doua coloane in MySQL? Care e operatorul de concatenare???


--------------------
Adriana C
--------------------------
Urmeaza-ti visurile!
Mesaj personalYahoo
Top
a.c
Trimis: 20 Sep 2004, 09:16 PM


Utilizator activ
***

Grup: Members
Mesaje: 53
Înscris: 2 Aug 04


Am incercat cu || , dar rezultatul este sau 1 sau 0 ceea ce nu-mi arata a concatenare de coloane varchar


--------------------
Adriana C
--------------------------
Urmeaza-ti visurile!
Mesaj personalYahoo
Top
Spy6
  Trimis: 20 Sep 2004, 09:37 PM


Utilizator avansat
****

Grup: Members
Mesaje: 584
Înscris: 15 May 04


Nu stiu daca merge si pt coloane :

QUOTE
CONCAT(str1,str2,...)
Returns the string that results from concatenating the arguments. Returns NULL if any argument is NULL. May have one or more arguments. A numeric argument is converted to its equivalent string form.

mysql> SELECT CONCAT('My', 'S', 'QL');
        -> 'MySQL'
mysql> SELECT CONCAT('My', NULL, 'QL');
        -> NULL
mysql> SELECT CONCAT(14.3);
        -> '14.


Cat despre || :
QUOTE
||
Logical OR. Evaluates to 1 if any operand is non-zero, to NULL if any operand is NULL, otherwise 0 is returned.

mysql> SELECT 1 || 1;
        -> 1
mysql> SELECT 1 || 0;
        -> 1
mysql> SELECT 0 || 0;
        -> 0
mysql> SELECT 0 || NULL;
        -> NULL
mysql> SELECT 1 || NULL;
        -> 1


Pt. alte detalii

Acest mesaj a fost modificat de către Spy6 la data 20 Sep 2004, 09:38 PM
Mesaj personalTrimite emailICQYahooMSN
Top
Andreea Neagu
Trimis: 21 Sep 2004, 09:29 AM


SIVECO România
****

Grup: SIVECO Romania
Mesaje: 346
Înscris: 26 Feb 03


Uite un exemplu pt concatenarea coloanelor:

mysql> SELECT CONCAT(last_name,', ',first_name) AS full_name
-> FROM mytable ORDER BY full_name;

Mai mule informatii gasesti la http://dev.mysql.com/doc/mysql/en/SELECT.html


--------------------

Andreea Neagu
SIVECO Romania
Am lansat Wand.education! detalii aici
Mesaj personalTrimite emailPagina web a utilizatoruluiYahoo
Top
Ștefan Morcov
Trimis: 21 Sep 2004, 02:06 PM


SIVECO România - Director de produs
****

Grup: Admin
Mesaje: 1.877
Înscris: 1 May 02


|| face concatenare în Oracle doar.
Mulțumim de hinturi. Îmi place site-ul http://dev.mysql.com.


--------------------

Ștefan Morcov
SIVECO Romania
Am lansat Wand.education! detalii aici
Mesaj personalTrimite emailPagina web a utilizatorului
Top
Ștefan Morcov
Trimis: 21 Sep 2004, 02:08 PM


SIVECO România - Director de produs
****

Grup: Admin
Mesaje: 1.877
Înscris: 1 May 02


QUOTE (Ștefan Morcov @ 21 Sep 2004, 03:06 PM)
|| face concatenare în Oracle doar.
Mulțumim de hinturi. Îmi place site-ul http://dev.mysql.com.


--------------------

Ștefan Morcov
SIVECO Romania
Am lansat Wand.education! detalii aici
Mesaj personalTrimite emailPagina web a utilizatorului
Top
Alexandru Rada
Trimis: 28 Sep 2004, 05:47 PM


Finalist Cupa SIVECO 2004
***

Grup: Members
Mesaje: 203
Înscris: 19 Apr 04


Lucrez In PHP cu MySQL si in acest moment ma confrunt cu o problema. Realizez un magazin virtual si as vrea sa pun toate produsele in baza de date mysql.
La fiecare produs am poze respectiv cate ceva date despre. Intrebarea este daca pot sa pun si poza in baza de date? pentru ca mi-ar fi mult mai usor decat sa lucrez cu un folder de poze.
Daca stie cineva ce sa folosesc ..... VA MULTZUMESC!
Mesaj personalTrimite email
Top
Lic.Arte Alba
Trimis: 29 Sep 2004, 09:05 AM


Utilizator activ
***

Grup: Members
Mesaje: 83
Înscris: 13 Sep 02


in bd pui decat calea catre imagine asa am facut eu www.ig.ro

Acest mesaj a fost modificat de către Lic.Arte Alba la data 29 Sep 2004, 09:06 AM


--------------------
Marius Popescu
Analist programator
Liceul de Muzica si Arte Plastice Alba Iulia
http://lmap.alba.astral.ro
Mesaj personalTrimite emailPagina web a utilizatoruluiYahoo
Top
Alexandru Rada
Trimis: 29 Sep 2004, 03:14 PM


Finalist Cupa SIVECO 2004
***

Grup: Members
Mesaje: 203
Înscris: 19 Apr 04


Da, e o solutie sa pun si numai calea catre poza. Merci mult dar chiar nu se poate? Ca am citit undeva (parca) ca bazele de date pot retine si alte tipuri de fisiere. Dar pana aflu cu siguranta cred ca voi folosi aceasta varianta.
Mesaj personalTrimite email
Top
Serban Nistor
Trimis: 30 Sep 2004, 07:47 AM


Utilizator activ
***

Grup: Members
Mesaje: 73
Înscris: 1 May 02


Tipurile de date BLOB pot retine si fisiere.
Citeste manualul MySQL pentru detalii cum poti introduce fisiere in aceste tipuri de date.

Bafta!


--------------------
Software Developer
Colegiul National de Informatica "Tudor Vianu", Bucuresti
Membru al comisiei Junior - Concursul National de Soft Educational Cupa Siveco (Editia 2004)
e-mail: serban.nistor@gmail.com
Mesaj personalTrimite emailPagina web a utilizatoruluiYahoo
Top
Alexandru Rada
Trimis: 1 Oct 2004, 06:57 PM


Finalist Cupa SIVECO 2004
***

Grup: Members
Mesaje: 203
Înscris: 19 Apr 04


OK, o sa citesc tutorialele ca mi-a mai usor cu poza in baza de date decat cu calea catre ea.
Mesaj personalTrimite email
Top
Alexandru Rada
Trimis: 8 Oct 2004, 07:55 PM


Finalist Cupa SIVECO 2004
***

Grup: Members
Mesaje: 203
Înscris: 19 Apr 04


Am si eu o problema: am o tabela cu o coloana 'id' auto_increment care imi retine numarul de ordine al unor email-uri. Problema apare atunci cand sterg un rand, doua sau pe toate atunci cand introduc unul nou ii pune numarul urmator care era inainte de a sterge.
Stie cineva cum sa fac ca atunci cand sterg un camp celelalte sa vin mai jos cu un numar? sau ca atunci cand golesc toate datele din tabela sa inceapa sa numere iar de la 1?
Mesaj personalTrimite email
Top
Sorin Vasilescu
Trimis: 9 Oct 2004, 09:07 PM


Moderator
****

Grup: Moderatori
Mesaje: 2.114
Înscris: 30 May 03


nu mai stiu sigur sintaxa de la autoincrement, dar incearca in momentul in care stergi ceva sa faci un toggle pe autoincrement (adica sa-i dai autoincrement off si dupa aia on). presupun ca in principiu merge sa faci asta cu
CODE
alter table

promit sa revin dupa ce ma documentez.

Acest mesaj a fost modificat de către Sorin Vasilescu la data 9 Oct 2004, 09:08 PM


--------------------
email:sorin.vasilescu@gmail.com
mobil: 0726144965

"Is man one of God's blunders? Or is God one of man's blunders?" (Friedrich Nietzsche)
Mesaj personalTrimite emailPagina web a utilizatoruluiYahooMSN
Top
Alexandru Rada
Trimis: 10 Oct 2004, 11:21 AM


Finalist Cupa SIVECO 2004
***

Grup: Members
Mesaje: 203
Înscris: 19 Apr 04


Sa fac asta de cate ori sterg ceva si apoi introduc iara mi se pare prea mult pentru orice server. ar avea prea mult de lucru procesoru. Nu cred ca merge dar oricum merci
Mesaj personalTrimite email
Top
Sorin Vasilescu
Trimis: 11 Oct 2004, 04:52 PM


Moderator
****

Grup: Moderatori
Mesaje: 2.114
Înscris: 30 May 03


n-am gasit nimic concludent in ce documentatii aveam eu, dar am citit pe Internet tot felul de opinii. cel mai des aparea ceva de genul:

Problema:
QUOTE
I selected an identity field as a primary key in a SQL Server table. When I delete the last record, then enter a new record, SQL Server creates a new number. However, when I insert a new record, I want SQL Server to check the maximum number in the auto- increment field, then assign the next consecutive number to prevent a gap. I think I can create a trigger that ensures an uninterrupted series of numbers. Is this solution appropriate?


Raspunsul:
QUOTE
You can create an INSTEAD OF trigger in SQL Server 2000 to close the number gaps. However, unless you have a compelling business case to use consecutive numbers, you should reevaluate this need. You're likely to suffer scalability and locking problems if you don't allow gaps in your incrementing counters.


in concluzie, eu zic sa renunti la idee, sa gasesti o alta solutie care sa nu implice auto-increment. bine, sigur, toate cele de mai sus sunt pentru SQL Server 2000, dar nu cred ca e mare diferenta. gresesc?

Acest mesaj a fost modificat de către Sorin Vasilescu la data 11 Oct 2004, 04:52 PM


--------------------
email:sorin.vasilescu@gmail.com
mobil: 0726144965

"Is man one of God's blunders? Or is God one of man's blunders?" (Friedrich Nietzsche)
Mesaj personalTrimite emailPagina web a utilizatoruluiYahooMSN
Top
Sorin Vasilescu
Trimis: 11 Oct 2004, 04:54 PM


Moderator
****

Grup: Moderatori
Mesaje: 2.114
Înscris: 30 May 03


sfatul meu imediat ar fi sa ordonezi mail-urile dupa data primirii/trimiterii. vroiai sa poti sa ai tu o alta ordine pe care sa o stabileasca fiecare utilizator?


--------------------
email:sorin.vasilescu@gmail.com
mobil: 0726144965

"Is man one of God's blunders? Or is God one of man's blunders?" (Friedrich Nietzsche)
Mesaj personalTrimite emailPagina web a utilizatoruluiYahooMSN
Top
Serban Nistor
Trimis: 12 Oct 2004, 09:10 AM


Utilizator activ
***

Grup: Members
Mesaje: 73
Înscris: 1 May 02


Ce e asa de greu acest algoritm?
Cand introduci o noua intrare in baza de date pui in campul "id" valoarea id-ului precedent incrementata cu o unitate (faci totul manual).
Problema intervine in momentul cand se sterge o inregistrare de la mijloc, pentr ca va trebui sa decrementezi fiecare id ulterior.

Oricum, asta e cea mai practica solutie la problema ta...
Succes!


--------------------
Software Developer
Colegiul National de Informatica "Tudor Vianu", Bucuresti
Membru al comisiei Junior - Concursul National de Soft Educational Cupa Siveco (Editia 2004)
e-mail: serban.nistor@gmail.com
Mesaj personalTrimite emailPagina web a utilizatoruluiYahoo
Top
LStoleriu
Trimis: 12 Oct 2004, 09:33 AM


Utilizator avansat
****

Grup: Moderatori
Mesaje: 3.960
Înscris: 4 Sep 03


QUOTE (Serban Nistor @ 12 Oct 2004, 10:10 AM)
Problema intervine in momentul cand se sterge o inregistrare de la mijloc, pentr ca va trebui sa decrementezi fiecare id ulterior.
Oricum, asta e cea mai practica solutie la problema ta...

N-aș zice că e cea mai practică. Dacă ID-ul respectiv este folosit drept cheie în relația cu alte tabele te-a omorât pentru că trebuie să modifici valorile și în celelalte tabele. Și în plus se duce naibii scalabilitatea... Ce te faci dacă la ștergerea unei înregistrări ai de renumerotat alte 1.0e6 înregistrări?

Răspunsul la întrebarea inițială cu AUTO_INCREMENT cred că ar fi:
1. Nu-ți bați capul cu numerele lipsă.
2. Dacă vrei să golești tabelul și AUTO_INCREMENT să pornească din nou de la 1:
QUOTE (Paul DuBois @ <<MySQL>>, Teora)
De la MySQL 3.23 s-au introdus noile caracteristici ale atributului AUTO_INCREMENT de a nu refolosi numerele de secvență si de a vă permite să specificați un număr inițial de secvență în instrucțiunea CREATE TABLE. Aceste caracteristici sunt anulate dacă ștergeți toate înregistrările din tabel folosind o instrucțiune DELETE de forma următoare:
DELETE FROM nume_tabel
în acest caz, secvența va începe de la 1, în loc să continue într-o ordine strict crescătoare. Secvența reia numărătoarea de la 1 chiar dacă instrucțiunea dumneavoastră CREATE TABLE specifică în mod explicit un număr inițial de secvență de tipul:
CREATE TABLE tabelul_meu
(sec  INT  UNSIGNED AUTO_INCREMENT NOT NULL PRIMARY  KEY)
AUTO_INCREMENT =  1000000

Acest lucru se produce datorită modului în care MySQL optimizează instrucțiunile DELETE care golesc în întregime un tabel: re-creează datele și fișierele index de la zero, în loc de a șterge fiecare înregistrare, ceea ce determină pierderea tuturor informațiilor despre numerele de secvență. Dacă doriți să ștergeți toate înregistrările, dar să păstrați informațiile de secvență, puteți suprima optimizarea și forța MySQL să execute în schimb o operație de ștergere rând cu rând, astfel:
DELETE  FROM nume_tabel WHERE  1


Cheers!
Mesaj personal
Top
Sorin Vasilescu
Trimis: 12 Oct 2004, 04:48 PM


Moderator
****

Grup: Moderatori
Mesaje: 2.114
Înscris: 30 May 03


blink.gif multumim pt interventie. eram cam pierduti la faza asta.


--------------------
email:sorin.vasilescu@gmail.com
mobil: 0726144965

"Is man one of God's blunders? Or is God one of man's blunders?" (Friedrich Nietzsche)
Mesaj personalTrimite emailPagina web a utilizatoruluiYahooMSN
Top
dejayfx
Trimis: 31 Oct 2004, 01:19 PM


Utilizator
**

Grup: Members
Mesaje: 34
Înscris: 31 Oct 03


QUOTE (Serban Nistor @ 30 Sep 2004, 08:47 AM)
Tipurile de date BLOB pot retine si fisiere.
Citeste manualul MySQL pentru detalii cum poti introduce fisiere in aceste tipuri de date.

poti pune in orice tip vrei tu, cu base64_encode, asta nu inseamna ca este si recomandabil sa faci asta.

imaginile in general ocupa prea mult spatiu si fac mysql sa opereze mai greu.
ca atare cel mai recomandabil e storezi doar calea catre imagini.
Mesaj personalTrimite email
Top
dejayfx
Trimis: 31 Oct 2004, 01:21 PM


Utilizator
**

Grup: Members
Mesaje: 34
Înscris: 31 Oct 03


QUOTE (Alexandru Rada @ 8 Oct 2004, 08:55 PM)
sau ca atunci cand golesc toate datele din tabela sa inceapa sa numere iar de la 1?

daca o golesti cu truncate table iti reseteaza si pointerul pentru auto increment.
Mesaj personalTrimite email
Top
dejayfx
Trimis: 31 Oct 2004, 01:24 PM


Utilizator
**

Grup: Members
Mesaje: 34
Înscris: 31 Oct 03


QUOTE (Alexandru Rada @ 8 Oct 2004, 08:55 PM)
Am si eu o problema: am o tabela cu o coloana 'id' auto_increment care imi retine numarul de ordine al unor email-uri. Problema apare atunci cand sterg un rand, doua sau pe toate atunci cand introduc unul nou ii pune numarul urmator care era inainte de a sterge.

nu, nu e recomandat sa modifici pointerul la auto incrementeruri pentru ca aiureste tot sistemul relational.. practic anulezi toate avantajele unei bd relationale..

asa ca, cel mai bine treci peste inconvenientul optic si accepti asa cum e afisarea.

pentru problema cealalta ti-am raspuns inainte.
Mesaj personalTrimite email
Top
Sorin Vasilescu
Trimis: 31 Oct 2004, 02:08 PM


Moderator
****

Grup: Moderatori
Mesaje: 2.114
Înscris: 30 May 03


QUOTE (dejayfx @ 31 Oct 2004, 02:24 PM)
accepti asa cum e afisarea

daca problema e numai la afisare, nu poti sa faci tu un contor in php si sa-l afisezi? ca oricum stii cate randuri iti vin de la fiecare query.


--------------------
email:sorin.vasilescu@gmail.com
mobil: 0726144965

"Is man one of God's blunders? Or is God one of man's blunders?" (Friedrich Nietzsche)
Mesaj personalTrimite emailPagina web a utilizatoruluiYahooMSN
Top
dejayfx
Trimis: 31 Oct 2004, 02:41 PM


Utilizator
**

Grup: Members
Mesaje: 34
Înscris: 31 Oct 03


majoritatea oamenilor sunt deranjati de aspectul neomogen cand se intampla sa sara peste valori cheia primara in tabele, dar trebuie sa priceapa ca nu e corect s-o modifice.

daca e nevoie de un nr de identificare, de obicei e ala din tabel, daca nu e nevoie de ala inseamna ca nu e nevoie deloc.
Mesaj personalTrimite email
Top
Dana Jebelean
Trimis: 4 Jan 2005, 10:49 PM


Utilizator avansat
****

Grup: Moderatori
Mesaje: 1.225
Înscris: 19 Feb 04


Exista in MySql un gen de interogare prin care sa se poata afla direct urmatoarea informatie?

Date fiind 3 tabele

Carti (Cod_Carte, Autor. Titlu, etc)
CartiImprumutate ( Cod_Carte, Cod_Cititor)
Cititori (Cod_Cititor, Nume, Prenume, etc.)

se pot afisa codurile cartilor care nu sunt imprumutate, sau cele care exista pe rafturile unei biblioteci oarecare la un moment dat ?
Am incercat si in Access cu subselecturi utilizand NOT IN, dar pana acuma nici un rezultat.

Cu multumiri

Acest mesaj a fost modificat de către Dana Jebelean la data 4 Jan 2005, 10:52 PM
Mesaj personalTrimite emailPagina web a utilizatoruluiYahoo
Top
0 utilizator(i) citesc acest subiect (0 vizitatori și 0 utilizatori anonimi)
0 utilizator(i):

OpțiuniPagini: (2) [1] 2  Răspunde la acest subiectSubiect nou Sondaj nou

 

 
  © 2002 SIVECO Romania SA. All Rights Reserved