Reședință - Portal SEI Portalul educațional SEI  Admitere Admitere Bacalaureat Bacalaureat Titularizare Titularizare Euro 200 Euro 200 Bani de Liceu Bani de Liceu
Găzduire WEB pentru școli și licee Găzduire WEB pentru școli, licee și instituții educaționale Dictionare online Dicționare online Subiecte examene naționale "2007-2008" Subiecte examene naționale "2007-2008"
Subiecte examene naționale începând cu 2002 Subiecte examene naționale începând cu 2002 .campion .campion
SIVECO Romania  Ministerul Educației și Cercetării  Răspunde la acest subiectSubiect nou Sondaj nou

> procedura de titularizare 2004, nulitate absoluta ca efect al incalcarii normativelor
Dana Ciobanu
Trimis: 11 Jun 2004, 09:14 PM


Utilizator activ
***

Grup: Members
Mesaje: 64
Înscris: 1 Jun 04


Buna seara!

O ultima precizare, in binevoitoarea atentie a domnului Director MEdC Gabriel Leahu si a doamnei Ministru Secretar de Stat Ioana - Irinel CHIRAN.

Art. 4 din Ordinul MECT nr. 3303/25.02.2004 privind aprobarea "Centralizatorului privind disciplinele de invatzamant, domeniile, specializarile precum si probele de concurs, valabil pentru incadrarea personalului didactic din invatzamantul preuniversitar"statueaza obligatia de publicare a Ordinului si Centraliztorului din anexa acestuia- parte integranta a Ordinului(considerat doar/in exclusivitate!!! in forma <<de tranzitie>>identificabila pe site) in Monitorul Oficial partea I. Stiintza dreptului nu recunoaste suplinirea formei de publicitate in Monitorul Oficial al Romaniei de "afisarea in cuprinsul Portalului MEdC", potrivit normelor de tehnica legislativa un act normativ intrand in vigoare la data publicarii in Monitorul Oficial, la 3 zile de la acest moment (raportat la actul in discutie si in contextul stabilit de Constitutia revizuita)sau la data prevazuta in cuprinsul sau.

Pana la data de 11 iunie2004 inclusiv(si ne aflam la momentul depasirii limitei maximale de timp la care dosarele puteau fi inregistrate in concurs si validate), actul normativ cu pricina NU A FOST PUBLICAT IN MONITORUL OFICIAL.

In acest context, la aproape 7 luni de la expirarea datei limita derivata din lege pana la care revenea MEdC definitivarea si publicarea procedurilor corelative titularizarii si cu o luna inainte de concurs, ne aflam in prezentza unei proceduri afectate de nulitate absoluta in derularea sa, nulitate posibil a fi invocata in contestarea si desfiintzarea titularizarii 2004, in instantza,de orice persoana interesata si in orice moment, inainte, in timpul si dupa adjudecarea concursului.

EXISTA CHIAR POSIBILITATEA - REZULTATA DIN CONCURSUL DINTRE ACEASTA EROARE A M.ED.C. PREVEDERILE LEGALE - CA ORICE PERSOANA INTERESATA DE TITULARIZARE, CARE A RATAT TERMENUL LIMITA DE A-SI DEPUNE DOSARUL SA FACA ACEST LUCRU IN MOD PERFECT VALABIL!

Considerati , va rog, stimate domnule director si stimata doamna ministru Secretar de Stat, aceasta chestiune ca inca un aspect de legalitate pe care va fi necesar sa reusiti- atat Dvs. cat si Compartimentul de specialitate juridica din structura MEdC -"sa-l contraargumentati si depasiti cu pertinentza",PRIN RAPORTARE LA LEGE, in demonstrarea a ceea ce descriati astazi, domnule director, in contextul ultimei mele tentative de depasire pe cale amiabila a didferendului, inainte de initierea actiunii in justitie- ca fiind o procedura "in deplin acord cu legea",si (n.n.: in demonstrarea) a "erorii derivate din necunoasterea prevederilor legale" de care considerati ca m-as face culpabila .

Cred ca o astfel de situatie este o realizare demna de a justifica competentele pentru detinerea atat a unui post de director in minister, cat si de ministru secretar de stat.

Fara intentia de a va sicana inutil, nu ma pot abtine sa nu intrevad o posibila blocare a compartimentului de specialitate juridica (nu in 30.000 de actiuni in instantza, de anulare a titularizarii, dar chiar si 100 si tot ar fi dificil. Si aceasta in contextul in care ati avut acces la solutia de deblocare a crizei....Regretabil dar necesar ca si moment de confruntare cu realitatea si de constientizare a faptului ca unele decizii neinspirate in gestionarea domeniilor de specialitate ale executivului hotarasc vieti si destine, nu statistici).

MULT SUCCES IN DEMERSUL DE CONTRAARGUMENTARE VIABILA SI PERTINENTA SI, DE CE NU,OMOLOGILOR, IN INSTANTZA.

cu respect,
pentru Dana Ciobanu,
av. asist.univ.drd.
Maria-Ramayana NESVADBA
Mesaj personalTrimite emailPagina web a utilizatorului
Top
0 utilizator(i) citesc acest subiect (0 vizitatori și 0 utilizatori anonimi)
0 utilizator(i):

Opțiuni Răspunde la acest subiectSubiect nou Sondaj nou

 

 
  © 2002 SIVECO Romania SA. All Rights Reserved