Bine ai venit ! ( Autentificare | Înregistrare ) | Trimite mail de validare din nou |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
olivialex |
Trimis: 17 Sep 2011, 11:36 PM
|
Utilizator activ ![]() ![]() ![]() Grup: Members Mesaje: 166 Înscris: 11 Mar 06 ![]() |
Pregatirea pentru anul scolar in curs nu-mi permite sa studiez , LEGEA INVATAMANTULUI , cu toate amanuntele- deocamdata- (am parcurs-o dar nu am citit cu atentie unele alineate, care nu m-au interesat direct) si de aceea rog pe cineva care a studiat -o si la capitolul : directori , sa ma lamureasca ; E LEGAL ca postul de DIRECTOR ADJUNCT , intr-o scoala generala, sa fie ocupat de un invatator, acum profesor pentru invatamant primar, licentiat la Spiru, in 2009, specialitatea Psihologie ?
Legea este explicita sau da ocazie la interpretare? Intelegeti ce vreau sa aflu! |
olivialex |
Trimis: 17 Sep 2011, 11:44 PM
|
Utilizator activ ![]() ![]() ![]() Grup: Members Mesaje: 166 Înscris: 11 Mar 06 ![]() |
Doreste sa ramana in acelasi timp cu directoratul si invatator la clasa pe care a condus-o anul trecut.
Functia de director adjunct in scoala este incompatibila cu ,,responsabil''al unui Cerc pedagogic? |
Roman Gheorghe |
Trimis: 18 Sep 2011, 02:25 PM
|
Utilizator activ ![]() ![]() ![]() Grup: Members Mesaje: 79 Înscris: 3 Mar 10 ![]() |
Este perfect legal (LEN) ca un prof. pentru înv. primar să fie director adj. și să aibă clasa, iar cf. metodologiei din 16 aug.2011 nu poate fi degrevat de ore, primește doar indemnizație.
|
roset |
Trimis: 18 Sep 2011, 06:04 PM
|
![]() Mentor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Members Mesaje: 13.543 Înscris: 24 Jan 09 ![]() |
Metodologia nu se refera special la învățători,doar educatoarele director,nu au derogare ! (Dupa legea 1/2011 directorii se aleg de CA din corpul national de experți,care nu prea este,asa ca mergem pe ,,delegari”!
![]() Acest mesaj a fost modificat de către roset la data 18 Sep 2011, 06:06 PM -------------------- ,,Pentru a spune adevărul e nevoie de cel puțin doi oameni-unul care să îl spună și celălalt care să îl asculte”!
,,Când ai dubii,spune adevarul!” (Mark Twain) ,,Cine zâmbește atunci când lucrurile merg prost s-a gândit deja pe cine să dea vina”! |
ambrozia |
Trimis: 18 Sep 2011, 06:54 PM
|
Utilizator activ ![]() ![]() ![]() Grup: Members Mesaje: 195 Înscris: 18 Mar 11 ![]() |
Si eu cred ca este perfect legal, daca nu ar fi fost nu cred ca se hazarda cineva sa ia o asemenea hotarare stiind ca poate fi contestata.
|
gabi218 |
Trimis: 18 Sep 2011, 09:15 PM
|
||
Utilizator activ ![]() ![]() ![]() Grup: Members Mesaje: 64 Înscris: 26 Apr 07 ![]() |
Atunci poate primi doua indemnizatii, de diriginte(ca inv) si de director? Sau renunta la una din ele ?Un director nu poate avea dirigentie. |
||
rodicatita |
Trimis: 18 Sep 2011, 09:43 PM
|
||
![]() Utilizator avansat ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Members Mesaje: 799 Înscris: 5 Jul 07 ![]() |
Ce vreti sa spuneti cu licentiat Spiru Haret ? |
||
olivialex |
Trimis: 18 Sep 2011, 11:21 PM
|
||||
A urmat cursurile Universitatii ,,Spiru Haret'', Facultatea de Sociologie- Psihologie Bucuresti, I.D., ( in provincie si nu la ZI), si a sustinut licenta la specializarea Psihologie in 2009, urmand si modulul de Pedagogie. Ce mai este valabil din ce se spunea despre absolventii ,,Spiru'' care au terminat in 2008 si 2009 ? Dar ce parere aveti de pastrarea responsabilitatii unui Cerc pedagogic? E moral ? Am inteles ca a renuntat la sporul de dirigentie. Acest mesaj a fost modificat de către olivialex la data 18 Sep 2011, 11:23 PM |
||||
iulyad |
Trimis: 19 Sep 2011, 05:43 AM
|
Utilizator ![]() ![]() Grup: Members Mesaje: 19 Înscris: 25 Dec 07 ![]() |
1. Daca a terminat fac in 2009 nu are dubla specializare. Deci a terminat ori Sociologie, ori Psihologie.
Ultimul an cu dubla specializare a fost 2008, cei care au facut 4 anu. 2. Cred ca aveti niste frustrari, imi cer scuze |
rodicatita |
Trimis: 19 Sep 2011, 06:20 AM
|
||
![]() Utilizator avansat ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Members Mesaje: 799 Înscris: 5 Jul 07 ![]() |
Exact la asta ma gandeam si eu. Sa iesim cu pietre si sa-i dam afara din invatamant pe toti cei care au absolvit la Spiru Haret, nu ? Si apoi sa le luam noi locul. Desigur, pentru binele elevilor. Cam ca in anii '50... |
||
ina080369 |
Trimis: 19 Sep 2011, 02:33 PM
|
Utilizator activ ![]() ![]() ![]() Grup: Members Mesaje: 67 Înscris: 9 Jun 11 ![]() |
Pentru cei care au terminat la Spiru in anii 2008, 2009 la care se face referire, sunt eliberate diplome care sunt si sub egida Ministerului Educatiei,Cercetării și Tineretului. Asa ca toata lumea este in legalitate si spor la treaba.
|
roset |
Trimis: 19 Sep 2011, 06:01 PM
|
![]() Mentor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Members Mesaje: 13.543 Înscris: 24 Jan 09 ![]() |
Era vorba despre directori! Ce treaba au diplomele?Se folosesc doar la salarizare si încadrare/post,catedră. Ca director îți trebuie si alte calitati!
P.S.Cine contesta hotărârea de a candida la funcția de director,atâta timp cât îi este recunoscută (la nivel național) calitatea de expert? -------------------- ,,Pentru a spune adevărul e nevoie de cel puțin doi oameni-unul care să îl spună și celălalt care să îl asculte”!
,,Când ai dubii,spune adevarul!” (Mark Twain) ,,Cine zâmbește atunci când lucrurile merg prost s-a gândit deja pe cine să dea vina”! |
olivialex |
Trimis: 19 Sep 2011, 11:03 PM
|
Multumesc tuturor celor care mi-au impartasit parerile si sunt de acord cu dumneavoastra. Si eu sunt absolvent de ,,Spiru''si v-am consultat in aceasta problema pentru ca eu deocamdata nu am timpul necesar sa studiez legislatia si ce stiu multi , nu stie unul...
|
gabiec |
Trimis: 22 Sep 2011, 08:53 PM
|
||
![]() Utilizator avansat ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Members Mesaje: 5.657 Înscris: 27 Jul 05 ![]() |
N-a zis nimeni ca are dubla specializare. -------------------- ,,Aruncam cu pietre in oglinzi si dam vina pe soarta cand calcam pe cioburi"
N.Petrescu-Redi |
||
![]() |
![]() ![]() ![]() |
© 2002 SIVECO Romania SA. All Rights Reserved
|