Reședință - Portal SEI Portalul educațional SEI  Admitere Admitere Bacalaureat Bacalaureat Titularizare Titularizare Euro 200 Euro 200 Bani de Liceu Bani de Liceu
Găzduire WEB pentru școli și licee Găzduire WEB pentru școli, licee și instituții educaționale Dictionare online Dicționare online Subiecte examene naționale "2007-2008" Subiecte examene naționale "2007-2008"
Subiecte examene naționale începând cu 2002 Subiecte examene naționale începând cu 2002 .campion .campion
SIVECO Romania  Ministerul Educației și Cercetării  Răspunde la acest subiectSubiect nou Sondaj nou

> Fisa postului secretar sef si contabil sef actualizate, Imi trebuie urgent
costy74
Trimis: 25 Feb 2009, 04:04 PM


Utilizator activ
***

Grup: Members
Mesaje: 219
Înscris: 23 Oct 08


Am inteles ca sunt actualizate, si avem niste dispuse de genul ,,cine face salariile" , sau ,,pana unde se fac salarile" pana la brut face secretarul iar dupa aia contabilul?
O intreaga nebunie, la liceu la mine!!!!!!
Mesaj personal
Top
bruna
Trimis: 26 Feb 2009, 09:23 AM


Utilizator activ
***

Grup: Members
Mesaje: 65
Înscris: 16 Aug 06


Aveti aici o fisa a postului - secretar- in care, salariile de la inceput la sfarsit intra in atributiile secretarei. Aveti si un model de evaluare, dar noi folosim alt model, o sa-l trimit si pe acela. Sper sa va foloseasca!
Mesaj personal
Top
bruna
Trimis: 26 Feb 2009, 09:35 AM


Utilizator activ
***

Grup: Members
Mesaje: 65
Înscris: 16 Aug 06


fisa contabil

Acest mesaj a fost modificat de către bruna la data 26 Feb 2009, 09:37 AM

Fișier atașat ( Număr de descărcări: 5569 )
Fișier atașat  fisa_post_contabil.doc
Mesaj personal
Top
bruna
Trimis: 26 Feb 2009, 09:39 AM


Utilizator activ
***

Grup: Members
Mesaje: 65
Înscris: 16 Aug 06


QUOTE (costy74 @ 25 Feb 2009, 05:04 PM)
Am inteles ca sunt actualizate, si avem niste dispuse de genul ,,cine face salariile" , sau ,,pana unde se fac salarile" pana la brut face secretarul iar dupa aia contabilul?
O intreaga nebunie, la liceu la mine!!!!!!

Fisa secretar!

Fișier atașat ( Număr de descărcări: 4382 )
Fișier atașat  fisa_postului_secretar.doc
Mesaj personal
Top
lianaz
Trimis: 4 Mar 2009, 11:50 AM


Utilizator
**

Grup: Members
Mesaje: 27
Înscris: 11 Dec 08


te contrazic bruna..fisa postului de secretar este de cand nu erau contabili in unitatile scolare, fara suparare dar daca si de facut salariile este greu avand in vedere ca secretarele fac incadrarea....ce mai au de facut decat sa aplice sporul de dirigentie, sa aplice orele suplimentare pe care le centralizeaza tot secretara si sa retina cotele, mai exista si program de salarizare care face declaratiile fiscale....cel putin la noi in scoala asta face contabila pt ca m am impus, nu pt ca nu as fi fost in stare sa le fac, dar abia am timp sa rasuflu, dar nu mi se pare corect..atunci pt ce mai terminati o facultate de stiinte economice daca nu acceptati sa faceti salarii...atunci cu ce va ocupati timpul? in opinia voastra ce trebuie sa faca un contabil? pt ca eu am fost si am tinut si carti de munca, faceam incadrari, faceam salarii, bilant.....sincer nu va inteleg....cum puteti spune ca secretarele trebuie sa faca salariile? atunci de ce v au mai pus in aceste functii? ca sa taiati niste facturi cand achizitionati materiale si de unde va luati comisioane?
Mesaj personal
Top
lianaz
Trimis: 4 Mar 2009, 12:01 PM


Utilizator
**

Grup: Members
Mesaje: 27
Înscris: 11 Dec 08


si mai nou a cerut contabila date despre toti salariatii, nu a dat amanunte, dar am inteles ca a primit de la finante un program in care tb sa aiba adaugat tot personalul si va fi necesar la calcularea salariilor....mentionez ca o scoala arondata nou (independenta) cu secretar si bibliotecar =jumatate de norma - facea statul de plata pt cele 7 cadre didactice, ceea ce nu mi se pare corect atata timp cat cartile de munca sunt la centru financiar.... cum facea incadrarea,cum calcula vechimea, daca nu ai cartea de munca? (lucrez de 6 luni la aceasta scoala si nu am fost de acord cu ceea ce am gasit)- si sa revin la subiect am inteles de la contabila ca va trebui sa faca salariile si pt celelalte 7 cadre didactice, asa sunt dispozitiile acuma....asa ca am sa incerc sa vad ce program este...ceea ce duce la concluzia ca salariile trebuie facute de contabil....ce ati spune daca ati face insa acest lucru de la zero...sa faceti incadrari, sa operati in cartile de munca, sa aplicati sporurile care tb....
Mesaj personal
Top
ramclaudia
Trimis: 9 Mar 2009, 05:22 PM


Utilizator avansat
****

Grup: Members
Mesaje: 4.792
Înscris: 10 May 07


În școlile unde nu există contabili, cine face salariile? Contabila de la primărie nici măcar nu pricepe de ce o persoană care are 15 ani vechime (doar 8 în învățământ), nu este încadrată la grila 14-18 ani. I se explică faptul că acei ani intră la sporul de vechime dar nu pentru încadrarea în grila respectivă. ...
Cine poate verifica secretara în aceste condiții?

Acest mesaj a fost modificat de către ramclaudia la data 9 Mar 2009, 05:23 PM
Mesaj personal
Top
foca
Trimis: 9 Mar 2009, 06:42 PM


Utilizator
**

Grup: Members
Mesaje: 26
Înscris: 6 May 04


Am si eu aceeasi problema la liceul la care activez! Dispute de genul "cine face salariile"? Mentionez faptul ca sunt secretara la un liceu din Bucuresti! Am tot scotocit site-ul edu.ro pentru un model de fisa postului dar a fost in zadar! Totusi Internetul este plin de fise de post pentru functia de secretar sef unele dintre ele avand prevazut faptul ca secretarul se ocupa de salarii, altele neavand prevazut acest lucru!
Intrebarea este urmatoarea: poate cineva sa-mi spuna care este baza legala unde este specificat clar ca secretarul trebuie sa faca salariile? In conformitate cu Reg de Org si Functionare al Unit de Invat Preuniversitar, la art. 86 sunt prevazute atributiile postului de secretar dar nu este nimic mentionat referitor la salarii, in schimb la art. 87 este clar stipulat faptul ca serviciul de contabilitate indeplineste activitatea financiar contabila a unitatii de invatamant!
Banuiesc ca nu sunt singura in aceasta situatie pentru ca am vazut tot felul de discutii pe forum legate de acest subiect! De asemenea mi se pare o nedreptate ca salariile sa fie lasate in sarcina secretariatului din moment ce exista un departament contabil!
Astept pareri referitoare la acest subiect ... poate gasim si o rezolvare!


Mesaj personalTrimite email
Top
0 utilizator(i) citesc acest subiect (0 vizitatori și 0 utilizatori anonimi)
0 utilizator(i):

Opțiuni Răspunde la acest subiectSubiect nou Sondaj nou

 

 
  © 2002 SIVECO Romania SA. All Rights Reserved