| Bine ai venit ! ( Autentificare | Înregistrare ) | Trimite mail de validare din nou |

|
|
|
|
|
|
|
|
![]() |
| margareta16 |
Trimis: 8 Dec 2012, 01:39 PM
|
|
Utilizator ![]() ![]() Grup: Members Mesaje: 14 Înscris: 4 Dec 12 |
Urmaresc permanent subiectul si am observat ca nu mai sunt noutati in acest sens.
A primit cineva vre-o veste in eliberarea Atestatelor profesionale , dupa evaluarea dosarelor depuse in primavara la i.s.j.-uri ? Gorjul la ce centru universitar este arondat ? ( dosare educatoare si invatatori ) Va rog, cine are vesti noi sa le afiseze ca sa stim ce avem de facut. Si as mai avea de pus o intrebare si as dori un raspuns sincer din partea celor avizati si anume: daca ai absolvit o alta facultate (ex. politehnica, relatii internationale, agronomia etc.), poti fi platit ca profesor , chiar daca lucrezi ca educator sau invatator ? Multumesc ! Sarbatori fericite tuturor si un An Nou cu impliniri personale si profesionale ! |
| lylyana32 |
Trimis: 8 Dec 2012, 02:14 PM
|
||
![]() Utilizator avansat ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Members Mesaje: 552 Înscris: 2 Aug 10 |
Doar daca ai terminat pana la intrarea LEN in vigoare - februarie 2011! De echivalare competente - inca se mai asteapta! Probabil, dupa alegeri! |
||
| costi_52 |
Trimis: 8 Dec 2012, 02:16 PM
|
|
Mentor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Members Mesaje: 12.073 Înscris: 24 Aug 09 |
Competențele profesionale s-au echivalat la nivelul inspectoratului școlar, apoi, cele aprobate, au fost trimise la minister pentru a fi incluse în ordinul de ministru.
Da, dacă facultatea a fost absolvită înainte de calificarea pentru învățământul primar și preșcolar sau dacă facultatea a fost absolvită anterior intrării în vigoare a LEN. Acest mesaj a fost modificat de către costi_52 la data 8 Dec 2012, 02:17 PM -------------------- |
| nutica41 |
Trimis: 8 Dec 2012, 02:39 PM
|
|
Utilizator ![]() ![]() Grup: Members Mesaje: 31 Înscris: 29 May 12 |
Buna ziua.Dar de echivalari ati auzit ceva?Dosarele pt inv.din Ph unde au ajuns?In speranta unui raspuns,va multumesc anticipat !Tot binele din lume!
|
| costi_52 |
Trimis: 8 Dec 2012, 02:46 PM
|
|
Mentor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Members Mesaje: 12.073 Înscris: 24 Aug 09 |
Probabil, vă referiți la echivalarea studiilor. Învățătorii, cu atât mai puțin cei din Prahova, nu fac obiectul unei metodologii separate. Dosarele au fost trimise la centrele universitare stabilite de către minister, în funcție de specializarea de pe diploma de licență.
-------------------- |
| nutica41 |
Trimis: 8 Dec 2012, 02:54 PM
|
|
Utilizator ![]() ![]() Grup: Members Mesaje: 31 Înscris: 29 May 12 |
Multumesc pt. promtitudinea cu care ati raspuns.Sarbatori fericite!
|
| margareta16 |
Trimis: 8 Dec 2012, 03:37 PM
|
|
Utilizator ![]() ![]() Grup: Members Mesaje: 14 Înscris: 4 Dec 12 |
Va multumesc tuturor pentru promtitudinea cu care ati raspuns si va doresc o zi buna .
|
| niculinac |
|
|
Utilizator ![]() ![]() Grup: Members Mesaje: 7 Înscris: 2 Nov 12 |
Nu vreau sa fiu carcotasa, dar sunt colegi de-ai nostri din sistemul de invatamant care doresc atestarea competentelor in conditiile in care fac greseli de neiertat. Nu exista scuze pentru " vre-o" , " promtitudine" si altele asemenea intalnite in subiectele acestui forum.
Eu nu ma mai intreb nici de ce nu iau elevii BAC-ul, nici de ce nu iau note peste 5 distinsii colegi la titularizare. Si ne mai miram de ce ne iau altii in ras. Ei, dupa mine, acesta ar fi unul din motive. Trist! Acest mesaj a fost modificat de către niculinac la data 8 Dec 2012, 03:57 PM |
| Ministertrezeștete |
Trimis: 8 Dec 2012, 06:53 PM
|
||
![]() Utilizator avansat ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Members Mesaje: 658 Înscris: 6 Nov 12 |
Nici nu îi va plăti, domnule, niciodată ca profesori. Treaba asta cu facultatea făcută ulterior de către educatoare și învățători a fost bine gândită de rectorii universităților, fie ele de stat sau particulare. Ce au zis: îi mințim că îi plătim cu salariu de profesor, se înscriu zeci de mii la ID la noi, noi facem bani mulți și după aia ne facem că plouă. Eu așa cred, că e o mare țeapă! Așa că resemnați-vă încetul cu încetul! Fie vorba între noi, mulți dintre aceștia nu știu bine limba română și vor să fie plătiți ca profesorii. |
||
| roset |
Trimis: 8 Dec 2012, 06:56 PM
|
||
![]() Mentor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Members Mesaje: 8.461 Înscris: 24 Jan 09 |
Deja ești cârcotașă!
Acest mesaj a fost modificat de către roset la data 8 Dec 2012, 06:57 PM -------------------- ,,Pentru a spune adevărul e nevoie de cel puțin doi oameni-unul care să îl spună și celălalt care să îl asculte”!
,,Când ai dubii,spune adevarul!” (Mark Twain) ,,Cine zâmbește atunci când lucrurile merg prost s-a gândit deja pe cine să dea vina”! |
||
| Ministertrezeștete |
Trimis: 8 Dec 2012, 07:02 PM
|
||
![]() Utilizator avansat ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Members Mesaje: 658 Înscris: 6 Nov 12 |
Poți, domne, poți! Păi ce ai vrea, să intre în învățământ toți inginerii, avocații și mai știu eu ce "meseriași" în alte diverse domenii care se vor crede meseriași și în școală? |
||
| roset |
Trimis: 8 Dec 2012, 07:05 PM
|
||
![]() Mentor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Members Mesaje: 8.461 Înscris: 24 Jan 09 |
Problema este că nu rectorii,nici universitățile plătesc învățătorii sau educatoarele care au terminat o facultate! Absolventii dinainte de 2011 (februarie) ,deja sunt plătiți! Acum, înțeleg faptul că doar facultatea pe care ai făcut-o tu este ,,cea mai cea” (hăis),dar nu mai emite astfel de judecăți de valoare, fără nicio acoperire legislativă.Unii chiar știu limba română, (au terminat facultăți chiar în domeniu), dar nu toți sunt plătiți ca profesorii(i) Seară plăcută înainte de alegeri! -------------------- ,,Pentru a spune adevărul e nevoie de cel puțin doi oameni-unul care să îl spună și celălalt care să îl asculte”!
,,Când ai dubii,spune adevarul!” (Mark Twain) ,,Cine zâmbește atunci când lucrurile merg prost s-a gândit deja pe cine să dea vina”! |
||
| Ministertrezeștete |
Trimis: 8 Dec 2012, 07:21 PM
|
||||
Fraților, ați observat ce legist e roset? Chit că legile sunt proaste. |
||||
| danut76 |
Trimis: 8 Dec 2012, 11:14 PM
|
|
Utilizator activ ![]() ![]() ![]() Grup: Members Mesaje: 84 Înscris: 24 Nov 11 |
Si ce facem cu cei care sunt deja profesori in invatamantul primar si nu au habar de limba romana si nici de domeniul in care lucreaza???!!! Pe ei ii retrogradeaza cineva?
Aici e problema grava, dar asta nu mai sesizeaza nimeni.Toti arunca mereu cu pietre in absolventii de Pedagogic, cei care au o pregatire temeinica si o vechime cosiderabila la catedra. Acestia si-au continuat studiile de teama restructurarilor, ci nu pentru a invata meserie! |
| danut76 |
Trimis: 8 Dec 2012, 11:18 PM
|
|
Utilizator activ ![]() ![]() ![]() Grup: Members Mesaje: 84 Înscris: 24 Nov 11 |
Scuze, am vrut sa scriu "considerabila".Se pare ca ora tarzie isi spune cuvantul.
|
| ionicaaa |
Trimis: 9 Dec 2012, 02:43 PM
|
||
![]() Utilizator avansat ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Members Mesaje: 812 Înscris: 8 Mar 09 |
Scuze ca ma aflu in treaba dar sa stiti ca am vazut si absolventi de Liceu pedagogic de nota 5. Dv nu?!? |
||
| danut76 |
Trimis: 9 Dec 2012, 03:20 PM
|
|
Sincera sa fiu, eu nu am vazut.
Poate generatiile tinere au astfel de dascali, caci la cei mai varstnici era o concurenta acerba la admitere, fiind 6-7 candidati pe un loc, si nu prea erau de 5 cei care intrau, ci cam de peste 9.Si se invata constant pe parcursul celor 5 ani de studiu, deoarece la finalul liceului se facea repartitia pe posturi in functie de medii. Probabil insa ca si aici, ca peste tot, exista exceptii de la regula. |
| Ministertrezeștete |
Trimis: 9 Dec 2012, 04:00 PM
|
||
Și acum repartiția pe post se face prin concurs, acesta fiind greu. Dar viitorii învățători nu se gândesc la acesta decât după ce termină școala, când e deja prea târziu. Ce să le faci, s-au distrat în școală. Acum și popă și hoț nu se prea poate. |
||
![]() |
![]() |
|
© 2002 SIVECO Romania SA. All Rights Reserved
|