| Bine ai venit ! ( Autentificare | Înregistrare ) | Trimite mail de validare din nou |

|
|
|
|
|
|
|
|
| Pagini: (2) [1] 2 ( Primul mesaj necitit ) | ![]() |
| Bianca Novac |
Trimis: 28 Feb 2006, 11:00 PM
|
|
Începător ![]() Grup: Members Mesaje: 4 Înscris: 28 Feb 06 |
Isi pierd tinerii rabdarea in a mai lectura carti si interesul in a frecventa bibliotecile traditionale? Exista un pericol pentru bibliotecile traditionale de a fi abandonate de utilizatori in favoarea cautarii informatiilor pe Internet?
Acest mesaj a fost modificat de către LStoleriu la data 1 Mar 2006, 12:01 PM |
| bebeira |
Trimis: 1 Mar 2006, 11:56 AM
|
|
Utilizator avansat ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Members Mesaje: 662 Înscris: 19 Jan 06 |
DA.AM PREDAT SI LA GIMNAZIU SI LA LICEU SI POT SPUNE CA SITUATIA ESTE IDENTICA.DE CATE ORI LE-AM DAT CATE O TEMA DE FACUT,CHIAR SI ATUNCI CAND NU ERA OBLIGATORIE,AU VENIT CU MATERIALE LUATE DE PE NET.IAR ASTA IN CONDITIILE IN CARE LE-AM DAT O BIBLIOGRAFIE MINIMALA SI TIMP SUFICIENT.IN PLUS ,AU FOST CAZURI IN CARE AVEAU, FARA SA STIE, ACELEASI MATERIALE SAU ,PUSI SA PREZINTE PE SCURT CONTINUTUL ACESTORA,NU STIAU CE CUPRIND.SINGURELE REZULTATE IN A-I FACE SA SIMTA FRUMUSETEA LECTURII TIPARITE AU FOST ATUNCI CAND AM "RUPT" DIN ORA PT. A-I PUNE SA LECTUREZE ,PE RAND, ANUMITE PASAJE CE SUSTINEAU SUBIECTUL OREI.UNII,CURIOSI,S-AU DUS LA BIBLIOTECA,PT. A CITI INTREAGA CARTE.
PANA LA URMA, POATE ACESTA ESTE MERSUL UNEI LUMI TOT MAI GRABITE,IAR CARTEA ,CA LECTURA,VA AJUNGE UN LUX. |
| LStoleriu |
Trimis: 1 Mar 2006, 12:03 PM
|
|
Utilizator avansat ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Moderatori Mesaje: 3.398 Înscris: 4 Sep 03 |
Este și aici: Citiți cărți electronice? o discuție asemănătoare.
Cheers! Acest mesaj a fost modificat de către LStoleriu la data 1 Mar 2006, 12:03 PM |
| fpica |
Trimis: 2 Mar 2006, 12:27 AM
|
|
Începător ![]() Grup: Members Mesaje: 2 Înscris: 2 Mar 06 |
Eu unul cred ca o carte trebuie citita de pe hartie, negru pe alb.
Nu pot sta comod in fata monitorului si citi cateva zeci/sute de pagini. E una sa citesti un ziar sau un forum sau o documentatie tehnica, da nu as putea citi o carte. Eu oricum tiparesc tot ceea ce este mai mare de 10 pagini, pentru ca nu pot sa le citesc de pe monitor. Nu cred ca va murii cartea asa cum o stim noi |
| res |
Trimis: 2 Mar 2006, 01:17 PM
|
![]() Mentor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Members Mesaje: 11.338 Înscris: 27 Nov 05 |
Totul este functie de "gust" si de obisnuinta! Eu prefer informarea electronica, pentru ca este mai rapida, mai eficienta si la urma urmei reprezinta o provocare la la necontenita noastra adaptare la conditiile de trai!
PS. Fac totusi parte din generatia nostalgicilor (....a tipariturilor!), dar consider ca este necesara o permanenta adaptare la nou! -------------------- Are minte cine spune ADEVARUL, nu cine minte!
|
| LUCYA |
Trimis: 3 Mar 2006, 04:31 PM
|
|
Utilizator avansat ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Members Mesaje: 540 Înscris: 17 Sep 05 |
Internetul ajuta foarte mult mai ales in lecturarea cartilor "obligatorii" pentru scoala.Sunt unele pe care chiar nu merita sa le cumperi, altele pe care nu le gasesti iar altele pe care nu mai ai timp (si bani) sa le cauti...
Zilele acestea aveam nevoie de Romeo si Julieta si cum timpul nu mai permitea o plimbare prin librarii am ales internetul. Bineintes ca lucrurile nu au fost simple nici aici ; am gasit doar varianta in limba engleza si lecturarea a durat ceva mai mult dar a fost mai interesanta cred eu.... Bineinteles ca farmecul lecturii este altul cand ai in fata o carte tiparita... Si chiar merita sa cumperi macar o carte pe luna... |
| bloomy |
Trimis: 7 Mar 2006, 09:17 AM
|
|
Începător ![]() Grup: Members Mesaje: 2 Înscris: 7 Mar 06 |
elevii nu isi pierd interesul pentru lectura chiar daca o citesc pe net sau din carti pentru ca societatea ne ofera aceasta posibilitate...dar citim. dar se poate observa ca in scolile romanesti sunt o multime de elevi destepti chiar daca nu se duc la biblioteca sa citeasca
|
| res |
Trimis: 7 Mar 2006, 06:05 PM
|
![]() Mentor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Members Mesaje: 11.338 Înscris: 27 Nov 05 |
Daca unii nu stiu sa foloseasca internetul pentru ca din cauza varstrei sau din alte motive , nu se pot adapta, asta nu inseamna ca noul trebuie distrus(!?)
Dar nici vechiul, dar pastrat doar ceea ce este mai util (mai eficient!), ... nu obligatoriul totul! -------------------- Are minte cine spune ADEVARUL, nu cine minte!
|
| iulyykk |
Trimis: 9 Mar 2006, 06:36 PM
|
![]() Utilizator avansat ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Members Mesaje: 1.123 Înscris: 8 Mar 06 |
E adevarat k prefer internetu`, asta fiindk nu imi pl sa citesc orice carte... prefer cartile d aventura kre-s prea mari si n-am timp sa l citesc. Dar nu s compara cu cititu real
-------------------- |
| liliana.ionescu |
Trimis: 13 Mar 2006, 11:52 AM
|
![]() Utilizator avansat ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Members Mesaje: 2.632 Înscris: 19 Apr 05 |
Tinerii nu folosesc Internetul ca sursa de informare. Am constatat de-a lungul timpului repulsia tinerilor fata de carte. Vinovati, cred ca, sunt si dascalii de limba si literatura romana! Eu sunt o iubitoare a cartii gratie DASCALILOR mei si n-am sa uit niciodata pe profesoara mea de literatura din liceu care transmitea mesajul textului intr-un mod aparte, ca un actor de marca. Poate nu mai exista viata culturala in scoli, nu mai sunt puse in scena piese de teatru, nu mai exista corul scolii si ... toate acestea nu erau manifestari comuniste. ARTA este cea care CIZELEAZA SPIRITUL!
-------------------- http://aux.wyginternational.ro/
"Greșalele în politică sunt crime- căci în urma lor suferă milioane de oameni nevinovați, se-mpiedică dezvoltarea unei țari întregi și se-mpiedică pentru zeci de ani înainte, viitorul ei!" Mihai Eminescu - 13 februarie 1882 $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$ |
| miajungheatu@yahoo.com |
Trimis: 15 Mar 2006, 09:10 PM
|
|
Utilizator ![]() ![]() Grup: Members Mesaje: 45 Înscris: 5 Mar 06 |
Tinerii nu citesc cărți. Iau totul de pe internet. Găsesc tot ce îi interesează accesând internetul. Rar auzi un elev (elevă) că a citit ceva. In urma cu sașe- șapte ani mai vedeam elevi care mai cumpărau un ziar sau revistă accesibilă vârstei lor dar acum nu prea văd acest lucru. Citesc pe internet ceea ce-i interesează. Adevărul este că și eu citesc presa pe internet.
Părerea mea este că internetul te ajută, te salvează, te informează, te solicită, îți ocupă timpul, afli date, discuții, publicitate, opțiuni, etc. Este bine să navighezi, dar atenție la copiii mici de 4/ 7 ani care pot deveni dependenți de calculator, prin jocurile cu armament, masini, și cu greu îi poți corecta. O seara buna! -------------------- mia
|
| delliutza |
Trimis: 19 Mar 2006, 10:24 AM
|
|
Utilizator activ ![]() ![]() ![]() Grup: Members Mesaje: 72 Înscris: 17 Mar 06 |
Eu prefer suportul material al cartilor decat cel virtual
-------------------- [url=http://www.userbars.com/][img]
[url=http://www.userbars.com/][img] |
| Elena Stoica |
Trimis: 21 Mar 2006, 03:08 PM
|
|
Utilizator ![]() ![]() Grup: Members Mesaje: 22 Înscris: 18 Mar 06 |
Intr-o societate mereu in schibare unde oamenii nu au nici timp nici bani ca sa-si cumpere o carte noua e mai comod sa foloseasca suportul virtual in favoarea celuilalt. E mult mai benefic sa citesti o carte in mana pentru ca e alta viata cand dtai comod pe pat si citesti vreo cateva ore decat sa stai "teapan " in fata calculatorului ceea ce este foarte nociv pt. ochi. Oare de asta vad din ce in ce mai multi miopi pe strada? Mesajul unei carti e primit altfel atunci cand e citita in mana si in original. Eu cred ca netul e pentru informare iar cartea tiparita pentru lecturare. Spunea cineva ca nu ar da bani pe o carte a carui subiect ii este necunoscut. Ce-l opreste sa o rasfoiasca inainte de a o citi.?
|
| res |
Trimis: 21 Mar 2006, 07:11 PM
|
Gusturile nu se discuta!
Fiecare poate aduce argumente pro sau contra! Pe vremuri, dar si acum se obligau elevii sa cumpere carti, pentru ca trebuia si autorul si altii pe langa el sa mai castige cate ceva, nu?! Nu mai vreau sa-mi impuna nimeni sa cumpar o anumita carte sau sa ascult o anumita muzica! Poate cel putin sa-mi recomande sau sa-si spuna parerea! -------------------- Are minte cine spune ADEVARUL, nu cine minte!
|
| Alexandru Tanasel |
Trimis: 16 May 2006, 10:56 AM
|
|
Utilizator ![]() ![]() Grup: Members Mesaje: 5 Înscris: 9 May 06 |
Important este ca elevii sa citeasca critic si sa fie invatati sa faca acest lucru. Nu conteaza tipul bibliotecii (digitala sau tiparita) pe care o folosesc.
|
| Contesina Rusu |
Trimis: 16 May 2006, 04:09 PM
|
![]() Utilizator ![]() ![]() Grup: Members Mesaje: 43 Înscris: 15 Feb 05 |
Cred ca intrebarea seamana foarte bine cu intrebarea "De ce mergem la un concert al unei trupe care ne place daca tot avem cd-ul acasa in raft?" Raspunsul este simplu: Pentru atmosfera de acolo, pentru trairile din sala de concerte, pentru tot ceea ce inseamna un concert al "trupei" preferate. Chiar daca as asculta cd-ul acasa de o mie de ori tot m-as duce la concert! Sunt lucruri incomparabile. Puteti sa le extindeti la tot ce vreti, la piese de teatru, la filme, poate chiar si la cumparaturi.
Apropo de sursele de informare de pe net: Vi s-a intamplat vreodata ca dand o tema de referat unei clase toata clasa sa vina cu acelasi referat? Mie da! Asta spune multe despre ceea ce inseamna pentru copiii nostri o sursa de informare. Desi exista nenumarate surse pentru orice subiect ne trece prin cap e mai simplu sa te opresti la ceva gata facut decat sa muncesti sa aranjezi ceva din mai multe piese. Despre parerea proprie sau despre cercetare......nu mai e cazul sa vorbim. Lecturi placute tuturor indiferent de forma in care le faceti! -------------------- "Dumnezeu nu joaca zaruri"
|
| Io_nutz |
Trimis: 23 Jun 2006, 04:49 PM
|
|
Utilizator ![]() ![]() Grup: Members Mesaje: 13 Înscris: 23 Jun 06 |
personal de multe ori mi-as fi dorit sa citesc dintr-o carte
dar uite ca pana la urma banii conteaza |
| andalaura |
Trimis: 1 Jul 2006, 06:11 PM
|
|
Utilizator ![]() ![]() Grup: Members Mesaje: 14 Înscris: 29 Jun 06 |
consider ca lectura e lectura... indiferent de suportul material.
totusi am devenit adepta cartilor electronice dintr-un motiv foarte simplu (sau o serie de motive) lipsa de spatiu, de timp pentru a le cauta prin librarii sau biblioteci si mai ales lipsa de bani. am preferat sa investesc intr-un calculator performant pentru a avea luxul de a citi marile carti ale literaturii si nu numai. adevarul e ca o carte buna e valoroasa chiar daca e scrisa pe hartie igienica. -------------------- Je pense,donc je suis-e tot ce pot sa-ti spun cu certitudine;restu-adica ceea ce se afla in jur,toate luminile astea,Dumnezeu sau chiar Satana insasi- n-are o existenta dovedita,nu se stie daca exista in sine sau nu este decat o creatie a spiritului meu,o desfasurare consecventa a eului meu,care dainuieste prin propriile-i forte dinainte de inceputul vremurilor. FRATII KARAMAZOV |
| LStoleriu |
Trimis: 17 Jul 2006, 09:56 PM
|
||
|
Utilizator avansat ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Moderatori Mesaje: 3.398 Înscris: 4 Sep 03 |
Sondajul atașat acestui topic a avut următorul rezultat:
|
||
| liliana.ionescu |
Trimis: 18 Jul 2006, 08:15 AM
|
![]() Utilizator avansat ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Members Mesaje: 2.632 Înscris: 19 Apr 05 |
Internetul este O FEREASTRA DESCHISA CATRE LUME!! Daca vrei sa scrii presedintelui Bush din orasul tau provincial nineni si nimic nu te poate opri. Daca vrei, poti sa afli cate intrebari si interpelari au adresat deputatii Guvernului, cate propuneri legislative si cate luari de cuvant in plen au initiat si poti sa afli despre trecutul oricarui om care nu a trait in zadar pe pamant. Exista si biblioteci virtuale, dar eu prefer cartea tiparita sau listata. Cei mai multi tineri folosesc Internetul ca sursa de distractii nu de educatie permanenta.
-------------------- http://aux.wyginternational.ro/
"Greșalele în politică sunt crime- căci în urma lor suferă milioane de oameni nevinovați, se-mpiedică dezvoltarea unei țari întregi și se-mpiedică pentru zeci de ani înainte, viitorul ei!" Mihai Eminescu - 13 februarie 1882 $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$ |
| res |
Trimis: 20 Jul 2006, 12:52 PM
|
Nu trebuie sa ramanem la sapa de lemn doar de dragul "pastrarii traditiilor"! Indiferent ca folosesti internetul pentru documentare sau pentru distractie, el este un factor important in educatie!Tocmai pentru ca el reprezinta o adaptare la conditiile de viata
-------------------- Are minte cine spune ADEVARUL, nu cine minte!
|
| veritaskiller |
Trimis: 21 Jul 2006, 01:56 AM
|
|
Utilizator ![]() ![]() Grup: Members Mesaje: 17 Înscris: 18 Jul 06 |
Din proprie experienta , va spun ca elevii au un interes foarte scazut pentru lectura cartilor. Insa aceasta schimbare nu este controlata de noi... totul se schimba o data cu modernizarea , mereu generatia tanara e in conflict cu generatia mai in varsta(incapatanarea ,entuziasmul, lipsa experienta vs experienta , aerul de superioritate, "sunt mai in varsta deci am dreptate").
Asta nu este totul , ingrijorarea vine din partea vestului si anume industria americana . Americanii (usa) , ca majoritate avand un nivel mediocru de cultura , au ajuns sa fie niste idoli pentru tinerii nostrii (VA SPUN ASTA PT CA SI EU AM FOST CA EI) prin diverse cai de comunicatie , in special TV, Internet,Cinema . Astfel ei lasa sute de secole de civilizatie (ex franta) pentru o cultura nou nascuta din imbinarea elementelor zecilor de popoare ce au invadat america . Cand eram mic , aproape ca ii veneram pe americani , cand auzeam de USA parca imi tresarea inima (probabil si filmele difuzate la noi facute majoritatea de americani mi-au insuflat acest spirit ).. nu stiu cum am ajuns sa ii dispretuiesc atat de mult . totusi ei au un + : sunt de un miliard de milioane de ori mai patrioti ca romanii (vorbesc de timpurile prezente) |
| Melody 77 |
Trimis: 21 Jul 2006, 03:11 PM
|
|
Utilizator ![]() ![]() Grup: Members Mesaje: 20 Înscris: 21 Jul 06 |
Pai da.....s-ar citi si carti. Insa daca intri intr-o librarie te crucesti la ce preturi sunt. Daca se stie ca tinerii de azi nu prea citesc, nu ar trebui sa se incurajeze lectura? Dar cu asa preturi? Clar ca ies mai bine dc citesc pe net....din pacate. Caci nu se compara o carte cu ceea ce e pe net. Dar tinerii vor cumpara mai degraba o pereche de blugi la 450 decat un dictionar la 1000000 sau o carte cu sute de mii. The truth that hurts! Eu sunt profesor si am mare nevoie de carti Dar nu imi permit sa iau decat pe rand cate o carte pe luna sau la nu stiu cate luni Sad but true.
|
| res |
Trimis: 21 Jul 2006, 06:55 PM
|
||
Eu nu intele de ce trebuie :sa controlam totul!? E drept ca generatia tanara nu mai sunt asa supusi cum eram noi. Nu mai asimileaza citate, modele, algoritmi, pe care apoi sa le repruduca intocmai cu obidienta, dar in schimb sunt neantrecuti in manevrarea telefoanelor mobile , a calculatoarelor, sau alte aparate moderne, de care varsnicii se apropie cu frica! Nu, generatia tanara au un nivel de inteligenta mult mai ridicat decat am avut noi la timpul lor, dar pentru ca a crescut mult nivelul general de inteligenta s-a micsorat decalajul fata de varfuri, dand astfel impresia ca nivelul de inteligenta a scazut! (E ca si cum ar creste nivelul marii, ceea ce face ca inaltimea unui munte sa fie mai mica, desi muntele a ramas acelasi -------------------- Are minte cine spune ADEVARUL, nu cine minte!
|
||
| veritaskiller |
Trimis: 22 Jul 2006, 02:23 PM
|
|
Utilizator ![]() ![]() Grup: Members Mesaje: 17 Înscris: 18 Jul 06 |
...ar fii o discutie de lunga durata in care cele 2 tabere , noua si veche generatie si-ar prezenta argumentele in favoarea lor , insa nu se va incheia niciodata .
* mai e o chestie interesanta, chiar radeam cu un prieten . Neuronii sunt celule care care nu se refac, iar o data cu timpul se pierd..mai ales din cauza nervilor, stresului , etc . Asta ar insemna ca cei tineri sunt mai "in toate mintile " decat batranii -cat despre control nu ma refeream la sensul propriu al cuvantului . Pretul cartilor nu este cea mai mare piedica pentru tineri , ci faptul ca nu le mai este atragator sa citeasca o carte , aceasta pasiune ar trebui insuflata de cand copilul ar avea o varsta foarte frageda. Cand un copil are de ales intre o carte care la inceput nu este deloc atragatoare si un joc pe calculator ... e lesne de inteles ce va alege. Eu spre exemplu am fost obligat la scoala sa citesc , si tocmai asta nu mi-a placut, desi daca citeam 10 pagini traiam foarte intens . ..chiar nu stiu ce solutie ar fii pentru viitor , dar ce e sigur e ca sunt din ce in ce mai putini care citesc carti (acuma vor veni unii si vor spune ca nu e adevarat si vor prezenta diverse situatii in care copiii citesc carti , dar acelea sunt numai niste exceptii ) -plus ca acum in planul educational se pune accent pe informatizarea lui .. -singurii care mai sustin citirea cartilor sutn profesorii de limba romana . |
Pagini: (2) [1] 2 |
![]() |
|
© 2002 SIVECO Romania SA. All Rights Reserved
|