Reședință - Portal SEI Portalul educațional SEI  Admitere Admitere Bacalaureat Bacalaureat Titularizare Titularizare Euro 200 Euro 200 Bani de Liceu Bani de Liceu
Găzduire WEB pentru școli și licee Găzduire WEB pentru școli, licee și instituții educaționale Dictionare online Dicționare online Subiecte examene naționale "2007-2008" Subiecte examene naționale "2007-2008"
Subiecte examene naționale începând cu 2002 Subiecte examene naționale începând cu 2002 .campion .campion
SIVECO Romania  Ministerul Educației și Cercetării

Pagini: (54) « Primul ... 3 4 [5] 6 7 ... Ultimul » ( Primul mesaj necitit ) Răspunde la acest subiectSubiect nou Sondaj nou

> ECHIVALAREA STUDIILOR
Roman Gheorghe
Trimis: 29 Nov 2011, 10:35 PM

Utilizator activ

Grup: Members

QUOTE (Mariana10 @ 29 Nov 2011, 10:53 PM)
Dle Roman Georghe, nu schimbați dvoastră și avocatul respectiv litera legii. Undeva, invocați art. 14 din OMECTS 3753.prin care se aplică prevederile art. 248(4) din Legea Nr. 1/2011. Am scris clar SE APLICĂ, dar textul articolului 248 nu-l modificați cum vreți dvoastră. Acela se referă clar la absolvenții liceelor pedagogice, ai colegiilor universitare sau ai altor școli echivalente care au dobândit studii de licență ( nu scrie în specialitatea postului, doar studii de licență) până la data intrării în vigoare a prezentei legi și cărora li se conideră îndeplinită cndiția de ocupare a funcției didactice de profesr înv. primar/preprimar. Nu intră cei care și-au luat altă licență în 2011. Vă întreb altceva și vă rog să-mi răspundeți! Ce se întâmplă cu cei care își iau licența în vara 2012 și care nu este în profilul postului? Există și astfel de cazuri. Întrebați avocatul! Vă spun eu că nu știe să vă răspundă!

Cred că și acei înv.și ed care iau licența în 2012 și 2013 până apar cei cu masterul dedactic automat vor fi încadrați prof.pentru înv.preșcolar și primar. Un exemplu concret pe care îl știu:doi absolvenți de liceu pedagogic 1977, gradul did.I amândoi licențiați la Univ.A.I.Cuza, fac. de educație fizică unul în 2010, celălalt în 2011. Primul a fost plătit Prof. S din august 2010, iar al doilea din sept.2011. Cred că este corect. Nu poate fi o asemenea discriminare ca cel cu licență din 2011 să fie plătit doar cu studii liceale.
În OMECTS 5484 și 5553 nu se pomenește de echivalare a celor licențiați, atunci unde scrie că aceștia trebuie să-și echivaleze studiile sau competențele profesionale.
Cred că este o carență a legii,cu acel înscris" până la intrarea în vigoare a legii"
Mesaj personal
massy
Trimis: 29 Nov 2011, 11:25 PM

Mentor

QUOTE (costi_52 @ 29 Nov 2011, 11:17 PM)

Și în județul meu, toți absolvenții 2011 au fost încadrați și salarizați profesor S. Asta nu înseamnă că s-a procedat legal. Mai devreme sau mai târziu, vor fi nevoiți să returneze banii încasați nelegal. Din postările de pe forum, înțeleg că, deja, există astfel de cazuri.

In sfarsit ati fost sincer! Si dovediti ca nu sunteti chiar pe dinafara cu zvonistica si nici c-ar fi vorba de umanitate.
DA! Cu 2012, multe dintre specializari vor fi retrogradate si se doreste chiar si restitutirea banilor. Judetele care nu vor incadrarea ca profesor a unor specializari stiu de ce nu vor. Inafara de ,,Spiru" care continua sa fie pe lista retrogradarii, e vizata chiar si specializarea ,,psihologie". PIPP-ul ramane sigura specializare in picioare.

--------------------
Raspunderea privind rezultatele elevilor se-mparte la 4: MINISTERUL EDUCATIEI, profesor, parinte, elev.

Din productiile Casei de productie Ministerul Educatiei Film de Groaza: E liceul!, nu-i liceul!, ca-i colegiu, nu mai e nici colegiul, ca uite facultatea!, ca vine UE peste noi cu functia de ,,profesor", nu e facultatea! , ca se poate echivala cu trei hartii si 15 poze ...Haos, debandada, aberatii, dezbinare!!!
Mesaj personal
massy
Trimis: 29 Nov 2011, 11:35 PM

Mentor

QUOTE (simona77 @ 29 Nov 2011, 09:03 PM)
QUOTE (massy @ 28 Nov 2011, 10:17 PM)
QUOTE (simona77 @ 28 Nov 2011, 04:43 PM)
Nu stiu ce se alege de noi, cert este ca nu stim ce sa mai facem.Ne uram,iar colegii nostri care au absolvit o facultate se cred superiori noua,celor care am absolvit numai Liceul Pedagogic.Nu este corect sa fim platiti diferit deoarece toti facem aceeasi munca.Nu poti sa spui ca dupa terminarea unei facultati poti preda mai bine ,de exemplu,tabla inmultirii, decat o faci dupa terminarea oricarei alte facultati.

cool20.gif Colegii care-au absolvit o facultate va sunt superiori. Macar prin scoala superioara liceului pedagogic pe care au absolvit-o, in invatamantul superior.
Vedeti-va lungul nasului si opriti-va la a comenta doar atat.

Imi vad prea bine lungul nasului si de aceea cer si celor cu facultate sa si-l vada.Nu m-am facut o data invatator, pentru a pierde timpul si bani pe la facultate ca sa ma mai fac o data invatator.Imi fac munca cu placere si daruire pentru ca asa am invatat in liceu.Sunt si studenta in ultimul an si va ca ce se face si pe la facultate.

Pentru c-am vrut sa pierdem timpul invatand inca o data ca 1+1=2 si 2x2=4, dar si ,,Catelus cu parul cret" intr-o institutie de invatamant superior, va suntem superiori si chiar suntem profesori. Unde urmati dumneavoastra facultatea nu se face nimic!! Unde am facut-o eu, si nu era-n garaj, se facea. Cursurile erau cursuri, seminariile la fel, profesorii, profesionisti desavarsiti, de examene nu mai zic!

Acest mesaj a fost modificat de către massy la data 29 Nov 2011, 11:38 PM

--------------------
Raspunderea privind rezultatele elevilor se-mparte la 4: MINISTERUL EDUCATIEI, profesor, parinte, elev.

Din productiile Casei de productie Ministerul Educatiei Film de Groaza: E liceul!, nu-i liceul!, ca-i colegiu, nu mai e nici colegiul, ca uite facultatea!, ca vine UE peste noi cu functia de ,,profesor", nu e facultatea! , ca se poate echivala cu trei hartii si 15 poze ...Haos, debandada, aberatii, dezbinare!!!
Mesaj personal
alehandro69
Trimis: 30 Nov 2011, 03:33 AM

Utilizator
**

QUOTE (croi @ 22 Nov 2011, 07:24 PM)
D-l Costi, va rog sa ma ajutati si pe mine cu cateva raspunsuri ,dar inainte va voi da cateva informatii despre mine.
Sunt institutor, gr.I,am terminat postliceala cu profil pedagogic(invatator-educatoare),facultatea de drept, modul psihopedagogic la Valahia Targoviste.
Pot sa-mi depun dosar pt echivalarea studiilor?
Cate credite trebuie sa am?
De unde vin aceste credite?
E adevarat ca sunt valabile si creditele obtinute la facultate si modulul psihopedagogic?
Poate imi trimiteti ceva clar cu aceste credite, am intelea ca vechimea se transforma in credite, cursurile de perfectionare cu un anumit nr de ore, se transforma orele in credite etc.
Multumesc mult !

ai metoda

Fișier atașat ( Număr de descărcări: 348 )
Fișier atașat  O_MECTS_5484_2011_echivalarea_pt_educatoare.pdf
Mesaj personal
tania05
Trimis: 30 Nov 2011, 04:16 PM

Utilizator activ

Massy, e normal să vorbești laudativ despre facultatea pe care ai absolvit-o, în condițiile în care pregătirea ta inițială a fost prin liceu pedagogic sau școală postliceală . Prin această facultate ți-ai îmbogățit cunoștințele, dar tu aveai deja baza și experiența necesară unui cadru didactic .Crede-mă, n-am nici cel mai mic interes să denigrez vreo instituție, dar absolventele de PIPP care au terminat liceul teoretic și ajung învățătoare sau educatoare - de fapt profesor - au o pregătire sub orice critică. Și am cunoscut destule, care au venit să le dau sfaturi referitoare la proiectare, la activitatea didactică în general. Nici lucrurile elementare nu le cunosc, nici măcar să scrie corect. M-am gândit că sunt cazuri izolate, dar nu, pregătitea lor este deplorabilă. Și nu sunt ele de vină. Știu că va fi multă lume scandalizată citind aceste rânduri, dar credeți-mă, nu exagerez. Mi-e milă de copiii care vor avea neșansa unor astfel de profesori. Sau poate lucrurile stau altfel în alte orașe, cu alți profesori, preocupați mai puțin de aspectele pecuniare și mai mult de formarea viitorilor profesori. Cer scuze dacă am supărat pe cineva, dar repet, nu studenții poartă vina, ci, mai ales, profesorii lor.
Mesaj personal
simona77
Trimis: 30 Nov 2011, 04:38 PM

Începător
*

Ma bucur ca mai gandeste cineva ca mine.
Mesaj personal
danut76
Trimis: 30 Nov 2011, 05:14 PM

Utilizator activ

Toata lumea se gandeste la retrogradarea celor cu Spiru, dar se intreaba cineva cat de mult se invata la stat???
Cunosc persoane care au facut rate serioase sa absolve o facultate de stat,si au reusit sa aiba niste medii uriase fara sa citeasca un curs.Despre asta de ce nu se discuta?
Daca vrem corectitudine , sa fim corecti cu toata lumea !!!!!!!!!!!!!Sa evaluam cinstit competentele profesionale,nu numai cum si unde s-a obtinut diploma de studii!
Mesaj personal
stejara
Trimis: 30 Nov 2011, 07:32 PM

Utilizator
**

QUOTE (danut76 @ 30 Nov 2011, 06:14 PM)
Toata lumea se gandeste la retrogradarea celor cu Spiru, dar se intreaba cineva cat de mult se invata la stat???
Cunosc persoane care au facut rate serioase sa absolve o facultate de stat,si au reusit sa aiba niste medii uriase fara sa citeasca un curs.Despre asta de ce nu se discuta?
Daca vrem corectitudine , sa fim corecti cu toata lumea !!!!!!!!!!!!!Sa evaluam cinstit competentele profesionale,nu numai cum si unde s-a obtinut diploma de studii!

mai am o intrebare.
colega mea a terminat la spiru in 2009, filologie. ea poate trece la profesor invatamant primar?
Mesaj personal
felixmunteanu
Trimis: 30 Nov 2011, 07:56 PM

Utilizator
**

QUOTE (massy @ 30 Nov 2011, 12:35 AM)

Pentru c-am vrut sa pierdem timpul invatand inca o data ca 1+1=2 si 2x2=4, dar si ,,Catelus cu parul cret" intr-o institutie de invatamant superior, va suntem superiori si chiar suntem profesori.

Massy, citindu-ți mesajele, sunt de acord cu tine in multe privinte, dar de data asta te comporti ca un copil care raspunde cu "sâc! sâc!" și nu e frumos.

tania05 are dreptate. Si la noi, studentele fara pedagogic au fost in mare, mare masura... varză. Erau și unele conștiincioase, dar prea putine și oricum cu câtă practică s-a făcut ... e zero barat (au predat 1-2 lecții în trei ani???). S-a văzut la titularizare: note de 3 și 4!

Și danut76 are dreptate. Mereu m-am întrebat de ce unii colegi au făcut facultăți fără nicio legătură cu învățământul primar. Pentru că nu era PIPP-ul, ar fi un raspuns. Da, dar erau filologia, matematica, geografia, istoria. De ce, totuși, administrație publică sau științe economice, de pildă?

Personal am spus întotdeauna că față de studentele fara pedagogic, cele mai multe dintre colegele invatatoare fara facultate (mai ales cu pedagogic inainte de revolutie) ar merita o diploma cu ochii inchisi, dar fata de cele cu pedagogic si facultate nu. Și nu ca eu, cu PIPP, știu mai bine cât fac 1+1, ci pentru tot efortul depus în 5 ani de zile.

Totul se trage de la scăparea intenționată a frâielor învățământului românesc, de la deschiderea porților facultăților în care numai cine nu vrea nu intră. Chipurile se ridica nivelul intelectual al neamului! Povesti! S-a ridicat nivelul financiar al unora... si atat.

Cred că nu trebuie să ne consumăm energia luptând noi cu noi, ci să ne unim forțele împotriva celor care "divid ca să ne conducă". Ar trebui să ne comportăm față de ei cu DEMNITATE, în ciuda pomenilor cu care încearcă să-i cumpere pe unii sau a neplacerilor pe care le provoacă altora.

Acest mesaj a fost modificat de către felixmunteanu la data 30 Nov 2011, 08:10 PM
Mesaj personal
feriga
Trimis: 30 Nov 2011, 09:13 PM

Utilizator activ

D-l are multa ,multa dreptate. Sa mergi la o anumita varsta la facultate....pentru ce... Am facut Liceul Pedagogic pentru ca asta am vrut sa fac: sa fiu invatatoare Si acum dupa atatia ani sa nu ne fie recunoscute studiile...Oare de ce??? Cate scoli o sa mai facem pana la pensie.
Mesaj personal
costi_52
Trimis: 30 Nov 2011, 09:16 PM

Mentor

Ce vă face să credeți că nu vă mai sunt recunoscute studiile?

--------------------
Mesaj personal
nikoleta_z
Trimis: 30 Nov 2011, 09:26 PM

Începător
*

D-le Costi va rog sa ma lamuriti si pe mine! Sunt invatator, titular,absolvent a C.U.I. in 2005 si licentiata in filologie la Spiru Haret in 2008, I.D. Cum voi fi incadrata si salarizata? Institutor I sau Profesor S?
Mesaj personal
Mariana10
Trimis: 30 Nov 2011, 09:30 PM

Utilizator
**

Cf art.248 (4) din LEN, incadrarea este de prof. inv. primar, incepand cu 01.09.2011
Mesaj personal
feriga
Trimis: 30 Nov 2011, 09:31 PM

Utilizator activ

Faptul ca am fost constransi tacit sa ne continuam studiile ; ca vin din urma absolventele de P.I.P.P.
Mesaj personal
costi_52
Trimis: 30 Nov 2011, 09:33 PM

Mentor

QUOTE (nikoleta_z @ 30 Nov 2011, 09:26 PM)
D-le Costi va rog sa ma lamuriti si pe mine! Sunt invatator, titular,absolvent a C.U.I. in 2005 si licentiata in filologie la Spiru Haret in 2008, I.D. Cum voi fi incadrata si salarizata? Institutor I sau Profesor S?

Nu sunteți, deja, încadrată profesor pentru învățământ primar?

--------------------
Mesaj personal
feriga
Trimis: 30 Nov 2011, 09:38 PM

Utilizator activ

Inca nu. Sunt in anul III la P.I.P.P ,dar in zilele urmatoare imi voi depune si dosar de echivalare .Sa vedem ce o sa mai apara dupa toate astea.In iunie 2012 sper sa obtin si diploma de licenta. Oricum in facultate nu am invatat nimic nou fata de cunostintele dobandite in liceu.Sincer.
Mesaj personal
nikoleta_z
Trimis: 30 Nov 2011, 10:05 PM

Începător
*

Nu. Cum ar trebui sa procedez pentru a fi incadrata profesor?
Mesaj personal
costi_52
Trimis: 30 Nov 2011, 10:07 PM

Mentor

Faceți o cerere în care solicitați încadrarea de la 1 septembrie conform prevederilor art. 248 alin. (4) din Legea nr. 1/2011 și a OMECTS nr. 3753/2011.

--------------------
Mesaj personal
maria56
Trimis: 30 Nov 2011, 10:28 PM

Utilizator
**

Domnule Roman Gheorghe, aveți " curajul" să-i liniștiți pe cei care au absolvit în 2011. Eu sunt colega dumneavoastră (L. F. M.) la nr. 249 din lista de licență.
Dacă ați fi fost stresat așa ca mine de "cineva", care nu crede că am colege de facultate încadrate prof. înv. primar în Craiova și în județul Dolj, n-ați mai fi fost atât de optimist.
Dacă luăm în calcul faptul că fiecare a făcut o facultate care i-a plăcut sau pe care a "dus-o "mai ușor, ar trebui să fie încadrați toți cei care au o licență. La momentul înscrierii la această facultate am avut în vedere legislația în vigoare la acea dată. Ce vină avem că am terminat la trei luni după intrarea în vigoare a L. 1/2011?
Să nu-i ridicăm în slăvi pe cei care au făcut PIPP sau fac. de stat și să-i blamăm pe cei de la USH! În sistem sunt cadre did. care au făcut doar lic. ped. și au rezultate deosebite la clasă, dar am întâlnit și din ceilalți care scriau Arghezi cu "ii"!!!!!
Să facem "front comun" să ne fie tuturor mai bine!
Mesaj personal
nikoleta_z
Trimis: 30 Nov 2011, 10:57 PM

Începător
*

Domnule Costi, vă mulțumesc foarte mult pentru lămuririle oferite.
Mesaj personal
bia100
Trimis: 1 Dec 2011, 07:15 AM

Utilizator activ

D-le Costi, am o colega care se afla in urmatoarea situatie:
Absolventa scoala postliceala, apoi licentiata filologie USH, 2009, in prezent titulara si incadrata profesor pentru invatamantul primar de la 1 septembrie 2011.
Vrea sa stie daca:
1. Este incadrata corect.
2. Fiind titulara pe catedra de invatatori, poate trece pe catedra de Limba si literatura romana. Si daca da, trebuie sa-si echivaleze studiile?
3. Recunoasterea sau echivalarea competentelor profesionale se face doar in aceasta perioada sau ori de cate ori un cadru didactic se afla in aceasta situatie poate sa-si depuna dosarul.
Multumesc.
Mesaj personal
maria56
Trimis: 1 Dec 2011, 12:38 PM

Utilizator
**

În jud. Dolj, absolvenții USH, din 2008 sau 2009, care nu au diplomă de licență, au fost "retrogradați" și salarizați ca învățători. USH le spune că MECTS nu vrea să elibereze diplomele din acea perioadă, iar școlile nu le iau în considerare adeverințele în care se atestă că sunt valabile până la eliberarea diplomelor.
Înv. aflați în această situație și cei care au absolvit în 2011( și n-au fost salarizați profesor S, așa ca mine) au început completarea dosarului, conform O. 5484 al MECTS.
Aveți alte informații de la nivelul județelor dvs. ?
Mesaj personal
manuela1206
Trimis: 1 Dec 2011, 01:33 PM

Utilizator activ

QUOTE (maria56 @ 1 Dec 2011, 01:38 PM)
În jud. Dolj, absolvenții USH, din 2008 sau 2009, care nu au diplomă de licență, au fost "retrogradați" și salarizați ca învățători. USH le spune că MECTS nu vrea să elibereze diplomele din acea perioadă, iar școlile nu le iau în considerare adeverințele în care se atestă că sunt valabile până la eliberarea diplomelor.
Înv. aflați în această situație și cei care au absolvit în 2011( și n-au fost salarizați profesor S, așa ca mine) au început completarea dosarului, conform O. 5484 al MECTS.
Aveți alte informații de la nivelul județelor dvs. ?

De cand au fost "retrogadati"?
Mesaj personal
costi_52
Trimis: 1 Dec 2011, 01:34 PM

Mentor

QUOTE (bia100 @ 1 Dec 2011, 07:15 AM)
D-le Costi, am o colega care se afla in urmatoarea situatie:
Absolventa scoala postliceala, apoi licentiata filologie USH, 2009, in prezent titulara si incadrata profesor pentru invatamantul primar de la 1 septembrie 2011.
Vrea sa stie daca:
1. Este incadrata corect.
2. Fiind titulara pe catedra de invatatori, poate trece pe catedra de Limba si literatura romana. Si daca da, trebuie sa-si echivaleze studiile?
3. Recunoasterea sau echivalarea competentelor profesionale se face doar in aceasta perioada sau ori de cate ori un cadru didactic se afla in aceasta situatie poate sa-si depuna dosarul.
Multumesc.

1. Da, dacă încadrarea s-a făcut în baza diplomei de licență.
2. Doar în cazul unei restrângeri de activitate. Nefiind absolventă a studiilor universitare de scurtă durată (IP3, CUI), nu are ce studii să echivaleze.
3. Metodologia nu stabilește o perioadă anume pentru întocmirea dosarului. Asta înseamnă că fiecare solicită recunoașterea și echivalarea competențelor profesionale atunci când îndeplinește condițiile prevăzute îmn metodologie.

--------------------
Mesaj personal
valiciuca
Trimis: 1 Dec 2011, 01:43 PM

Utilizator activ

La multi ani, romani!
Doresc un model de cerere pentru echivalare CUI.Multumesc.
Mesaj personal
2 utilizator(i) citesc acest subiect (2 vizitatori și 0 utilizatori anonimi)
0 utilizator(i):

OpțiuniPagini: (54) « Primul ... 3 4 [5] 6 7 ... Ultimul » Răspunde la acest subiectSubiect nou Sondaj nou

© 2002 SIVECO Romania SA. All Rights Reserved