Reședință - Portal SEI Portalul educațional SEI  Admitere Admitere Bacalaureat Bacalaureat Titularizare Titularizare Euro 200 Euro 200 Bani de Liceu Bani de Liceu
Găzduire WEB pentru școli și licee Găzduire WEB pentru școli, licee și instituții educaționale Dictionare online Dicționare online Subiecte examene naționale "2007-2008" Subiecte examene naționale "2007-2008"
Subiecte examene naționale începând cu 2002 Subiecte examene naționale începând cu 2002 .campion .campion
SIVECO Romania  Ministerul Educației și Cercetării  Răspunde la acest subiectSubiect nou Sondaj nou

> Ilegalitate grava la Sc. Gen. Nr.8 din Giurgiu, ISJ GIurgiu se face ca nu stie...
bimbirez
Trimis: 1 Oct 2005, 07:33 PM


Utilizator activ
***

Grup: Members
Mesaje: 134
Înscris: 17 Oct 04Dragi colegi, va prezint mai jos o scrisoare pe care o colega, d-na prof. State Victoria, o adreseaza atat ministrului invatamantului, Mircea Miclea, cat si ministrului justitiei, Monica Macovei. D-na State Victoria m-a rugat sa trimit aceasta scrisoare prin e-mail celor doi ministri amintiti si apoi sa o postez pe forum.
"Doamnule Ministru,


Subsemnata, State Victoria, profesor titular la Școala generală Nr.8 din Giurgiu, vă rog să aveți în atenție următorul caz: la Școala Generală Nr.8 din Giurgiu, directorul adjunct Niculae Nicoleta, cu înțelegerea directorului Bătrînu Ion, a îndeplinit și funcția de diriginte pe o perioadă de trei ani, între 2002 și 2005, funcție pentru care a fost retribuită, deși legea învățământului interzice dubla indemnizeție (de director și diriginte). ISJ Giurgiu a audiat acest caz la sfârsitul anului școlar 2004-2005, a constatat încălcarea premedidată a legii și a hotărât ca d-na director adjunct să restituie suma primită necuvenit (cca. 25 milioane lei). Directorul adjunct Niculae Nicoleta, în loc să-și recunoască vina, a intentat proces Școlii Nr.8 Girgiu. Angajatorul și managerul școlii, d-l Bătrînu Ion, în loc să apere interesele instituției pe care o conduce, nu s-a prezentat la proces și nici nu a fost reprezentat de vreun avocat astfel încât directorul adjunct Niculae Nicoleta a câștigat procesul! Menționez că la proces Niculae Nicoleta a adus justificări mincinoase, potrivit cărora în școală nu au existat cadre didactice disponibile pentru a prelua funcția de diriginte, ceea ce este fals! Toate acestea s-au petrecut sub patronajul ISJ Giurgiu, care nu a luat atitudine față de rezultatul procesului, deși este vorba despre o sumă de bani sustrasă în mod ilicit de la stat.
Eu, ca semnatară a acestui caz, în calitatea mea de profesor titular și cu o vechime de 26 de ani în învățământ, nu am avut dirigenție în acești ani școlari, drept „pedeapsă” că am „ofensat” de nenumărate ori conducerea școlii. De asemenea, nici în anul școlar 2005-2006 nu am primit dirigenție, motivația fiind că nu am făcut „cerere”, ceea ce contravine Regulamentului de organizare și funcționare a învățământului preuniversitar. Cele prezentate demonstrează fie că cei doi directori nu cunosc legislația școlară (caz în care nu merită să conducă o instituție de învățâmânt), fie că o încalcă cu bună știință!
Vă rog să analizați acest caz și să luați măsurile cuvenite, deoarece s-a creat un precedent de care ar putea să profite și alți directori, nu numai din Giurgiu ci și din țară!"


Semnează
Prof. State Victoria


Mesaj personal
Top
gimiri
Trimis: 1 Oct 2005, 09:09 PM


Utilizator avansat
****

Grup: Members
Mesaje: 382
Înscris: 13 Jun 04


In multe scoli se intampla ca directorul sa dea dirigentie celui care a fost mai cuminte si ascultator,suplinitorii calif.primesc dirigentie in defavoarea titularilor.
Mesaj personal
Top
0 utilizator(i) citesc acest subiect (0 vizitatori și 0 utilizatori anonimi)
0 utilizator(i):

Opțiuni Răspunde la acest subiectSubiect nou Sondaj nou

 

 
  © 2002 SIVECO Romania SA. All Rights Reserved