Reședință - Portal SEI Portalul educațional SEI  Admitere Admitere Bacalaureat Bacalaureat Titularizare Titularizare Euro 200 Euro 200 Bani de Liceu Bani de Liceu
Găzduire WEB pentru școli și licee Găzduire WEB pentru școli, licee și instituții educaționale Dictionare online Dicționare online Subiecte examene naționale "2007-2008" Subiecte examene naționale "2007-2008"
Subiecte examene naționale începând cu 2002 Subiecte examene naționale începând cu 2002 .campion .campion
SIVECO Romania  Ministerul Educației și CercetăriiPagini: (3) [1] 2 3  ( Primul mesaj necitit ) Răspunde la acest subiectSubiect nou Sondaj nou

> Evaluările-pilot de la finalul claselor a II-a, a IV-a și a VI-a, -metodologii de evaluare, modemele si bareme- www.subiecte.edu.ro.
gabriel nicolae teodorescu
Trimis: 22 Jan 2013, 12:29 PM


Utilizator avansat
****

Grup: Members
Mesaje: 2.995
Înscris: 19 Jan 09


Evaluările-pilot de la finalul claselor a II-a, a IV-a și a VI-a

Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului a publicat vineri, 9 martie 2012, pe site-ul instituției ordinele de ministru privind metodologiile care vizează evaluările ce decurg din Legea Educației Naționale nr. 1/2011. Mai precis, au fost publicate metodologiile de organizare a evaluării competențelor fundamentale la finalul claselor a II-a, a IV-a și a VI-a. În anul școlar în curs, aceste evaluări se vor desfășura în perioada 9-23 mai, prin administrări pilot, pe un eșantion de elevi stabilit la nivel național.

Lista unitatilor de invatamant care compun acest esantion cuprind 86 de unitati pentru clasa a II-a, 136 pentru clasa a IV-a, respectiv 86 de scoli pentru clasa a VI-a. Esantionul a fost realizat de catre Centrul National de Evaluare si Examinare (CNEE), astfel incat fiecare tip de evaluare sa fie administrata in unitati de invatamant distincte, mentioneaza MECTS.

DESCARCA DE AICI LISTA SCOLILOR UNDE VOR AVEA LOC EVALUARILE PILOT
Esantion unitati invatamant
Ce contin testele sustinute de elevi in cadrul evaluarii

Testele care vor fi administrate, precum si baremele de corectare aferente, sunt elaborate de catre Centrul National de Evaluare si Examinare.

La clasa a II-a, acestea contin doua sectiuni: prima vizeaza competentele de receptare-producere a mesajelor, in vreme ce a doua abordeaza competente de matematica. Rezultatele obtinute la evaluarea competentelor fundamentale la finalul clasei a II-a sunt valorificate prin elaborarea planurilor individualizate de invatare, consemnarea lor in portofoliul educational al elevului, respectiv informarea parintilor/ tutorilor legal instituiti asupra stadiului formarii si dezvoltarii competentelor evaluate.

Evaluarea elevilor la finalul clasei a IV-a va include urmatoarele discipline: limba romana, limba materna, pentru elevii care studiaza in limbile minoritatilor nationale si matematica. Evaluarea nu se finalizeaza printr-o nota sau printr-un calificativ sumativ. Rezultatele evaluarii fiecarui test contribuie la realizarea unui scor mediu national al performantelor elevilor pe competentele fundamentale si sunt utilizate de CNEE pentru realizarea unor studii si cercetari de diagnoza a sistemului de invatamant primar.

Evaluarea elevilor la finalul clasei a VI-a are ca scop optimizarea invatarii, elaborarea, acolo unde este cazul, a planurilor individualizate de invatare si preorientarea scolara catre un anumit tip de liceu. Testele contin doua sectiuni corespunzatoare probelor transdisciplinare evaluate: limba si comunicare, respectiv matematica si stiinte.

Evaluarea elevilor la finalul clasei a VI-a

Evaluarea elevilor la finalul clasei a VI-a are ca scop optimizarea invatarii, elaborarea, acolo unde este cazul, a planurilor individualizate de invatare si preorientarea scolara catre un anumit tip de liceu, precizeaza Metodologia de organizare a acestei evaluari. Evaluarea elevilor la finalul clasei a VI-a se realizeaza la nivel national, pentru toti elevii clasei a VI-a din unitatile scolare din invatamantul de stat si particular.

Evaluarea se desfasoara anual, pe parcursul lunii mai. In anul scolar 2011-2012, evaluarea elevilor la finalul clasei a VI-a se desfasoara printr-o administrare pilot, pe un esantion de elevi, in ziua de 16 mai 2012.

Rezultatele evaluarii vor fi detaliate in Fisa de evaluare si vor fi folosite pentru elaborarea planurilor individualizate de invatare ale elevilor. Planurile individualizate de invatare ale elevilor vor fi comunicate parintilor/ tutorilor legal instituiti ai elevilor si constituie documente din portofoliul educational al elevului.

Dupa evaluarea pilot din acest an, Centrul National de Evaluare si Examinare (CNEE) va publica modele de teste si bareme pe site-ul www.subiecte.edu.ro. Potrivit metodologiei, testele vor avea un nivel mediu de dificultate si vor putea fi rezolvate in 90 de minute, in doua secvente de testare de cate 45 de minute fiecare. La incheierea primelor 45 de minute in care elevii au avut de rezolvat sarcinile specifice primei secvente de evaluare, se acorda o pauza de 10 minute.

Testele vor contine subiecte de limba si comunicare, matematica si stiinte.

Salile in care se sustine evaluarea elevilor sunt, de regula, salile in care isi desfasoara activitatea in mod obisnuit elevii clasei. Acestea sunt adaptate, in prealabil, prin eliminarea oricaror materiale didactice care i-ar putea influenta pe elevi in timpul administrarii evaluarii. Pregatirea pentru evaluare se realizeaza prin asezarea elevilor in banci, in ordine alfabetica, in fiecare sala de clasa.

Inainte de inceperea evaluarii, elevii vor fi informati ca este interzisa intrarea in sala cu orice fel de materiale: manuale, dictionare, notite/ insemnari care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea testelor, precum si cu orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare.

Pentru rezolvarea testelor, elevii folosesc numai cerneala sau pasta de culoare albastra, iar pentru executarea schemelor si a desenelor folosesc numai creion negru si instrumente adecvate.

Cadrele didactice evaluatoare sunt selectate de la alte unitati scolare decat cele din care provin elevii ale caror teste sunt evaluate.

Rezultatele obtinute la Evaluarea elevilor la finalul clasei a VI-a sunt valorificate prin:
a) elaborarea planurilor individualizate de invatare;
cool.gif consemnarea in portofoliul educational al elevului;
c) preorientarea scolara catre un anumit tip de liceu;
d) informarea parintilor/ tutorilor legal instituiti asupra stadiului formarii si dezvoltarii competentelor evaluate.

Descarca de aici Metodologia integrala de organizare a Evaluarii elevilor la finalul clasei a VI-a

Evaluarea elevilor la finalul clasei a IV-a

In anul scolar 2011-2012, Evaluarea elevilor la finalul clasei a IV-a se desfasoara printr-o administrare pilot, pe un esantion de elevi, in ziua de 9 mai 2012. Evaluarea va contine probe la urmatoarele discipline:
a) limba romana;
cool.gif limba materna, pentru elevii care studiaza in limbile minoritatilor nationale;
c) matematica.

Rezultatele sunt incluse intr-o baza de date la nivel de sistem, fara a se constitui intr-un criteriu de ierarhizare pentru unitatile de invatamant esantionate, pentru colectivele la care s-a administrat testul sau, individual, pentru elevii participanti.

Testele vor fi rezolvate in 80 de minute, in doua secvente de evaluare de cate 40 de minute fiecare; la incheierea primelor 40 de minute in care elevii au avut de rezolvat sarcinile specifice primei secvente de evaluare, se acorda o pauza de 10 minute.

Rezultatele evaluarii nu se finalizeaza printr-o nota sau printr-un calificativ, ci contribuie la realizarea unui scor mediu national al performantelor elevilor pe competentele fundamentale.

Descarca de aici Metodologia integrala de organizare a Evaluarii elevilor la finalul clasei a IV-a

Evaluarea elevilor la finalul clasei a II-a

Evaluarea se administreaza, conform legii, pentru scris-citit si matematica. In anul scolar 2011-2012, Evaluarea competentelor fundamentale scris-citit si matematica la finalul clasei a II-a se desfasoara printr-o administrare pilot, pe un esantion de elevi, in zilele de 22 si 23 mai 2012.

Rezultatele Evaluarii sunt detaliate in Fisa de evaluare si sunt folosite pentru elaborarea planurilor individualizate de invatare ale elevilor. Planurile individualizate de invatare ale elevilor sunt comunicate parintilor/ tutorilor legal instituiti ai elevilor si constituie documente din portofoliul educational al elevului.

Testele trebuie sa permita administrarea in doua secvente de evaluare, iar durata cumulata a secventelor de evaluare nu depaseste un total de 50 de minute. Testele contin doua sectiuni. O prima sectiune vizeaza competentele de receptare-producere a mesajelor si cea de a doua abordeaza competente de matematica.

Evaluarea competentelor fundamentale la finalul clasei a II-a se desfasoara pe parcursul a doua zile, in timpul orelor de curs.

Descarca de aici Metodologia integrala de organizare a Evaluarii elevilor la finalul clasei a II-a

http://www.hotnews.ro/stiri-esential-11706...ul-9-23-mai.htm

Metodologiile de evaluare

http://media.hotnews.ro/media_server1/docu...logie-clasa.pdf

http://media.hotnews.ro/media_server1/docu...logie-clasa.pdf


http://media.hotnews.ro/media_server1/docu...logie-clasa.pdf

Acest mesaj a fost modificat de către gabriel nicolae teodorescu la data 22 Jan 2013, 12:30 PM


--------------------
Mesaj personal
Top
LStoleriu
Trimis: 22 Jan 2013, 12:46 PM


Utilizator avansat
****

Grup: Moderatori
Mesaje: 3.957
Înscris: 4 Sep 03


E vorba de o ”știre” despre ordine de ministru din martie 2012.
În plus, link-urile oficiale, pe care eu le prefer celor de tip hotnews, scribd, megaupload etc., ar fi:
http://www.edu.ro/index.php/legaldocs/c439/
http://www.edu.ro/index.php/legaldocs/c444/


Cheers!
Mesaj personal
Top
crisb
Trimis: 22 Jan 2013, 01:02 PM


Utilizator
**

Grup: Members
Mesaje: 32
Înscris: 27 May 11


In MO 44/2013 a apartut Metodologia pentru testarea de la finalul clasei a II-a. - care va fi in mai 2013.
Probabil in curand vor apare si pentru clasele a IV-a si a VI-a.
Mesaj personal
Top
raducu1y5
Trimis: 22 Jan 2013, 04:10 PM


Utilizator avansat
****

Grup: Members
Mesaje: 683
Înscris: 3 Sep 12


QUOTE (gabriel nicolae teodorescu @ 22 Jan 2013, 01:29 PM)


DESCARCA DE AICI LISTA SCOLILOR UNDE VOR AVEA LOC EVALUARILE PILOT
Esantion unitati invatamant

De unde sa descarcam lista ? blink.gif confused24.gif confused24.gif confused24.gif


--------------------
Înainte de a mă critica, depășește-mă! Fii mai bun/ă decât mine.
Mesaj personal
Top
crisb
Trimis: 22 Jan 2013, 04:12 PM


Utilizator
**

Grup: Members
Mesaje: 32
Înscris: 27 May 11


In MO 47/2013 a aparut Metodologia pentru testarea finala la clasa a VI-a.
Mesaj personal
Top
DALAI-LAMA
Trimis: 22 Jan 2013, 07:39 PM


Utilizator activ
***

Grup: Members
Mesaje: 141
Înscris: 3 Dec 12


QUOTE (gabriel nicolae teodorescu @ 22 Jan 2013, 12:29 PM)
Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului a publicat vineri, 9 martie 2012,

Am aflat despre asta de aproape un an.
Mesaj personal
Top
roset
Trimis: 22 Jan 2013, 07:46 PM


Mentor
*****

Grup: Members
Mesaje: 13.590
Înscris: 24 Jan 09


biggrin.gif laugh.gif tongue.gif


--------------------
,,Pentru a spune adevărul e nevoie de cel puțin doi oameni-unul care să îl spună și celălalt care să îl asculte”!
,,Când ai dubii,spune adevarul!” (Mark Twain)
,,Cine zâmbește atunci când lucrurile merg prost s-a gândit deja pe cine să dea vina”!
Mesaj personalTrimite emailYahoo
Top
massy
Trimis: 22 Jan 2013, 07:51 PM


Mentor
*****

Grup: Members
Mesaje: 16.428
Înscris: 10 Sep 07


QUOTE (roset @ 22 Jan 2013, 08:46 PM)
biggrin.gif laugh.gif tongue.gif

ph34r.gif ph34r.gif


--------------------
Raspunderea privind rezultatele elevilor se-mparte la 4: MINISTERUL EDUCATIEI, profesori, elevi, parinti.
Mesaj personal
Top
tyta
Trimis: 22 Jan 2013, 08:46 PM


Mentor
*****

Grup: Members
Mesaje: 11.963
Înscris: 8 Jul 06


Well, ie unii mai obositi decat mine pe aici....... blink.gif


--------------------
Fericirea e atunci cand ceea ce crezi, ceea ce spui si ceea ce faci sunt in armonie. M. Gandhi
http://scoalacreanga.blogspot.com/
http://preluca.blogspot.com/
si inca ceva
Mesaj personal
Top
gabriel nicolae teodorescu
Trimis: 22 Jan 2013, 08:56 PM


Utilizator avansat
****

Grup: Members
Mesaje: 2.995
Înscris: 19 Jan 09


Postarea nu era terminata, ramanand fara baterie, Yoko a postat intr-un topic nou, Metodologia pt clasa a-VI-a aparuta astazi, iar crisb a postat aici adresa din MO referitor la Metodologia testarii la la clasa a II-a, unii fiind interesati de aceste testari. (cum spuneam anumiti useri fac reiting si atat,..., va vaitati ca, ce si cum?!, dar nu intreprindeti nimic pt a iesi din situatie, posibil tine si de obisnuita; si in 2013, se vor derula proiecte in domeniul educatiei si al dezv. resursei umane, atat cu finantare de la CE cat si de la fundatii si ong-uri din strainatate, asa ca mai bine pregatiti-va pt concursurile de selectie, evident daca veti fi si acceptati ... in plus nu am inteles rezistenta unora referitor la continuarea studiilor intr-o institutie de invatamant superior, exista si sistemul de burse in universitati...atat doar ca si aici sunt niste criterii stricte pt a beneficia de ele).


--------------------
Mesaj personal
Top
manuela1206
Trimis: 23 Jan 2013, 01:52 PM


Utilizator avansat
****

Grup: Members
Mesaje: 288
Înscris: 14 Jan 08


Puteti posta si lista scolilor pilot din anul acesta?
Mesaj personal
Top
Lucian C.
Trimis: 23 Jan 2013, 02:24 PM


Utilizator activ
***

Grup: Members
Mesaje: 88
Înscris: 13 Nov 08


Potrivit Legii, ar fi trebuit publicate de mult, prin octombrie 2012, modele de subiecte pe site-ul edu.ro. Le-a vazut cineva?
Mesaj personal
Top
liadan
Trimis: 23 Jan 2013, 04:09 PM


Utilizator avansat
****

Grup: Members
Mesaje: 646
Înscris: 1 Aug 07


din metodologia rezulta ca e evaluare pilot? Voi cum intelegeti? confused24.gif sign67.gif
Mesaj personal
Top
crisb
Trimis: 23 Jan 2013, 04:12 PM


Utilizator
**

Grup: Members
Mesaje: 32
Înscris: 27 May 11


Pe site-ul ministerului apar lista cu scoli pilot in 2013, precum si datele de sustenere a evaluarilor.
Mesaj personal
Top
delim
Trimis: 23 Jan 2013, 05:11 PM


Utilizator activ
***

Grup: Members
Mesaje: 125
Înscris: 10 Oct 12


QUOTE (crisb @ 23 Jan 2013, 05:12 PM)
Pe site-ul ministerului apar lista cu scoli pilot in 2013, precum si datele de sustenere a evaluarilor.

Unde? Un link?
Mesaj personal
Top
LStoleriu
Trimis: 23 Jan 2013, 05:39 PM


Utilizator avansat
****

Grup: Moderatori
Mesaje: 3.957
Înscris: 4 Sep 03


Mesaj personal
Top
dora^
Trimis: 24 Jan 2013, 12:10 AM


Mentor
*****

Grup: Members
Mesaje: 20.293
Înscris: 1 Sep 04


QUOTE (LStoleriu @ 23 Jan 2013, 05:39 PM)
Lista e asta
http://www.edu.ro/index.php/articles/18580Cheers!

Să-nțelegem că „ne pilotăm” și anul ăsta? Nu dau toți elevii aceste evaluări? blink.gif
Mesaj personal
Top
mihaelamadalina
Trimis: 24 Jan 2013, 12:58 AM


Utilizator activ
***

Grup: Members
Mesaje: 74
Înscris: 10 Sep 11


La clasa a-VI-a,la limba si comunicare intra si limba 1 studiata,nu? Nu am vazut nici o scoala aleasa pentru aceasta testare.Stie cineva ceva legat de acest aspect?
Mesaj personal
Top
dora^
Trimis: 24 Jan 2013, 08:22 AM


Mentor
*****

Grup: Members
Mesaje: 20.293
Înscris: 1 Sep 04


QUOTE (mihaelamadalina @ 24 Jan 2013, 12:58 AM)
La clasa a-VI-a,la limba si comunicare intra si limba 1 studiata,nu? Nu am vazut nici o scoala aleasa pentru aceasta testare.Stie cineva ceva legat de acest aspect?

Documentul începe cu clasa a II-a, continuă cu clasa a IV-a și apoi cu a VI-a (pagina 8).
La clasa a VI-a, testarea se dă la lb. română, lb. modernă I, mate și științe.
Mesaj personal
Top
antonelica
Trimis: 11 May 2013, 02:35 PM


Utilizator
**

Grup: Members
Mesaje: 12
Înscris: 27 Apr 13


Stie cineva subiectele date in 9-10 mai 2013 la testarea pilot -clasa a II-a?
Mesaj personal
Top
mary71
Trimis: 11 May 2013, 07:33 PM


Utilizator activ
***

Grup: Members
Mesaje: 229
Înscris: 27 Jun 09


nimeni ?? sign28.gif
Mesaj personal
Top
roset
Trimis: 11 May 2013, 07:56 PM


Mentor
*****

Grup: Members
Mesaje: 13.590
Înscris: 24 Jan 09


Din anul trecut știu că nu s-a permis copii după subiecte ?????????????????? wink.gif , așa că............!Dar de ce ne trebuie? biggrin.gif


--------------------
,,Pentru a spune adevărul e nevoie de cel puțin doi oameni-unul care să îl spună și celălalt care să îl asculte”!
,,Când ai dubii,spune adevarul!” (Mark Twain)
,,Cine zâmbește atunci când lucrurile merg prost s-a gândit deja pe cine să dea vina”!
Mesaj personalTrimite emailYahoo
Top
CIDUL
Trimis: 11 May 2013, 08:06 PM


Utilizator avansat
****

Grup: Members
Mesaje: 557
Înscris: 15 Apr 13


QUOTE (roset @ 11 May 2013, 08:56 PM)
Din anul trecut știu că nu s-a permis copii după subiecte ?????????????????? wink.gif , așa că............!Dar de ce ne trebuie? biggrin.gif

nu s-au permis
Mesaj personal
Top
roset
Trimis: 11 May 2013, 09:18 PM


Mentor
*****

Grup: Members
Mesaje: 13.590
Înscris: 24 Jan 09


Corect,scuze! sign28.gif Trebuie să recitesc întotdeauna! happy30.gif


--------------------
,,Pentru a spune adevărul e nevoie de cel puțin doi oameni-unul care să îl spună și celălalt care să îl asculte”!
,,Când ai dubii,spune adevarul!” (Mark Twain)
,,Cine zâmbește atunci când lucrurile merg prost s-a gândit deja pe cine să dea vina”!
Mesaj personalTrimite emailYahoo
Top
massy
Trimis: 11 May 2013, 09:50 PM


Mentor
*****

Grup: Members
Mesaje: 16.428
Înscris: 10 Sep 07


QUOTE (CIDUL @ 11 May 2013, 09:06 PM)
QUOTE (roset @ 11 May 2013, 08:56 PM)
Din anul trecut știu că nu s-a permis  copii după subiecte ?????????????????? wink.gif , așa că............!Dar de ce ne trebuie? biggrin.gif

nu s-au permis

De catre cine? smile.gif

Acest mesaj a fost modificat de către massy la data 11 May 2013, 09:51 PM


--------------------
Raspunderea privind rezultatele elevilor se-mparte la 4: MINISTERUL EDUCATIEI, profesori, elevi, parinti.
Mesaj personal
Top
0 utilizator(i) citesc acest subiect (0 vizitatori și 0 utilizatori anonimi)
0 utilizator(i):

OpțiuniPagini: (3) [1] 2 3  Răspunde la acest subiectSubiect nou Sondaj nou

 

 
  © 2002 SIVECO Romania SA. All Rights Reserved