Reședință - Portal SEI Portalul educațional SEI  Admitere Admitere Bacalaureat Bacalaureat Titularizare Titularizare Euro 200 Euro 200 Bani de Liceu Bani de Liceu
Găzduire WEB pentru școli și licee Găzduire WEB pentru școli, licee și instituții educaționale Dictionare online Dicționare online Subiecte examene naționale "2007-2008" Subiecte examene naționale "2007-2008"
Subiecte examene naționale începând cu 2002 Subiecte examene naționale începând cu 2002 .campion .campion
SIVECO Romania  Ministerul Educației și CercetăriiPagini: (2) [1] 2  ( Primul mesaj necitit ) Răspunde la acest subiectSubiect nou Sondaj nou

> Fondul scolii
PopaAndrei6
Trimis: 30 May 2013, 02:09 PM


Începător
*

Grup: Members
Mesaje: 2
Înscris: 30 May 13


Am si eu un copil in clasa a-XII-a la Colegiul Mihai Eminescu Bacau si as dori sa stiu daca fondul scolii este obligatoriu.
Deoarece copilul meu a fost amenintat azi ca daca nu plateste fondul scolii din toti cei 4 ani nu i se va semna cererea de intrare in bacalaureat. Este posibil asa ceva?
Din cate am citit pe internet fondul scolii nu este obligatoriu insasi doamna Andronescu a sustinut asta.
Eu acum ce fac? deja am platit diplomele, banchetul, cursul festiv, haine pentru banchet si multe altele, nu mai raman si banii pentru fondul scolii, nici daca as vrea nu as avea de unde sa platesc.
Ce ramane de facut?
Multumesc.
Mesaj personal
Top
cardan
Trimis: 30 May 2013, 03:00 PM


La prima intervenție


Grup: Members
Mesaje: 1
Înscris: 30 May 13


Buna ziua

Stimata doamna , deoarece invatamintul de stat este gratuit ,fondul scolii / clasei sunt ilegale( nu au nici o baza legala) . Este un abuz din parte scolii sa ceara asa ceva si mai mult decat atat SA NU SE SEMNEZE CEREREA DE INTRARE IN BACALAUREAT.

Ps. Abia acum cateva zile domnul Min.Pricopie a lansat o propunere pentru legalizarea acestor fonduri .
Mesaj personal
Top
ladytza
Trimis: 30 May 2013, 04:34 PM


Mentor
*****

Grup: Members
Mesaje: 7.720
Înscris: 1 Mar 07


Nu va speriati , nu are ce sa va faca
dar contributia anuala la biserica o platiti?


--------------------
adevarul nu se supune la vot!
Papa Ioan Paul al II-lea
Mesaj personalTrimite emailYahooMSN
Top
PopaAndrei6
Trimis: 30 May 2013, 06:28 PM


Începător
*

Grup: Members
Mesaje: 2
Înscris: 30 May 13


Nu platesc contributia la biserica. Dar nu are rost sa implicam biserica in aceasta discutie deoarece acest subiect poate supara unii oameni.
Mesaj personal
Top
verona
Trimis: 30 May 2013, 06:30 PM


Utilizator avansat
****

Grup: Moderatori
Mesaje: 5.394
Înscris: 15 Jul 04


este vorba de un elev din clasa finala...
Presiunile nu se prea mai justifica - daca pana acum nu a dat, acum cum ii vor folosi lui investitiile? ca el termina.
dar presiunile acum au succes...
Mesaj personal
Top
roset
Trimis: 30 May 2013, 09:01 PM


Mentor
*****

Grup: Members
Mesaje: 13.590
Înscris: 24 Jan 09


QUOTE
Stimata doamna , deoarece invatamintul de stat este gratuit ,fondul scolii / clasei sunt ilegale( nu au nici o baza legala)

Bază legală există -prin hotărârile comitetele de părinți/clase și scoală- DAR NU ESTE OBLIGATORIU, pentru cei care, din diverse motive de oricare natură ar fi acestea), nu-l achită!


--------------------
,,Pentru a spune adevărul e nevoie de cel puțin doi oameni-unul care să îl spună și celălalt care să îl asculte”!
,,Când ai dubii,spune adevarul!” (Mark Twain)
,,Cine zâmbește atunci când lucrurile merg prost s-a gândit deja pe cine să dea vina”!
Mesaj personalTrimite emailYahoo
Top
docx
Trimis: 30 May 2013, 09:26 PM


Mentor
*****

Grup: Members
Mesaje: 11.601
Înscris: 7 Sep 08


QUOTE (verona @ 30 May 2013, 07:30 PM)
daca pana acum nu a dat, acum cum ii vor folosi lui investitiile? ca el termina.

Poate plateste cu intarziere investitiile de pana acum, platite de altii si de care a beneficiat. Pe principiul - lasa-i pe fraieri sa plateasca sau amana-ti datoriile pana nu mai e nevoie sa le platesti.
Mesaj personal
Top
outside4
Trimis: 31 May 2013, 05:44 AM


Mentor
*****

Grup: Members
Mesaje: 7.655
Înscris: 5 Jun 08


QUOTE (cardan @ 30 May 2013, 04:00 PM)
Buna  ziua  

Stimata  doamna   , deoarece invatamintul de stat   este  gratuit   ,fondul scolii / clasei   sunt   ilegale( nu au nici o baza legala) . Este un abuz din parte   scolii   sa   ceara asa  ceva  si mai mult decat atat  SA  NU SE  SEMNEZE CEREREA DE  INTRARE  IN BACALAUREAT.
  
Ps. Abia acum cateva  zile domnul Min.Pricopie a  lansat    o propunere  pentru legalizarea   acestor fonduri .

Invatamantul de stat e gratuit. Si uite ce bine merge, si ce conditii super au elevii si profesorii, nu? tongue.gif Pe de alta parte, clasele a 11-a si a 12-a nu sunt inca obligatorii. Deci?!

P.S. Din cate observ, parintii sunt multumiti de conditiile in care invata copiii lor. Le plac tablile vechi, praful de creta (ca de unde tabla alba si marker fara bani?!), le plac bancile scrijelite si peretii nevaruiti de ani de zile. E bine de tot. Nu investiti in educatia si sanatatea copiilor vostri, ca nu e nevoie. tongue.gif

Acest mesaj a fost modificat de către outside4 la data 31 May 2013, 05:47 AM


--------------------
It's nothing personal. It's just business.
My degree of sarcasm depends on your degree of stupidity.
There is a place, like no place on Earth. Some say, to survive it, you need to be as mad as a hatter. Which, luckily, I am.


"The problem is not the problem. The problem is your attitude about the problem. Do you understand?"
"When you tear out a man's tongue, you are not proving him a liar, you're only telling the world that you fear what he might say."
"Everyone is in favor of free speech. Hardly a day passes without its being extolled, but some people's idea of it is that they are free to say what they like, but if anyone else says anything back, that is an outrage."
Mesaj personal
Top
ERRIN
Trimis: 31 May 2013, 01:23 PM


Utilizator avansat
****

Grup: Members
Mesaje: 302
Înscris: 5 Apr 06


...si sistemul de sanatate este gratuit....
Mesaj personal
Top
ERRIN
Trimis: 31 May 2013, 01:26 PM


Utilizator avansat
****

Grup: Members
Mesaje: 302
Înscris: 5 Apr 06


Rectific: serviciile sistemului sanitar sunt gratuite de ani de zile ...teoretic .
Mesaj personal
Top
dora^
Trimis: 31 May 2013, 02:11 PM


Mentor
*****

Grup: Members
Mesaje: 20.293
Înscris: 1 Sep 04


Mda. Și moartea e gratuită, dar copârșeul și concertul popii costă.

De-aia nu dau unii părinți nici doi bani pe sistemul de învățământ, pentru că sunt unii care chiar cred că școala-i gratis. Nu, dragi părinți, nu e gratis!!! Profesorii sunt plătiți cu bani, nu fac voluntariat „pe gratis”; cărțile, caietele, acuarelele, pixurile pe care le au copiii dvs. sunt plătite tot cu bani! NIMIC nu e gratis! Iar dacă vreți condiții și mai bune decât cele existente în școli, aflați că și acelea costă! Bani!

QUOTE
Am si eu un copil in clasa a-XII-a la Colegiul Mihai Eminescu Bacau si as dori sa stiu daca fondul scolii este obligatoriu.


Colegiul Eminescu e o școală de elită, sigur multe laboratoare, table interactive și alte dotări s-au făcut din banii părinților de la fondul școlii, iar copilul dvs. a beneficiat de ele. Ar fi fost frumos să contribuiți și dvs., în timp, pentru aceste lucruri, că doar nu i-ați cumpărat copilului ținută de banchet și diplome în fiecare an. Halal mentalitate: „lasă-i pe proști să plătească și șa urmă dă-te lovit!”

Acest mesaj a fost modificat de către dora^ la data 31 May 2013, 02:12 PM
Mesaj personal
Top
CIDUL
Trimis: 31 May 2013, 05:05 PM


Utilizator avansat
****

Grup: Members
Mesaje: 557
Înscris: 15 Apr 13


cool20.gif
Mesaj personal
Top
ERRIN
Trimis: 31 May 2013, 06:47 PM


Utilizator avansat
****

Grup: Members
Mesaje: 302
Înscris: 5 Apr 06


"Eu acum ce fac? deja am platit diplomele, banchetul, cursul festiv, haine pentru banchet si multe altele, nu mai raman si banii pentru fondul scolii, nici daca as vrea nu as avea de unde sa platesc.
Ce ramane de facut?"

Puteti sa ne spuneti la ce suma se ridica fondul acesta pe un semestru???? ....sau cat v-au costat cele enumerate mai sus???? Sincer si fara rautate dar fara acel fond din care s-au achizitionat o gramada de consumabile sunt convinsa ca randamentul scolar al fiului dumneavoastra ar fi fost altul.
Mesaj personal
Top
fsimina
Trimis: 1 Jun 2013, 08:55 AM


Utilizator
**

Grup: Members
Mesaje: 7
Înscris: 20 Nov 12


Am citit punctele de vedere ale fiecaruia si din pacate dreptatea este undeva la mijloc:
- este adevarat ca scolile necesita multe imbunatatiri iar profesorii si personalul auxiliar care lucreaza in scoli au nevoie de salarii
- scoala este teoretic "gratis"dar parintii aloca sume importante de bani pt.: amenjare scoli/clase, cuegeri nenumarate, uniforme, activitati cu scoala, etc.

Nu am nimic cu fondul scolii dar nu este corect modul in care se cere acest fond (le sedinte ni se comunica suma semestriala - fara a ni se detalia in ce anume este planificat a se investi) si mai mult nu se da nici o explicatie a modului in care se cheltuie acesti bani: adica cat s-a adunat pe fiecare clasa, suma totala aduna pe semestru, ce s-a cheltuit si cu ce chitante (chiar si de mana dar sa fie ceva scris), etc. Cand eu am pus intrebari despre aceste lucruri mi s-a spus ca a hotarat scoala cu reprezentantiii parintilor. Acum vreo 2 ani am asistat la o astfel de sedinta si, din pacate, reprezentantii scolii au hotarat si acei parinti ( putini ) care cica ne reprezentau, au aprobat. Mi-am spus punctul de vedere si.... am vazut cum nimeni nu m-a sustinut ( desi pe la colturi carcoteau nemultumirile) pentru ca: "capul plecat sabia nu-l taie".

Abia atunci cand parintii vor fi cu adevarat uniti si isi vor apara drepturile si punctele de vedere, abia atunci cand profesorii si directorii scolilor vor intelege ca nu avem ceva cu ei personal dar trebuie sa fie si parintii luati in considerare (nici la noi nu stau banii pe garduri), doar vom putea face cu adevarat ceva pentru copiii nostrii.

Mesaj personal
Top
CIDUL
Trimis: 1 Jun 2013, 12:30 PM


Utilizator avansat
****

Grup: Members
Mesaje: 557
Înscris: 15 Apr 13


QUOTE (fsimina @ 1 Jun 2013, 09:55 AM)
Am citit punctele de vedere ale fiecaruia si din pacate dreptatea este undeva la mijloc:
- este adevarat ca scolile necesita multe imbunatatiri iar profesorii si personalul auxiliar care lucreaza in scoli au nevoie de salarii
- scoala este teoretic "gratis"dar parintii aloca sume importante de bani pt.: amenjare scoli/clase, cuegeri nenumarate, uniforme, activitati cu scoala, etc.

Nu am nimic cu fondul scolii dar nu este corect modul in care se cere acest fond (le sedinte ni se comunica suma semestriala - fara a ni se detalia in ce anume este planificat a se investi) si mai mult nu se da nici o explicatie a modului in care se cheltuie acesti bani: adica cat s-a adunat pe fiecare clasa, suma totala aduna pe semestru, ce s-a cheltuit si cu ce chitante (chiar si de mana dar sa fie ceva scris), etc. Cand eu am pus intrebari despre aceste lucruri mi s-a spus ca a hotarat scoala cu reprezentantiii parintilor. Acum vreo 2 ani am asistat la o astfel de sedinta si, din pacate, reprezentantii scolii au hotarat si acei parinti ( putini ) care cica ne reprezentau, au aprobat. Mi-am spus punctul de vedere si.... am vazut cum nimeni nu m-a sustinut ( desi pe la colturi carcoteau nemultumirile) pentru ca: "capul plecat sabia nu-l taie".

Abia atunci cand parintii vor fi cu adevarat uniti si isi vor apara drepturile si punctele de vedere, abia atunci cand profesorii si directorii scolilor vor intelege ca nu avem ceva cu ei personal dar trebuie sa fie si parintii luati in considerare (nici la noi nu stau banii pe garduri), doar vom putea face cu adevarat ceva pentru copiii nostrii.

Toată lumea știe că trăim în democrație, din păcate puțin știu ce înseamnă aceasta. Reprezentanții Comitetului Reprezentativ al Părinților a fost ales de dumneavoastră, părinții. Acești reprezentanți au niște responsabilități, inclusiv aceea de a informa restul părinților despre ce se face cu banii strânși din fondul școlii. Trageți-i la răspundere pe aceștia și propuneți ședințe ale acestui comitet, în care să îi invite și pe părinți și să îi informeze. Propuneți chiar schimbarea acestora și alegerea altora dacă aveți susținerea majorității părinților. Iar conducerii școlii spuneți-i despre dreptul de a cere socoteală când face ce nu trebuie, majoritatea directorilor au mentalitate de dictatori, bazându-se pe necunoașterea regulamentelor de către părinți.

Ceea ce am sugerat mai sus implică ceva bătaie de cap și timp pierdut. Românului îi lipsește organizarea, iar fără implicare nu se poate face nimic bine.
Mesaj personal
Top
verona
Trimis: 1 Jun 2013, 01:16 PM


Utilizator avansat
****

Grup: Moderatori
Mesaje: 5.394
Înscris: 15 Jul 04


QUOTE (fsimina @ 1 Jun 2013, 09:55 AM)
Nu am nimic cu fondul scolii dar nu este corect modul in care se cere acest fond (le sedinte ni se comunica suma semestriala - fara a ni se detalia in ce anume este planificat a se investi) si mai mult nu se da nici o explicatie a modului in care se cheltuie acesti bani: adica cat s-a adunat pe fiecare clasa, suma totala aduna pe semestru, ce s-a cheltuit si cu ce chitante (chiar si de mana dar sa fie ceva scris), etc. Cand eu am pus intrebari despre aceste lucruri mi s-a spus ca a hotarat scoala cu reprezentantiii parintilor. Acum vreo 2 ani am asistat la o astfel de sedinta si, din pacate, reprezentantii scolii au hotarat si acei parinti ( putini ) care cica ne reprezentau, au aprobat. Mi-am spus punctul de vedere si.... am vazut cum nimeni nu m-a sustinut ( desi pe la colturi carcoteau nemultumirile) pentru ca: "capul plecat sabia nu-l taie".

Asa cum spune si @Cidul, noi ne alegem reprezentantii. Cand la sedinta toata lumea asteapta ca altul sa isi asume raspunderea, e cam greu sa te superi dupa aia.
Am fost si in comitet (pentru ca nu erau amatori, iar eu sunt o fire voluntara si imi era si rusine ca nu se "baga" nimeni, desi altii nu aveau problemele mele, iar copilul era al meu), am fost si doar simplu parinte (la baiat, au existat parinti foarte dornici sa se implice).
Noua ni s-a raportat mereu cum se cheltuiau banii, nu intotdeauna mi-a placut modul de cheltuit (era si mult snobism, si din partea parintilor din comitet, si din partea profesorilor sau directiunii), am fost extrem de dezamagita ca pt "reinvierea" laboratoarelor de fizica si chimie nu am fost sustinuta de mai nimeni, preferandu-se televizoare la anumite clase...etc.
dar asta e democratia - eram minoritara.
Mesaj personal
Top
roset
Trimis: 1 Jun 2013, 01:46 PM


Mentor
*****

Grup: Members
Mesaje: 13.590
Înscris: 24 Jan 09


QUOTE
uniforme

Au, cumva, costul mai mare decât al altor ținute ( cu care vin ,,elevii” pe la școală?) wink.gif
QUOTE
Abia atunci cand parintii vor fi cu adevarat uniti si isi vor apara drepturile si punctele de vedere,...... vom putea face cu adevarat ceva pentru copiii nostrii.

Ar fi fără 2 i (la ultimul cuvânt) , dar trecem cu vederea! confused06.gif Cine v-a oprit ?
Cred că fiecare ,,parte” ar trebui să cunoască legislatia și regulmentele scolare, să le aplice în interesul învățământului, apoi mai putem discuta ! sign28.gif


--------------------
,,Pentru a spune adevărul e nevoie de cel puțin doi oameni-unul care să îl spună și celălalt care să îl asculte”!
,,Când ai dubii,spune adevarul!” (Mark Twain)
,,Cine zâmbește atunci când lucrurile merg prost s-a gândit deja pe cine să dea vina”!
Mesaj personalTrimite emailYahoo
Top
CIDUL
Trimis: 1 Jun 2013, 01:55 PM


Utilizator avansat
****

Grup: Members
Mesaje: 557
Înscris: 15 Apr 13


Ministerul să responsabilizeze părinții, inclusiv printr-o mai mare exigență la admitere, atunci sigur rezultatele vor fi altele. Elevii sunt mai greu de responsabilizat, am vreo 5-6 de clasa a VIII-a de care "trag" de o lună să promoveze și nu "vor".
Mesaj personal
Top
verona
Trimis: 1 Jun 2013, 01:57 PM


Utilizator avansat
****

Grup: Moderatori
Mesaje: 5.394
Înscris: 15 Jul 04


QUOTE (CIDUL @ 1 Jun 2013, 01:30 PM)
Ceea ce am sugerat mai sus implică ceva bătaie de cap și timp pierdut. Românului îi lipsește organizarea, iar fără implicare nu se poate face nimic bine.

Fara suparare, este o descriere care se potriveste si sindicatelor dvs...
Mesaj personal
Top
verona
Trimis: 1 Jun 2013, 02:00 PM


Utilizator avansat
****

Grup: Moderatori
Mesaje: 5.394
Înscris: 15 Jul 04


QUOTE (CIDUL @ 1 Jun 2013, 02:55 PM)
Ministerul să responsabilizeze părinții, inclusiv printr-o mai mare exigență la admitere, atunci sigur rezultatele vor fi altele. Elevii sunt mai greu de responsabilizat, am vreo 5-6 de clasa a VIII-a de care "trag" de o lună să promoveze și nu "vor".

discutia era despre fondul scolii, despre cum sunt stabilite sumele si cum se fac presiunile in momentele "oportune", ca si despre indiferenta unora in a plati, desi copiii au oaresce avantaje di ele...
Mesaj personal
Top
outside4
Trimis: 1 Jun 2013, 02:42 PM


Mentor
*****

Grup: Members
Mesaje: 7.655
Înscris: 5 Jun 08


QUOTE (fsimina @ 1 Jun 2013, 09:55 AM)
Nu am nimic cu fondul scolii dar nu este corect modul in care se cere acest fond (le sedinte ni se comunica suma semestriala - fara a ni se detalia in ce anume este planificat a se investi) si mai mult nu se da nici o explicatie a modului in care se cheltuie acesti bani: adica cat s-a adunat pe fiecare clasa, suma totala aduna pe semestru, ce s-a cheltuit si cu ce chitante (chiar si de mana dar sa fie ceva scris), etc. Cand eu am pus intrebari despre aceste lucruri mi s-a spus ca a hotarat scoala cu reprezentantiii parintilor. Acum vreo 2 ani am asistat la o astfel de sedinta si, din pacate, reprezentantii scolii au hotarat si acei parinti ( putini ) care cica ne reprezentau, au aprobat. Mi-am spus punctul de vedere si.... am vazut cum nimeni nu m-a sustinut ( desi pe la colturi carcoteau nemultumirile) pentru ca: "capul plecat sabia nu-l taie".

Abia atunci cand parintii vor fi cu adevarat uniti si isi vor apara drepturile si punctele de vedere, abia atunci cand profesorii si directorii scolilor vor intelege ca nu avem ceva cu ei personal dar trebuie sa fie si parintii luati in considerare (nici la noi nu stau banii pe garduri), doar vom putea face cu adevarat ceva pentru copiii nostrii.

Au facut profesorii chefuri pe banii aia, zau. Si si-au alocat prime de sarbatori. De-aia suntem full de bani. Se vede, nu? Niste nababi! tongue.gif


--------------------
It's nothing personal. It's just business.
My degree of sarcasm depends on your degree of stupidity.
There is a place, like no place on Earth. Some say, to survive it, you need to be as mad as a hatter. Which, luckily, I am.


"The problem is not the problem. The problem is your attitude about the problem. Do you understand?"
"When you tear out a man's tongue, you are not proving him a liar, you're only telling the world that you fear what he might say."
"Everyone is in favor of free speech. Hardly a day passes without its being extolled, but some people's idea of it is that they are free to say what they like, but if anyone else says anything back, that is an outrage."
Mesaj personal
Top
jade_0923
Trimis: 7 Jun 2013, 05:52 AM


Utilizator
**

Grup: Members
Mesaje: 25
Înscris: 3 Jul 12


Buna dimineata,

Acum cativa ani am facut parte din comitetul de parinti pe scoala. Vorbesc de scoala generala. La o prima intalnire cu ceilalti parinti care faceau parte din acest comitet, dar si cu reprezentantii profesorilor pe scoala, ni s-a propus un fond al scolii. Am spus ok, dar am intrebat ce anume vor sa faca cu acesti bani, de ce au nevoie. Discutiile au degenrat un pic si am spus in felul urmator> De ce anume au nevoie copiii? Dar profesorii? Nu a fost dat un raspuns clar. M-as fi bucurat sa ni se spuna ca scoala are nevoie de un videoproiector, de un nou copiator sau ceva care sa justifice banii dati de parinti. Raspunsurile au fost ambigue si din acest motiv am cerut sa sa ni se justifice sumele platite in anul anterior. Dtorita faptului ca lucrez in domeniul financiar, nu mi-a fost greu sa ma uit pe acte si sa observ nereguli printre care decontari bonuri fiscale de taxi, papetarie. Si nu erau un bon sau doua. Deloc! Am intrebat ce sunt cu aceste bonuri. Raspuns sec: mers la trezorerie si retur, mers la Inspectorat si retur. Sa inteleg ca parintii plateau taxiul contabilei sau secretarei la Trezorerie si retur? Am spus: STOP! Nu este problema parintilor cum si in ce fel se organizeaza scoala, cine aduce banii de salarii sau cine merge la Inspectorat si cu ce. Daca tot se strang acesti bani, sa fie in folosul copiilor. Si pentru a ajuta profesorii sa-si sustina orele.

Acum, la liceu, am strans un fond al clasei ptr diverse. Am mai strans bani pentru a cumpara aer conditionat. Vom strange bani ptr a schimba scaunele. Dar strangem bani ptr ceva palpabil. Nu pentru "vedem noi ce vom face cu banii".

Mi se pare aberant modul in care directiunea colegiului santajeaza parintii acestui copil. Si mi se pare si mai aberant modul in care cineva spunea mai sus, in mod ironic, ca profesorii ar fi nababi. Si ii voi da un raspuns pe masura: nici parintii nu sunt nababi. Si noi facem sacrificii, si noi ceilalti parinti avem greutati, chiar daca nu suntem profesori. Si noi avem salarii de mizerie, asa cum le aveti si dvs.
Mesaj personal
Top
outside4
Trimis: 7 Jun 2013, 02:13 PM


Mentor
*****

Grup: Members
Mesaje: 7.655
Înscris: 5 Jun 08


QUOTE (jade_0923 @ 7 Jun 2013, 06:52 AM)
Mi se pare aberant modul in care directiunea colegiului santajeaza parintii acestui copil. Si mi se pare si mai aberant modul in care cineva spunea mai sus, in mod ironic, ca profesorii ar fi nababi. Si ii voi da un raspuns pe masura: nici parintii nu sunt nababi. Si noi facem sacrificii, si noi ceilalti parinti avem greutati, chiar daca nu suntem profesori. Si noi avem salarii de mizerie, asa cum le aveti si dvs.

Chiar n-am fost ironica. Poate sarcastica.

Oricum, lucrati in domeniul financiar... Ma asteptam sa stiti cam care sunt cheltuielile unei scoli. Si parintii mei au avut in acelasi timp doi copii in scoala, cu cheltuieli enorme mai ales pentru unul din noi (datorita pasiunii pe care apoi si-a transformat-o in meserie), dar niciodata nu au fost carcotasi cand a fost vorba de scoala, si ce li s-a cerut, au dat (chiar si cand colegii mei spargeau table fara numar, si eu nu aveam nicio vina; am contribuit toti elevii, ca un colectiv - nu ca acum, cand in clase se zbiara pe zeci de voci ca "nu a facut-o copilul meu, de ce sa platesc eu?!"). Era (poate) o alta cultura, o alta educatie, un alt respect si (sigur) ceva mai multa intelegere si umanitate.

Si revenind la cheltuieli: stiti ca noi, profesorii, stam si fara amaratii aia de fluturasi de salariu pentru a economisi foile si cartusul de imprimanta, in favoarea copiilor dvs.? Stiti ca se strang bani in muuulte scoli de la profesori pentru ca secretariatele sa poata functiona normal in ce priveste hartiile elevilor (adeverinte si altele de gen)?! Si profesorii acelor scoli nu fac mare caz ca dau 1 leu pentru asta.

De cate ori v-a cerut copilul dvs. bani sa plateasca xeroxurile pe care le aduc profesorii la ora, ca sa lucreze tot copilul dvs. suplimentar? De curiozitate intreb... Ca noi din salariul mizerabil pe care il recunoasteti va sustinem in scoala copilul in chestiunea asta! Dvs., in domeniul financiar, dati vreun ban sa va desfasurati in limite normale meseria?!

Si suntem in iunie... perioada examenelor. Elevii din anii terminali si-au platit doar diplomele. Dar aveti idee cate mii de foi si cata cerneala se consuma numai din printarea subiectelor de la examenele pe care le vor sustine copiii dvs?!

Si asta doar vorbind de xeroxuri si cerneala. Cred ca dvs. acasa nu doar dormiti si mancati, nu? Imi inchipui ca mai aveti si alte cheltuieli, ca mai spalati si pe jos cu un mop, mai folositi si-un detergent pentru perdele si pentru parchet, mai dati si cu un aspirator, mai consumati si ceva curent, si-un telefon, si cate si mai cate!!!

Dar asa e, scoala nu e "acasa", asa ca la scoala elevii doar stau 6 ore pe zi, nu ating nimic, sunt sfinti pe pereti, deci nu fac nicio paguba, nicio cheltuiala. Si oricum, tot ce consuma ei e asigurat de la buget. Ca de-aia acum 2 saptamani s-a adus in discutie la minister obligativitatea acestui fond. Hă hă. Tot sarcasm. Sa traim cu aer.


--------------------
It's nothing personal. It's just business.
My degree of sarcasm depends on your degree of stupidity.
There is a place, like no place on Earth. Some say, to survive it, you need to be as mad as a hatter. Which, luckily, I am.


"The problem is not the problem. The problem is your attitude about the problem. Do you understand?"
"When you tear out a man's tongue, you are not proving him a liar, you're only telling the world that you fear what he might say."
"Everyone is in favor of free speech. Hardly a day passes without its being extolled, but some people's idea of it is that they are free to say what they like, but if anyone else says anything back, that is an outrage."
Mesaj personal
Top
jade_0923
Trimis: 7 Jun 2013, 05:39 PM


Utilizator
**

Grup: Members
Mesaje: 25
Înscris: 3 Jul 12


@outside4: Tocmai pentru ca lucrez in domeniul financiar stiu ce inseamna un buget de venituri si cheltuieli, stiu ce inseamna previzionarea unui astfel de buget. Imi este greu sa cred , desi am auzit-o de N ori, ca scoala nu primeste nici un leu pentru cheltuielile de administratie, cum ar fi papetaria. Dumneavoastra, in calitate de profesori, poate chiar nu stiti ce bani intra in contul unei scoli pentru simplul motiv ca nu aveti acces la informatie.

Dar asa cum spuneam, asa cum dumneavoastra aveti salarii mici, asa au si foarte multi parinti. Nu este acceptabil ca directorul unei scoli sa santajeze parintii. Nu este normala o astfel de atitudine.

Normal mi se pare ca directiunea, profesorii impreuna cu parintii sa gaseasca surse de finantare pentru dotarea laboratoarelor, pentru biblioteca, pentru orice vine in ajutorul copiilor si al profesorilor. Surse de finantare sunt si va voi da chiar eu cateva exemple:

-cel mai simplu si la indemana tuturor este redirectionarea a 2% din impozitul pe salariu retinut in anul anterior. Anul trecut, impreuna cu sotul meu, am completat formularul 230 la ANAF si am virat catre scoala aproximativ 200 lei. Anul acesta, doar 100 lei. Putin, mult, atat am dat si au fost bine dati. Acest formular se completeaza pana pe 25 mai al fiecarui an. In acest fel scutiti parintii si va scutiti si pe dvs de aceasta penibila situatie, aceea de a cere

- o alta sursa de finantare: sponsorizarea. La sfarsitul fiecarui exercitiu financiar si pana in 25 aprilie cand are loc regularizarea impozitului pe profit, multe societati prefera sa sponsorizeze (evident, din motive fiscale) decat sa plateascaimpozitul pe profit la stat. Cautati impreuna cu parintii astfel de firme si veti gasi

- la fel, impreuna cu parintii gasiti surse de finantare europene. Este greu, dar nu imposibil. Puteti gasi un ONG care poate ajuta, strangeti cativa copii mai inteligenti, elaborati proiecte. In acest fel si legatura profesor-parinte-elev va fi una mai putin razboinica iar copiii vor invata ceva: sa elaboreze proiecte privind fondurile europene.

Deci, cum spuneam, fondul scolii daca exista, el trebuie sa fie ptr dotare, nu ptr cheltuieli de administratie. Si da, este un proiect de lege, dar este totusi doar un proiect.

Un alt aspect: fondul scolii trebuie administrat, gestionat de comitetul de parinti pe scoala. Directiunea scolii, contabila scolii sau secreatara nu au treaba cu asa ceva. Directiunea si profesorii pot veni doar cu propuneri privind necesitatile unei scoli. In definitiv, sunt banii parintilor.
smile.gif
Mesaj personal
Top
outside4
Trimis: 7 Jun 2013, 05:45 PM


Mentor
*****

Grup: Members
Mesaje: 7.655
Înscris: 5 Jun 08


QUOTE (jade_0923 @ 7 Jun 2013, 06:39 PM)
@outside4: Tocmai pentru ca lucrez in domeniul financiar stiu ce inseamna un buget de venituri si cheltuieli, stiu ce inseamna previzionarea unui astfel de buget. Imi este greu sa cred , desi am auzit-o de N ori, ca scoala nu primeste nici un leu pentru cheltuielile de administratie, cum ar fi papetaria. Dumneavoastra, in calitate de profesori, poate chiar nu stiti ce bani intra in contul unei scoli pentru simplul motiv ca nu aveti acces la informatie.

Dar asa cum spuneam, asa cum dumneavoastra aveti salarii mici, asa au si foarte multi parinti. Nu este acceptabil ca directorul unei scoli sa santajeze parintii. Nu este normala o astfel de atitudine.

Normal mi se pare ca directiunea, profesorii impreuna cu parintii sa gaseasca surse de finantare pentru dotarea laboratoarelor, pentru biblioteca, pentru orice vine in ajutorul copiilor si al profesorilor. Surse de finantare sunt si va voi da chiar eu cateva exemple:

-cel mai simplu si la indemana tuturor este redirectionarea a 2% din impozitul pe salariu retinut in anul anterior. Anul trecut, impreuna cu sotul meu, am completat formularul 230 la ANAF si am virat catre scoala aproximativ 200 lei. Anul acesta, doar 100 lei. Putin, mult, atat am dat si au fost bine dati. Acest formular se completeaza pana pe 25 mai al fiecarui an. In acest fel scutiti parintii si va scutiti si pe dvs de aceasta penibila situatie, aceea de a cere

- o alta sursa de finantare: sponsorizarea. La sfarsitul fiecarui exercitiu financiar si pana in 25 aprilie cand are loc regularizarea impozitului pe profit, multe societati prefera sa sponsorizeze (evident, din motive fiscale) decat sa plateascaimpozitul pe profit la stat. Cautati impreuna cu parintii astfel de firme si veti gasi

- la fel, impreuna cu parintii gasiti surse de finantare europene. Este greu, dar nu imposibil. Puteti gasi un ONG care poate ajuta, strangeti cativa copii mai inteligenti, elaborati proiecte. In acest fel si legatura profesor-parinte-elev va fi una mai putin razboinica iar copiii vor invata ceva: sa elaboreze proiecte privind fondurile europene.

Deci, cum spuneam, fondul scolii daca exista, el trebuie sa fie ptr dotare, nu ptr cheltuieli de administratie. Si da, este un proiect de lege, dar este totusi doar un proiect.

Un alt aspect: fondul scolii trebuie administrat, gestionat de comitetul de parinti pe scoala. Directiunea scolii, contabila scolii sau secreatara nu au treaba cu asa ceva. Directiunea si profesorii pot veni doar cu propuneri privind necesitatile unei scoli. In definitiv, sunt banii parintilor.
smile.gif

Te rog frumos, mult-mult de tot, citeste inca o data primul mesaj al acestui topic. Atitudinea parintilor nu este cea adecvata, nu este de cooperare.

Citez: "nici daca as vrea nu as avea de unde sa platesc"... "Nici daca as vrea"...

P.S. Avem si sponsorizari - sunt si parinti responsabili. Avem si 2%: redirectionam noi, profesorii; parintii copiilor au redirectionat in nr. f.f. mic (la mine din 30 de elevi, am avut 5 redirectionari...). Asta e realitatea - parintii... "Nici daca as vrea"...


--------------------
It's nothing personal. It's just business.
My degree of sarcasm depends on your degree of stupidity.
There is a place, like no place on Earth. Some say, to survive it, you need to be as mad as a hatter. Which, luckily, I am.


"The problem is not the problem. The problem is your attitude about the problem. Do you understand?"
"When you tear out a man's tongue, you are not proving him a liar, you're only telling the world that you fear what he might say."
"Everyone is in favor of free speech. Hardly a day passes without its being extolled, but some people's idea of it is that they are free to say what they like, but if anyone else says anything back, that is an outrage."
Mesaj personal
Top
0 utilizator(i) citesc acest subiect (0 vizitatori și 0 utilizatori anonimi)
0 utilizator(i):

OpțiuniPagini: (2) [1] 2  Răspunde la acest subiectSubiect nou Sondaj nou

 

 
  © 2002 SIVECO Romania SA. All Rights Reserved