Reședință - Portal SEI Portalul educațional SEI  Admitere Admitere Bacalaureat Bacalaureat Titularizare Titularizare Euro 200 Euro 200 Bani de Liceu Bani de Liceu
Găzduire WEB pentru școli și licee Găzduire WEB pentru școli, licee și instituții educaționale Dictionare online Dicționare online Subiecte examene naționale "2007-2008" Subiecte examene naționale "2007-2008"
Subiecte examene naționale începând cu 2002 Subiecte examene naționale începând cu 2002 .campion .campion
SIVECO Romania  Ministerul Educației și Cercetării  Răspunde la acest subiectSubiect nou Sondaj nou

> decizie poprire salariu, decizie poprire salariu
lalica
Trimis: 3 Aug 2012, 08:52 AM


Utilizator activ
***

Grup: Members
Mesaje: 82
Înscris: 1 May 02


Am primit adresa de infiintare a popririi pentru un salriat .
Ma intereseaza procedura : model instiintare poprire pentru salariat sau alte documente .
Multumesc !
Mesaj personalTrimite email
Top
stefi-deea
Trimis: 3 Aug 2012, 11:50 AM


Utilizator avansat
****

Grup: Members
Mesaje: 763
Înscris: 24 May 12


QUOTE (lalica @ 3 Aug 2012, 09:52 AM)
Am primit adresa de infiintare a popririi pentru un salriat .
Ma intereseaza procedura : model instiintare poprire pentru salariat sau alte documente .
Multumesc !

poprire la ce?
mai explicit.


--------------------
munca-n zadar...
Mesaj personal
Top
mirunadada
Trimis: 8 Aug 2012, 10:52 AM


Utilizator avansat
****

Grup: Members
Mesaje: 548
Înscris: 28 May 09


Am si eu o situatie de acest gen, am o adresa de la executor de infiintarea popririi pentru 1/3 din salariul net. Eu stiu ca aceste adrese de la executor sunt obligatorii si executorii. Nu stiu daca trebuie emisa o decizie in acest sens. Eu am operat pur si simplu retinerea si am trimis executorului copie dupa ordinul de plata.
Mesaj personal
Top
stefi-deea
Trimis: 8 Aug 2012, 11:42 AM


Utilizator avansat
****

Grup: Members
Mesaje: 763
Înscris: 24 May 12


QUOTE (mirunadada @ 8 Aug 2012, 11:52 AM)
Am si eu o situatie de acest gen, am o adresa de la executor de infiintarea popririi pentru 1/3 din salariul net. Eu stiu ca aceste adrese de la executor sunt obligatorii si executorii. Nu stiu daca trebuie emisa o decizie in acest sens. Eu am operat pur si simplu retinerea si am trimis executorului copie dupa ordinul de plata.

da, dar trebuie si un referat din partea salariatului catre director(pt.institutie e bine de anexat la stat de plata) cu privire la poprire , ca este de acord sa i se opreasca, ca i-a fost adus la cunostinta,


--------------------
munca-n zadar...
Mesaj personal
Top
j.lacra
Trimis: 8 Aug 2012, 02:21 PM


Utilizator avansat
****

Grup: Members
Mesaje: 943
Înscris: 22 Jun 10


Poprirea se infiinteaza in baza comunicarii primite de la excutorul judecatores sau alte institutii abilitate sa emita titluri executorii (ex. titlu executoriu emis de un organ fiscal), salariatul fiind instiintat in mod obligatoriu despre acest lucru si despre data de la care incepe executarea popririi.
Sunt aplicabile dispozitiile art. 452 - art. 461 din codul de procedura civila, pana la 01.09 cand intra in vigoare noul cod.
De asemenea trebuie vazuta care este natura popririi si daca aceasta este insotita de actul prin care se stabileste creanta.
Se poate emite si o decizie de retinere din salariu daca se doreste pentru a justifica retinerile de pe statul de plata.
Mesaj personalYahoo
Top
j.lacra
Trimis: 8 Aug 2012, 02:25 PM


Utilizator avansat
****

Grup: Members
Mesaje: 943
Înscris: 22 Jun 10


ART. 452
(1) Sunt supuse executării silite prin poprire sumele de bani, titlurile de valoare sau alte bunuri mobile incorporale urmăribile datorate debitorului de o a treia persoană sau pe care aceasta i le va datora în viitor în temeiul unor raporturi juridice existente.
(2) Nu sunt supuse executării silite prin poprire:
a) sumele care sunt destinate unei afectațiuni speciale prevăzute de lege și asupra cărora debitorul este lipsit de dreptul de dispoziție;
cool.gif sumele reprezentând credite nerambursabile sau finanțări primite de la instituții sau organizații internaționale pentru derularea unor programe ori proiecte;
c) sumele necesare plății drepturilor salariale, dar nu mai mult de 6 luni de la data înființării popririi.
ART. 453
Poprirea se înființează la cererea creditorului, de executorul judecătoresc de la domiciliul sau sediul debitorului ori de la domiciliul sau sediul terțului poprit.
Pentru sumele datorate cu titlu de obligație de întreținere sau de alocație pentru copii, precum și în cazul sumelor datorate cu titlu de despăgubiri pentru repararea pagubelor cauzate prin moarte, vătămarea integrității corporale sau a sănătății, când executarea se face asupra salariului sau asupra altor venituri periodice cunoscute realizate de debitor, înființarea popririi se dispune de instanța de fond, din oficiu, de îndată ce hotărârea este executorie potrivit legii.
ART. 454
(1) Poprirea se înființează fără somație, prin adresă însoțită de o copie certificată de pe titlul executoriu, comunicată celei de-a treia persoane arătate la art. 452, înștiințându-se totodată și debitorul despre măsura luată.
(2) În adresa de poprire se va pune în vedere celei de-a treia persoane, care devine potrivit alin. 1 terț poprit, interdicția de a plăti debitorului sumele de bani sau bunurile mobile incorporale ce i le datorează ori pe care i le va datora, declarându-le poprite în măsura necesară pentru realizarea obligației ce se execută silit.
(2^1) Adresa de înființare a popririi va cuprinde numele și domiciliul debitorului persoană fizică ori, pentru persoanele juridice, denumirea și sediul lor, precum și codul de identificare fiscală.
(2^2) În cazul în care se solicită înființarea popririi pentru toate conturile unei persoane juridice, inclusiv pentru conturile subunităților fără personalitate juridică ale acesteia, se vor indica elementele de identificare pentru fiecare titular de cont în parte, respectiv pentru fiecare subunitate a societății debitoare.
(2^3) În cazul în care adresa de înființare a popririi se adresează unei unități operaționale a unei bănci, poprirea va fi înființată asupra conturilor pe care debitoarea urmărită le are deschise la acea unitate.
(3) În cazul în care poprirea a fost înființată ca măsură asigurătorie și nu a fost desființată până la obținerea titlului executoriu, se va comunica terțului poprit copie certificată de pe titlul executoriu în vederea îndeplinirii obligațiilor prevăzute de art. 456.
(4) Indisponibilizarea sumelor de bani sau a bunurilor mobile incorporale poprite va înceta dacă debitorul consemnează, cu afectațiune specială, întreaga valoare a creanței la dispoziția creditorului urmăritor. Debitorul va înmâna recipisa de consemnare executorului judecătoresc, care va înștiința de îndată pe terțul poprit.
ART. 455
În cazurile prevăzute de art. 453 alin. 2 poprirea rămâne în ființă și atunci când debitorul își schimbă locul de muncă la o altă unitate sau este pensionat. În aceste cazuri, unitatea de la care pleacă debitorul va trimite actele prin care s-a înființat poprirea unității la care se află noul loc de muncă al debitorului sau organului competent de ocrotire socială care, de la data primirii acestor acte, devine terț poprit.
Dacă debitorul părăsește unitatea fără ca aceasta să cunoască noul loc de muncă, ea îl va încunoștința pe creditor despre această împrejurare. După aflarea noului loc de muncă al debitorului, creditorul îl va aduce la cunoștință unității de la care debitorul a plecat, pentru a se proceda potrivit alin. 1.
ART. 456
În termen de 15 zile de la comunicarea popririi, iar în cazul sumelor de bani datorate în viitor, de la scadența acestora, terțul poprit este obligat:
a) să consemneze suma de bani sau, după caz, să indisponibilizeze bunurile mobile incorporale poprite și să trimită dovada executorului, în cazul popririi prevăzute la art. 453 alin. 1;
cool.gif să plătească direct creditorului suma reținută și cuvenită acestuia, în cazul popririlor prevăzute de art. 453 alin. 2. La cererea creditorului suma îi va fi trimisă la domiciliul indicat sau, dacă este cazul, la reședința indicată, cheltuielile de trimitere fiind în sarcina debitorului.
Dacă sunt înființate mai multe popriri, terțul poprit va proceda potrivit alin. 1, comunicând, după caz, executorului ori creditorilor arătați la lit. a) și cool.gif din același alineat numele și adresa celorlalți creditori, precum și sumele poprite de fiecare în parte.
Mesaj personalYahoo
Top
0 utilizator(i) citesc acest subiect (0 vizitatori și 0 utilizatori anonimi)
0 utilizator(i):

Opțiuni Răspunde la acest subiectSubiect nou Sondaj nou

 

 
  © 2002 SIVECO Romania SA. All Rights Reserved