Reședință - Portal SEI Portalul educațional SEI  Admitere Admitere Bacalaureat Bacalaureat Titularizare Titularizare Euro 200 Euro 200 Bani de Liceu Bani de Liceu
Găzduire WEB pentru școli și licee Găzduire WEB pentru școli, licee și instituții educaționale Dictionare online Dicționare online Subiecte examene naționale "2007-2008" Subiecte examene naționale "2007-2008"
Subiecte examene naționale începând cu 2002 Subiecte examene naționale începând cu 2002 .campion .campion
SIVECO Romania  Ministerul Educației și CercetăriiPagini: (2) [1] 2  ( Primul mesaj necitit ) Răspunde la acest subiectSubiect nou Sondaj nou

> comisia de disciplina din școală, poziția pe care trebuie să o adopt
proful incomod
Trimis: 15 Mar 2010, 01:54 PM


Utilizator activ
***

Grup: Members
Mesaje: 139
Înscris: 15 Mar 10


Bună ziua tuturor
Am fost convocat de comisia de disciplină a școlii unde sunt titular, în urma sesizării unui părinte.
De fapt mi s- a dat o hartie din partea Comisiei de cercetare disciplinară, de a mă prezenta în cursul acestei săptămani pt a fi audiat și a da o declarație în favoarea mea.
Menționez pe scurt faptele: - pt a liniști o clasă, am cerut unui nr. de 3 elevi să parăsească sala de clasă. Din cate am înteles, membrii Comisiei de disciplină din școală au luat tuturor elevilor clasei într-o perioadă de 2 săptămani, cred, declarații scrise referitor la ceeace s-a petrecut. Întamplător prin bunăvoința unei colege am citit cateva,..., masa mare a elevilor coștiincioși au scris adevărul; adică cei trei au deranjat ora și au fost scoși afară. Am înțeles că reclamația vine din parte aunui părinte, care mi-a spus în față că știe el cat de mult știu eu să predau și mai ales ce cunoștiințe am din materia pe care o predau.( atunci cand i-am spus frumos că copilul lui nu are nici măcar cunoștiințele și abilitățile pt materii exacte de cl a-VI-a măcar).
Menționez că am gr.I de 11 ani, și pană acum nu m-am mai confruntat cu asemea probleme. A era să uit, în această școală, sunt titular doar de 1 an, deci în al doilea an. (au mai fost divergențe între mine și școală referitor la calitatea învătării și însușirii materiei de către elevi. Unii dintre ei abia știu să scrie și să citească; oricum toți ajung în clasa a-XII-a și termină școala; iar eu a trebuit să cobor ștacheta la minimum minimorum, în tot ceeace fac la clasă)

Întrebarea mea:
Chiar trebui să mă disculp în fața unei comisii? pt că oricum cum nu sunt de-al lor , ei își apără interesele; Știți cum e acum: noi avem elevi buni și silitori, iar ei deabia știu să scrie.
Unde și cum pot ataca hotărarea acetei comisii dacă soluționarea cazului este în defavoarea mea(au mai fost probleme,la început, cand mi s-a spus că cer și fac prea mult,(iar eu respectam doar programa și competențele din programă, și evaluam corect; nu am lăsat corigenți dar nici note umflate nu am acordat pe ochi frumoși). Și știți ce: Nu știu cum este la alte discipline dar nu pot să înțeleg, și nu am înțeles niciodată cum un elev la cateva materii e f slab iar la altele ridicat în slavi, cand să zicem se exprimă chiar cu dificultate.( ghinionul meu este că am venit de la un liceu unde făceam școală, la un gr. școlar tipic romanesc)
vă multumesc
Mesaj personal
Top
maggmadd
Trimis: 15 Mar 2010, 02:00 PM


Utilizator avansat
****

Grup: Members
Mesaje: 426
Înscris: 16 Mar 08


Normal stiu ca nu avem voie sa dam elevii afara de la ore, pt ca raspundem de faptele lor. Desi multi dintre noi, mai facem si asta, pt ca unii ne dispera cu adevarat! Probabil, e un caz de intimidare din partea scolii, sa te faca sa pleci, daca nu esti prea bine vazut. Trebuia sa pastrezi lucrarile, sa ai dovezi, ca elevii nu stiu sa scrie,sau sa citeasca, asa ca nu au cum sa-si insuseasca materia.Probabil cel mai bine, te poate lamuri un jurist al ISJ-ului sau al sindicatului. Sau cere Comisiei de disciplina sa ti se arate documentele dupa care functioneaza si un regulament pe care ar fi trebuit sa-l semnezi la inceput de an, sa stii ce norme ai incalcat. Asa pe "ochi frumosi" sau pe "apartenente politice si nepotisme" zburam toti din invatamant...pt ca unora sau altora dintre colegi, parinti, elevi...nu le place de noi !!!
Mesaj personal
Top
kovacsstefan
Trimis: 15 Mar 2010, 02:23 PM


Utilizator avansat
****

Grup: Members
Mesaje: 2.252
Înscris: 21 Aug 04


QUOTE (maggmadd @ 15 Mar 2010, 03:00 PM)
Normal stiu ca nu avem voie sa dam elevii afara de la ore, pt ca raspundem de faptele lor.

character40.gif V-ati raspuns singura la problema! Stiu ca sunt elevi care rascolesc pur si simplu clasa, dar va rog sa va puneti problema ca in timpul cand ei au fost dati afara au facut ceva foarte rau...au aprins scoala, au fugit din scoala si i-a lovit masina, au fumat undeva in scoala....Ce parere aveti? Si altfel spus cum mai faceti educatie cu elevul care este pe coridor? La scoala noastra se mai intampla si asa ceva. Avem insa 20 camere video si sunt imediat depistati si ,,redistribuiti" in clase de directori! Trebuie sa incercati altceva. Unii copii fac intentionat sa fie dati afara! Iar referitor la Comisia de disciplina ...asa este legal! Directorii nu fac altceva de cat sa respecte legea. In cazul in care nu o respecta se spune ca sunt lasatori sau incompetenti! Nu? Sunt sigur ca nu are nimeni cu dumneavoastra nimic. Si sunt la fel de sigur ca nu o sa patiti nimic! Deci ...bafta!! happy30.gif


--------------------
De bun simț toată lumea are nevoie. Puțini îl au și fiecare crede ca îl are. (Franklin Benjamin )
Mesaj personal
Top
proful incomod
Trimis: 15 Mar 2010, 02:36 PM


Utilizator activ
***

Grup: Members
Mesaje: 139
Înscris: 15 Mar 10


Se pare că cum spun eu pt unii sunt o persoană incomodă.
Deci precizez, nu a fost scandal la ora, doar cei 3 elevi m-au infruntat,făcand scandal repetat la orele mele, ..., iar la modul că părintele e revoltat și dorește să fiu sancționat, că i-am luat de mană copilul și l-am scos afară din clasă, mie mi se pare prea de tot. Acuze, după ce am citit cateva declarații scris eca vai de mama lor, sunt: i-am făcut analfabeți, și sunt 3 declarții cum că aș fi incercat să-l agresez pe unul dintre elevi; cel cu reclamația; și că vezi doamne i-am jicnit.( și încă ceva incidentul s- a petrecut la mijlocul lunii februarie)

Vă rog respectuos, doresc cateva adrese unde să citesc și să mă informez de prerogativele unei astfel de comisii, de modul în care au instrumentat cazul, de sancțiuni asupra unui profesor care a cerut unor elevi părăsirea sălii de clasă, etc.
Poate si dumneavoastră v-ați confruntat cu astfel de cazuri.
Mesaj personal
Top
proful incomod
Trimis: 15 Mar 2010, 02:44 PM


Utilizator activ
***

Grup: Members
Mesaje: 139
Înscris: 15 Mar 10


Accept ambele păreri, dar în 25 de ani de învățamant chiar este o palmă prea grea pt mine, și mai ales nici nu doresc să o primesc.
QUOTE
Directorii nu fac altceva de cat sa respecte legea. In cazul in care nu o respecta se spune ca sunt lasatori sau incompetenti! Nu? Sunt sigur ca nu are nimeni cu dumneavoastra nimic. Si sunt la fel de sigur ca nu o sa patiti nimic! Deci ...bafta!!

Nu contest dir. instituției, ci contest modul în care a fost abordată această problemă.
Oricum nu mi se pare corect. Sper ca noua lege a educației să mai dea caștig de cauză și profesorilor.
Și totuși mă interesează articolele de lege.
Am omis faptul că sunt în litigiu ca toată lumea din sistem, cu angajatorul meu și Instituția primarului( am termen nou pt dosar în mai 2010, pt toate drepturile care mi-au fost încălcate, Lg 221, prime de vacanță, bani de cărți, etc).
Mesaj personal
Top
blackbear
Trimis: 15 Mar 2010, 03:31 PM


Utilizator
**

Grup: Members
Mesaje: 47
Înscris: 31 Dec 09


QUOTE (kovacsstefan @ 15 Mar 2010, 03:23 PM)
La scoala noastra se mai intampla si asa ceva. Avem insa 20 camere video si sunt imediat depistati si ,,redistribuiti" in clase de directori! ...Directorii nu fac altceva de cat sa respecte legea.

Domnule director, in afara ca nu faceti altceva decat sa respectati legea mai ajutati cu ceva si cadrele didactice in asemena situatii? Sau numai trimiteti inapoi pe acesti elevi indisciplinati? Nu vreau sa va supar dar in aceasta situatia cadrul didactic chiar daca nu procedeaza corect pierde batalia in fata unor copii care habar n-au de disciplina. Si cine stie, poate ca odata si dumneavoastra veti avea nevoie de un ajutor cand veti fi iarasi cadru didactic.
confused24.gif


--------------------
Sa fie reduceri masive si la nivel de ISJ!
Sa fie comasate si ISJ-urile!
Mesaj personal
Top
flixdavid
Trimis: 15 Mar 2010, 05:40 PM


Utilizator activ
***

Grup: Members
Mesaje: 172
Înscris: 3 Sep 09


Art. 117
(1)In unitatile invatamantului preuniversitar, propunerea de sanctionare se face de catre director sau de cel putin 1/3 din numarul total al membrilor consiliului de administratie ori ai consiliului profesoral. Acelasi drept il au si organele ierarhic superioare.
Art. 119
(1)Sanctiunea disciplinara se aplica numai dupa efectuarea cercetarii faptei sesizate in scris audierea celui in cauza si verificarea sustinerilor facute de acesta, in aparare.
(2)Pentru cercetarea abaterilor savarsite de personalul didactic prevazut la art. 115 se constituie comisii formate din 3-5 membri, dintre care unul reprezinta organizatia sindicala din care face parte persoana aflata in discutie sau un reprezentant al salariatilor, iar ceilalti sunt cadre didactice care au functia didactica cel putin egala cu a celui care a savarsit abaterea. in comisiile de cercetare a abaterilor personalului didactic din invatamantul preuniversitar pot fi inclusi si inspectori scolari.
(3)Comisiile de cercetare sunt numite de:
a)consiliul profesoral al unitatii respective, pentru invatamantu I preuniversitar;
Art. 120
In cadrul cercetarii abaterii prezumate se stabilesc faptele si urmarile acestora, imprejurarile in care au fost savarsite, existenta sau inexistenta vinovatiei, precum si orice alte date concludente. Audierea celui cercetat si verificarea apararii acestuia sunt obligatorii. Refuzul celui cercetat de a se prezenta la audiere, desi a fost instiintat in scris cu minimum 48 de ore inainte, precum si de a da declaratii scrise se constata prin proces-verbal si nu impiedica finalizarea cercetarii. Cadrul didactic cercetat are dreptul sa cunoasca toate actele cercetarii si sa-si produca probe in aparare.
Art. 122
(1)Cercetarea propunerii de sanctionare si comunicarea deciziei se fac in termen de cel mult 30 de zile de la data constatarii abaterii, consemnata in condica de inspectii sau la registratura generala a unitatii scolare ori a institutiei de invatamant superior, dupa caz. Persoanei nevinovate i se comunica in scris inexistenta faptelor pentru care a fost cercetata.
(2)In invatamantul preuniversitar, persoanele sanctionate au dreptul de a contesta, in termen de 15 zile de la comunicare, decizia respectiva la colegiul de disciplina de pe langa inspectoratul scolar, pentru sanctiunile prevazute la art. 116 lit. a)-c), si la colegiul central de disciplina al Ministerului invatamantului, pentru sanctiunile prevazute la art. 116 lit. d)-f).
(5)Dreptul persoanei sanctionate de a se adresa instantelor judecatoresti este garantat.

Sincer vă recomand să vă duceți cu avocatul la acea audiere. Totul se va desfășura mult mai „normal” decât dacă acesta nu v-ar însoți. Nu așteptați să vă apere sindicatul sau reprezentantul salariaților!
Curaj!!!!!
Mesaj personal
Top
Lenux
Trimis: 15 Mar 2010, 06:36 PM


Utilizator avansat
****

Grup: Members
Mesaje: 665
Înscris: 25 Feb 07


Gasesti metode, improvizezi, categoric nu ai voie sa dai afara de la ore. Poate sa mearga la baie, sa bea apa, farmacie daca nu mai poate, vezi alte posibilitati sa-ti faci ordine in clasa, ia decizia cea mai potrivita in functie de experienta..........dar nu-l da afara de la ora, e dreptul lui de a fi la acea ora. Elevii au numai drepturi, iar noi numai datorii. Traiasca Romanica!
Mesaj personal
Top
outside4
Trimis: 15 Mar 2010, 06:48 PM


Mentor
*****

Grup: Members
Mesaje: 7.655
Înscris: 5 Jun 08


QUOTE (Lenux @ 15 Mar 2010, 07:36 PM)
Gasesti metode, improvizezi, categoric nu ai voie sa dai afara de la ore. Poate sa mearga la baie, sa bea apa, farmacie daca nu mai poate, vezi alte posibilitati sa-ti faci ordine in clasa, ia decizia cea mai potrivita in functie de experienta..........dar nu-l da afara de la ora, e dreptul lui de a fi la acea ora. Elevii au numai drepturi, iar noi numai datorii. Traiasca Romanica!

Si cum ramane cu drepturile celorlalti elevi care nu pot invata din cauza a 2-3 prost crescuti? Sa-i tinem in palma si ne batem joc de munca noastra zi de zi? Pana si in strainatate elementele disturbatoare sunt scoase din randul celorlalti elevi si consemnate. La noi nu... Nu! Ei trebuie tinuti in continuare in clasa... Si daca ii dam afara, directiunea pleaca urechea tot la copiii cu probleme, nu la profesori.
Sincer, halal de scoala care pedepseste tot profesorul care doar incearca sa-si faca treaba, in loc sa ia masuri cu elevii si parintii lor. Ca asa am ajuns bataia de joc a tuturor.


--------------------
It's nothing personal. It's just business.
My degree of sarcasm depends on your degree of stupidity.
There is a place, like no place on Earth. Some say, to survive it, you need to be as mad as a hatter. Which, luckily, I am.


"The problem is not the problem. The problem is your attitude about the problem. Do you understand?"
"When you tear out a man's tongue, you are not proving him a liar, you're only telling the world that you fear what he might say."
"Everyone is in favor of free speech. Hardly a day passes without its being extolled, but some people's idea of it is that they are free to say what they like, but if anyone else says anything back, that is an outrage."
Mesaj personal
Top
dora^
Trimis: 15 Mar 2010, 08:23 PM


Mentor
*****

Grup: Members
Mesaje: 20.293
Înscris: 1 Sep 04


Din câte știu eu, Comisia de disciplină dintr-o școală acționează la nivelul elevilor. Pentru sancționarea unui profesor se întrunește CA.

Desigur, directorul poate aduce în discuția CA faptul că ați privat elevii de la dreptul la educație, conform ROFUIP și (cred) Constituției. Dar un manager bun va gestiona situația în direcția aplanării conflictului prin soluții decente, nepărtinitoare.
Mesaj personal
Top
kovacsstefan
Trimis: 15 Mar 2010, 08:33 PM


Utilizator avansat
****

Grup: Members
Mesaje: 2.252
Înscris: 21 Aug 04


QUOTE (blackbear @ 15 Mar 2010, 04:31 PM)
QUOTE

Domnule director, in afara ca nu faceti altceva decat sa respectati legea mai ajutati cu ceva si cadrele didactice in asemena situatii? Sau numai trimiteti inapoi pe acesti elevi indisciplinati? Nu vreau sa va supar dar in aceasta situatia cadrul didactic chiar daca nu procedeaza corect pierde batalia in fata unor copii care habar n-au de disciplina. Si cine stie, poate ca odata si dumneavoastra veti avea nevoie de un ajutor cand veti fi iarasi cadru didactic.
confused24.gif

character40.gif Cu tot respectul, nici o secunda nu am incetat sa fiu cadru didactic! Si tot cu tot respectul credeti-ma ca nu dau ,,doi bani" pe functia aceasta si in toata activitatea mea sprijin colegii. Eu sunt pus in slujba colegilor si nu impotriva lor! Trebuie insa sa intelegem ca elevii trebuie sa fie ,,convinsi" prin metode didactice ca nu fac bine si ca trebuie sa respecte dorinta colegilor lui de a invata! In nici un caz nu trebuie scosi afara. Va rog sa ma intelegeti ca atunci copilul este scapat de sub control si poate face lucruri care va pot aduce mari necazuri! Stiu ca sunt elevi greu de stapanit. Am si eu de afacere cu ei. Sunt momente cand ma abtin cu mare greutate de a ai aplica ....si de multe ori ies cu limba sangeranda (de cum ma musc sa nu spun ceva) din clasa. Cum credeti ca ma simt eu cand un copil rasfatat sau scapat de sub controlul parintilor jigneste un cadru didactic? Invatmantul obligatoriu are anumite reguli care trebuie regandite, dar pana atunci ...Asta este! cool20.gif


--------------------
De bun simț toată lumea are nevoie. Puțini îl au și fiecare crede ca îl are. (Franklin Benjamin )
Mesaj personal
Top
proful incomod
Trimis: 15 Mar 2010, 08:55 PM


Utilizator activ
***

Grup: Members
Mesaje: 139
Înscris: 15 Mar 10


QUOTE
Sincer vă recomand să vă duceți cu avocatul la acea audiere. Totul se va desfășura mult mai „normal” decât dacă acesta nu v-ar însoți. Nu așteptați să vă apere sindicatul sau reprezentantul salariaților!


Eu nu mai înțeleg chiar nimic, și chiar sunt debusolat. Ce a fost atat de grav domnilor colegi, cand unii elevi, lipsiți de un minim bun simț, te provoacă, și mai ales îți perturbă ora. Nu consider că asta este menirea școlii romanești de a cultiva analfabetismul, și mai ales o nesimțire crasă, datorată în primul rand și educației primite din familie.
Am fost elev, student, dar am avut un deosebit respect pt profesorii mei, admirandu-i , și chiar de multe ori am adoptat același stil în toți acești ani de cand sunt profesor. La fiecare oră am încercat din răsputeri să îi atrag, cu exemple din istoria științelor, deseori apeland la pluri și transdisciplinaritate, și chiar am încercat să mă adaptez la nivelul lor de cunoștiințe. Consider că această generație vede realitatea și o înterpretează doar în folosul propriu, speculand, mințind, și speculand nativ orice moment și de multe ori acești "copii bine crescuți" reușesc să distrugă sistemul de valori și pt un om normal.
Unde sunt acele vremuri în care erai asaltat de curiozitatea fără margini a elevilor din orice școală romanească; Unde a dispărut competiția și respectul, unde ne sunt valorile adevărate și nu acesti emanați ai unui sistem care se degradează rapid.
Și mai e ceva, de peste 10 ani, am văzut că adevărații profesori sunt cei care dau note nemeritate elevilor din clasele la care predau. Cei care dau teme și chiar care încearcă să mai salveze ceva, sunt marginalizați, terfeliți de cate un părinte revoltat școlit sau nu.
Și încă ceva, nu consider că dacă consider un elev analfabel înseamnă că l-am jicnit; Se poate demonstra în fiecare moment și dumneaoastră știți la fel de bine ca mine, că masa mare dintre elevii din preuniversitar au grave probleme de comportament, sunt violenți, și mai ales nu au cunoștiințele necesare nici măcar cu 3, 4 clase în urmă față de clasa în care sunt.
Mesaj personal
Top
chchch
Trimis: 15 Mar 2010, 08:57 PM


Utilizator avansat
****

Grup: Members
Mesaje: 2.001
Înscris: 22 May 08


QUOTE (dora^ @ 15 Mar 2010, 08:23 PM)
Din câte știu eu, Comisia de disciplină dintr-o școală acționează la nivelul elevilor. Pentru sancționarea unui profesor se întrunește CA.

Desigur, directorul poate aduce în discuția CA faptul că ați privat elevii de la dreptul la educație, conform ROFUIP și (cred) Constituției. Dar un manager bun va gestiona situația în direcția aplanării conflictului prin soluții decente, nepărtinitoare.

Cred ca profesorul in cauza nu se refera la Comisiei pentru prevenirea si combaterea violentei in scoala (care se adreseaza elevilor), care este o comisie cu caracter permanent. Deduc ca face referire la Comisia de cercetare a abaterilor disciplinare (personal didactic, auxiliar, nedidactic) comisie cu caracter provizoriu, se constitue cand este cazul.

FLIXDAVID a citat foerte bine !

Regret situatia, dar se stie ca nu avem voie sa dam elevii afara de la ora. Stiu ca uneori ne vine sa ii strangem de gat (!!!) dar gasiti alte mijloace de "convingere" pt a respecta macar disciplina la ore.
Directorul trebuia sa dea dovada de intelepciune si diplomatie in discutia cu parintele respectiv, sa gaseasca o cale de impacare, de linistire a parintelui.

Acest mesaj a fost modificat de către chchch la data 15 Mar 2010, 09:07 PM


--------------------
Mintile ilustre discuta idei, inteligentele medii discuta evenimente, iar mintile reduse ii discuta pe altii.
Mesaj personal
Top
kovacsstefan
Trimis: 15 Mar 2010, 09:08 PM


Utilizator avansat
****

Grup: Members
Mesaje: 2.252
Înscris: 21 Aug 04


QUOTE (proful incomod @ 15 Mar 2010, 09:55 PM)
QUOTE

Și mai e ceva, de peste 10 ani, am văzut că adevărații profesori  sunt cei care dau note nemeritate elevilor din clasele la care predau. Cei care dau teme și chiar care încearcă să mai salveze ceva, sunt marginalizați, terfeliți de cate un părinte revoltat școlit sau nu.
Și încă ceva, nu consider că dacă consider un elev analfabel înseamnă că l-am jicnit; Se poate demonstra în fiecare moment și dumneaoastră știți la fel de bine ca mine, că masa mare dintre elevii din preuniversitar au grave probleme de comportament, sunt violenți, și mai ales nu au cunoștiințele necesare nici măcar cu 3, 4 clase în urmă față de clasa în care sunt.

character40.gif Va contrazic domnule profesor. La noi in scoala o mica parte din elevi sunt cu mici probleme de comportament dar si acelea in curs de ,,reglare". Daca ii vedeti asa pe elevii dumneavoastra insemna ca aveti o mare problema! Elevii sunt cei pe care ii meritam! Iar in legatura cu colegii dumneavoastra ...? Aveti iarasi o problema cand incepeti sa va criticati colegii! Mergeti in asistenta le ei de stiti ca nu dau pe merit notele? Defectul nostru este uneori ca ne ocupam de treburile altora si ...le neglijam pe ale noastre. Va considerati un profesor ,,fara pata" (si poate asa sunteti) dar traiti se pare intr-o lume care nu va merita...! Aveti mare grija ca lumea asta isi produce uneori ,,anticorpi"! happy30.gif


--------------------
De bun simț toată lumea are nevoie. Puțini îl au și fiecare crede ca îl are. (Franklin Benjamin )
Mesaj personal
Top
mi_bios
Trimis: 15 Mar 2010, 09:17 PM


Utilizator avansat
****

Grup: Members
Mesaje: 413
Înscris: 16 Sep 06


Comisia de cercetare a faptelor ce pot constitui abateri disciplinare este propusa de catre CP. CA n-are treaba cu personalul didactic.
Domnule profesor, fiti ferm. Nu ati comis o fapta grava.
Argumentati ceea ce ati facut si trageti concluzii pentru viitor.
Bafta!
Mesaj personal
Top
proful incomod
Trimis: 15 Mar 2010, 09:28 PM


Utilizator activ
***

Grup: Members
Mesaje: 139
Înscris: 15 Mar 10


QUOTE
elevii trebuie sa fie ,,convinsi" prin metode didactice ca nu fac bine si ca trebuie sa respecte dorinta colegilor lui de a invata! In nici un caz nu trebuie scosi afara. Va rog sa ma intelegeti ca atunci copilul este scapat de sub control si poate face lucruri care va pot aduce mari necazuri! Stiu ca sunt elevi greu de stapanit. Am si eu de afacere cu ei. Sunt momente cand ma abtin cu mare greutate de a ai aplica ....si de multe ori ies cu limba sangeranda (de cum ma musc sa nu spun ceva) din clasa. Cum credeti ca ma simt eu cand un copil rasfatat sau scapat de sub controlul parintilor jigneste un cadru didactic?


Oare cați elevi din școala romanească doresc să învețe cu adevărat?
Eu vă spun de ceva timp mă simt inutil, am pregătit și educat generații întregi, mulți dintre foștii mei elevi sunt oameni adevărați, buni specialiști în domeniile în care profesează.
Și mai e ceva întotdeauna am încercat să educ, la fiecare oră a mea dandu-le exemple, care ar fi putut să-i motiveze.
Și chiar să știți că sunt revoltat de faptul că, dacă unui părinte nu-i convine nota acordată copilului său, poate terfeli imaginea unui profesor care nu a greșit cu nimic, poate doar că a încercat să-l convingă să învețe.


Bun, domnule director, și atunci ce facem? Ne facem că nu auzim jicnirile care se aduc unor colegi, ne facem că nu vedem actele de vandalism din școală, și mai ales cred că trebuie să învătăm să nu ne mai implicăm emoțional în educație.
Dar să știți pt nopțile nedormite cand învățam, în liceu și facultate și în memoria profesorilor pe care i-am avut să știți că nu am să renunț, și dacă voi fi sancționat, treba lor, ...,iar eu am să-mi văd de treburile mele. ( știți mă gandesc de ceva timp, să dau și eu note maxime pe copy-paste, și să închid ochii cand trebuie să evaluez în scris masa de elevi).
Dacă s-ar acorda plăți compensatorii aș fi primul care ar semna disponibilizarea.
Mesaj personal
Top
blackbear
Trimis: 15 Mar 2010, 09:32 PM


Utilizator
**

Grup: Members
Mesaje: 47
Înscris: 31 Dec 09


QUOTE (kovacsstefan @ 15 Mar 2010, 09:33 PM)
QUOTE (blackbear @ 15 Mar 2010, 04:31 PM)
QUOTE

Domnule director, in afara ca nu faceti altceva decat sa respectati legea mai ajutati cu ceva si cadrele didactice in asemena situatii? Sau numai trimiteti inapoi pe acesti elevi indisciplinati? Nu vreau sa va supar dar in aceasta situatia cadrul didactic chiar daca nu procedeaza corect pierde batalia in fata unor copii care habar n-au de disciplina. Si cine stie, poate ca odata si dumneavoastra veti avea nevoie de un ajutor cand veti fi iarasi cadru didactic.
confused24.gif

character40.gif Cu tot respectul, nici o secunda nu am incetat sa fiu cadru didactic! Si tot cu tot respectul credeti-ma ca nu dau ,,doi bani" pe functia aceasta si in toata activitatea mea sprijin colegii. Eu sunt pus in slujba colegilor si nu impotriva lor! Trebuie insa sa intelegem ca elevii trebuie sa fie ,,convinsi" prin metode didactice ca nu fac bine si ca trebuie sa respecte dorinta colegilor lui de a invata! In nici un caz nu trebuie scosi afara. Va rog sa ma intelegeti ca atunci copilul este scapat de sub control si poate face lucruri care va pot aduce mari necazuri! Stiu ca sunt elevi greu de stapanit. Am si eu de afacere cu ei. Sunt momente cand ma abtin cu mare greutate de a ai aplica ....si de multe ori ies cu limba sangeranda (de cum ma musc sa nu spun ceva) din clasa. Cum credeti ca ma simt eu cand un copil rasfatat sau scapat de sub controlul parintilor jigneste un cadru didactic? Invatmantul obligatoriu are anumite reguli care trebuie regandite, dar pana atunci ...Asta este! cool20.gif

Draga Istvan, va dau perfecta dreptate. Nici eu nu dau nici doi bani pe functia de director. Stim fiecare cum au ajuns in aceasta functie. Aceste functii in proportie de 99% sunt functii politice. Si majoritatea directorilor tot timpul vorbesc despre legi pe care trebuie sa le respecte. Fiecare dintre noi cunoastem cazuri concrete in care cineva a ocupat postul de director pentru ca era sprijinit de portocalii sau verzi. Si au luat examenele de limbi persoane care nu pot sa scoata nici o vorba intr-o limba straina. Si atunci despre care legi vorbim?
Am sprijinit si noi un cadru didactic cu speranta ca ne va conduce ca un om care ne intelege problemele. A reusit la examen, stim cum. Si de cand au ajuns la putere si verzii, ne terorizeaza. Are contract pe patru ani. Legea si puterea il sprijina. Si chiar poate sa ne dea afara din sala profesorala cu un stil de nedescris. Nu voi uita niciodata cum radea dupa sedinta in care a comunicat comasarea claselor. Este prieten bun cu un inspector care doreste functia de inspector general.
Nu vreau sa supar pe nimeni dar simt o ura fata de functia de director si functia de inspector.--------------------
Sa fie reduceri masive si la nivel de ISJ!
Sa fie comasate si ISJ-urile!
Mesaj personal
Top
cristianion99
Trimis: 15 Mar 2010, 09:34 PM


Utilizator avansat
****

Grup: Members
Mesaje: 584
Înscris: 13 Jan 10


QUOTE (proful incomod @ 15 Mar 2010, 10:28 PM)
QUOTE
mai ales cred că trebuie să învătăm să nu ne  mai implicăm emoțional în educație.

Corect!
Mesaj personal
Top
proful incomod
Trimis: 15 Mar 2010, 09:37 PM


Utilizator activ
***

Grup: Members
Mesaje: 139
Înscris: 15 Mar 10


Mă deranjează faptul că aceeași comisie de disciplină are prerogative și asupra profesorului. Oricum interesul școlii în general, nu este de a trăda adevărata valoare a elevilor săi.
Eu zic că totul depinde de școală și de colectiv. Oricum am spus cam multe și sper că nu am jicnit pe nimeni.
Și cum guvernul acestei țări și puterea nu respectă legile de drept ci doar legile lor, și eu am să mă conformez și am să respect legile mele.
Nu cred că doar pt faptul că am făcut un copil analfabet, (cu părintele am avut altă discuție, dar nu a înțeles nimic) și l-am scos în ultimele 10 min de la oră pot păți ceva.
Opinia mea.
Mesaj personal
Top
cristianion99
Trimis: 15 Mar 2010, 09:37 PM


Utilizator avansat
****

Grup: Members
Mesaje: 584
Înscris: 13 Jan 10


QUOTE (blackbear @ 15 Mar 2010, 10:32 PM)
QUOTE (kovacsstefan @ 15 Mar 2010, 09:33 PM)
QUOTE (blackbear @ 15 Mar 2010, 04:31 PM)
QUOTE

Domnule director, in afara ca nu faceti altceva decat sa respectati legea mai ajutati cu ceva si cadrele didactice in asemena situatii? Sau numai trimiteti inapoi pe acesti elevi indisciplinati? Nu vreau sa va supar dar in aceasta situatia cadrul didactic chiar daca nu procedeaza corect pierde batalia in fata unor copii care habar n-au de disciplina. Si cine stie, poate ca odata si dumneavoastra veti avea nevoie de un ajutor cand veti fi iarasi cadru didactic.
confused24.gif

character40.gif Cu tot respectul, nici o secunda nu am incetat sa fiu cadru didactic! Si tot cu tot respectul credeti-ma ca nu dau ,,doi bani" pe functia aceasta si in toata activitatea mea sprijin colegii. Eu sunt pus in slujba colegilor si nu impotriva lor! Trebuie insa sa intelegem ca elevii trebuie sa fie ,,convinsi" prin metode didactice ca nu fac bine si ca trebuie sa respecte dorinta colegilor lui de a invata! In nici un caz nu trebuie scosi afara. Va rog sa ma intelegeti ca atunci copilul este scapat de sub control si poate face lucruri care va pot aduce mari necazuri! Stiu ca sunt elevi greu de stapanit. Am si eu de afacere cu ei. Sunt momente cand ma abtin cu mare greutate de a ai aplica ....si de multe ori ies cu limba sangeranda (de cum ma musc sa nu spun ceva) din clasa. Cum credeti ca ma simt eu cand un copil rasfatat sau scapat de sub controlul parintilor jigneste un cadru didactic? Invatmantul obligatoriu are anumite reguli care trebuie regandite, dar pana atunci ...Asta este! cool20.gif

Draga Istvan, va dau perfecta dreptate. Nici eu nu dau nici doi bani pe functia de director. Stim fiecare cum au ajuns in aceasta functie. Aceste functii in proportie de 99% sunt functii politice. Si majoritatea directorilor tot timpul vorbesc despre legi pe care trebuie sa le respecte. Fiecare dintre noi cunoastem cazuri concrete in care cineva a ocupat postul de director pentru ca era sprijinit de portocalii sau verzi. Si au luat examenele de limbi persoane care nu pot sa scoata nici o vorba intr-o limba straina. Si atunci despre care legi vorbim?
Am sprijinit si noi un cadru didactic cu speranta ca ne va conduce ca un om care ne intelege problemele. A reusit la examen, stim cum. Si de cand au ajuns la putere si verzii, ne terorizeaza. Are contract pe patru ani. Legea si puterea il sprijina. Si chiar poate sa ne dea afara din sala profesorala cu un stil de nedescris. Nu voi uita niciodata cum radea dupa sedinta in care a comunicat comasarea claselor. Este prieten bun cu un inspector care doreste functia de inspector general.
Nu vreau sa supar pe nimeni dar simt o ura fata de functia de director si functia de inspector.

Directorii si inspectorii sunt niste odiosi, cu foarte putine exceptii!
Nu ai ce le face, trebuie sa astepti sa-si "rupa gatul" singuri.
Mesaj personal
Top
proful incomod
Trimis: 15 Mar 2010, 09:45 PM


Utilizator activ
***

Grup: Members
Mesaje: 139
Înscris: 15 Mar 10


QUOTE
Draga Istvan, va dau perfecta dreptate. Nici eu nu dau nici doi bani pe functia de director. Stim fiecare cum au ajuns in aceasta functie. Aceste functii in proportie de 99% sunt functii politice. Si majoritatea directorilor tot timpul vorbesc despre legi pe care trebuie sa le respecte. Fiecare dintre noi cunoastem cazuri concrete in care cineva a ocupat postul de director pentru ca era sprijinit de portocalii sau verzi. Si au luat examenele de limbi persoane care nu pot sa scoata nici o vorba intr-o limba straina. Si atunci despre care legi vorbim?
Am sprijinit si noi un cadru didactic cu speranta ca ne va conduce ca un om care ne intelege problemele. A reusit la examen, stim cum. Si de cand au ajuns la putere si verzii, ne terorizeaza. Are contract pe patru ani. Legea si puterea il sprijina. Si chiar poate sa ne dea afara din sala profesorala cu un stil de nedescris. Nu voi uita niciodata cum radea dupa sedinta in care a comunicat comasarea claselor. Este prieten bun cu un inspector care doreste functia de inspector general.
Nu vreau sa supar pe nimeni dar simt o ura fata de functia de director si functia de inspector.

...

Cred că un porcent destul de mic, al dir. din sistem cunosc și aplică imparțial legile din educație. Iar despre calitatea concursurilor de ocupare a posturilor de conducere din școli, Isj-uri, și minister, nici măcar nu se poate vorbi.
Dacă vă veți uita pe statisticile din sistem la ultimul concurs de dir. cam toți au luat punctaje maxime, la probele fără o relevanță pt mine; cu întrebări și răspunsuri gata pregătite, și numai ei cu comisia, cu planuri manageriale stufoase fără nici o argumentare științifică, cu vaste cunoștiințe în domeniul științelor educației, în limbi străine și IT. Educarea obedienței în educație a fost cultivată cu grijă de fiecare dintre guvernanții perindați la conducerea acestei țări.

Mesaj personal
Top
alex.nemeth
Trimis: 15 Mar 2010, 09:48 PM


Utilizator avansat
****

Grup: Members
Mesaje: 3.163
Înscris: 16 Jun 06


QUOTE (kovacsstefan @ 15 Mar 2010, 10:08 PM)
Elevii sunt cei pe care ii meritam! 

Realizați că nu ați făcut altceva decât să jigniți dintr-un foc foarte mulți profesori? După ce criteriu considerați că avem parte de elevii pe care-i merităm? După nota obținută la titularizare? Atunci e chiar pe dos! Dacă iei notă mare și te titularizezi, atunci ai de ales dintre posturi pe care n-a fost nimeni interesat să se transfere sau să-și aranjeze suplinire veșnică, adică prin școli cu bulină roșie. Dacă iei notă mică sau foarte mică, atunci undeva e ceva bun pus deoparte pentru cei care știu să miște din urechi.
QUOTE
Aveti iarasi o problema cand incepeti sa va criticati colegii! Mergeti in asistenta le ei de stiti ca nu dau pe merit notele?

Nu-i musai nevoie să mergem în asistență pentru a ne convinge de evidența unui fapt. Când eu descopăr cu stupoare din lucrarea la matematică a lui Gigel că acesta nu știe să scrie corect românește, când îl pun să citească un enunț de genul "o bicicletă costă ... " și el citește pe litere din greu de parcă ar trage la plug, apoi cred că am și eu dreptul să pun un virtual semn de întrebare lângă mediile lui de șapte sau opt la română, istorie, geografie etc., mai ales când îi mai aud și pe profesorii respectivi plângându-se că Gigel, după ce că nu învață nimic la materiile lor, mai le strică și ora.
Mesaj personal
Top
sacos
Trimis: 15 Mar 2010, 09:48 PM


Utilizator activ
***

Grup: Members
Mesaje: 160
Înscris: 19 Feb 07


Cand va nai deranjeaza, faceti frumos un referat si solicitati luarea unor masuri conform ROFUIP. Si sa vedeti cum se potolesc.


--------------------
Unii oameni prefera sa moara decat sa gandeasca[COLOR=blue]
Mesaj personal
Top
sinvlex
Trimis: 15 Mar 2010, 09:52 PM


Utilizator avansat
****

Grup: Members
Mesaje: 1.062
Înscris: 27 Sep 08


Elevii minori n-au ce cauta in acest context. Ei pot da declaratii, cel mult, in preyenta parintelui sau repreyentantului legal.


--------------------
www.sinvlex.ro - blog neoficial și independent - despre sindicate * învățământ * lege

Nu dețin nicio funcție sindicală. Prin urmare, vă rog să nu vă mai vărsați năduful asupra mea ! :)

Mesaj personalPagina web a utilizatoruluiIntegrity Messenger IMYahooMSN
Top
mălăelea
Trimis: 15 Mar 2010, 09:54 PM


Utilizator avansat
****

Grup: Members
Mesaje: 3.964
Înscris: 27 Jan 08


Din Comisia de cercetare a faptei ce poate constitui abatere disciplinara trebuie sa faca parte obligatoriu liderul organizatiei sindicale din unitate. Este important ca toata procedura sa se desfasoare in termen de 30 de zile de la sesizarea in scris a faptei. Depasirea termenului este in favoarea dv. Fiti linistit ca nu se poate intampla nimic foarte grav. Orice decizie de sanctiune poate fi atacata in justitie si sigur castigati.


--------------------
Mesaj personalTrimite emailPagina web a utilizatoruluiYahoo
Top
0 utilizator(i) citesc acest subiect (0 vizitatori și 0 utilizatori anonimi)
0 utilizator(i):

OpțiuniPagini: (2) [1] 2  Răspunde la acest subiectSubiect nou Sondaj nou

 

 
  © 2002 SIVECO Romania SA. All Rights Reserved