Reședință - Portal SEI Portalul educațional SEI  Admitere Admitere Bacalaureat Bacalaureat Titularizare Titularizare Euro 200 Euro 200 Bani de Liceu Bani de Liceu
Găzduire WEB pentru școli și licee Găzduire WEB pentru școli, licee și instituții educaționale Dictionare online Dicționare online Subiecte examene naționale "2007-2008" Subiecte examene naționale "2007-2008"
Subiecte examene naționale începând cu 2002 Subiecte examene naționale începând cu 2002 .campion .campion
SIVECO Romania  Ministerul Educației și Cercetării  Subiect închisSubiect nou Sondaj nou

> facultate de drept din bucuresti cu admitere p baza de dosar...exista???
andreea_luli
Trimis: 20 Oct 2006, 08:35 PM


Începător
*

Grup: Members
Mesaje: 3
Înscris: 17 Oct 06


ma gandesc sa dau la facultatea de drept...si stresul cu bacul este deja prea mare si ma gandesc k nu mai pot trece printr-un alt examen...sa astept alte rezultate... as vrea sa stiu dak exista facultate de drept in bucuresti fara examen...cu admitere pe baza de dosar.ma puteti ajuta???
Mesaj personal
Top
bonsai35
Trimis: 21 Oct 2006, 11:32 AM


Utilizator
**

Grup: Members
Mesaje: 12
Înscris: 30 Sep 06


In Bucuresti exista o singura facultate de drept de stat, in cadrul Universitatii Bucuresti. In 2006 admiterea s-a facut prin examen (100 de grile, dintre care 60 de gramatica si 40 de economie). Pentru 2007 nu s-a publicat inca metodologia de admitere, dar, dupa cate se pare, se va mentine examenul de admitere.

In afara de facultatea de stat, exista o gramada de facultati de drept particulare: la Spiru Haret, la Titulescu, Romano-Americana s.a. La acestea se intra doar pe baza diplomei de bacalaureat (ma rog, oficial organizeaza si ele un fel de examen de admitere, dar din cate stiu, acesta consta intr-un "test de aptitudini" banal si un interviu). Oricum, ideea e ca daca dai banul esti admis fara probleme.

Totusi, eu zic ca n-ar trebui sa-ti fie teama de admitere. Mie mi se pare mai simplu sa intri prin examen, decat pe baza mediei de la bac. Gandeste-te ca pentru examen ai de invatat doar doua materii (ce-i drept, foarte bine)- economie si gramatica, in schimb pentru bac trebuie sa inveti la 5 discipline, ca sa nu mai zic ca, oricat de bine ai invata, tot poti sa ai un ghinion si sa-ti strici media, mai ales acolo unde nota depinde intr-o oarecare masura si de subiectivitatea profesorului: la probele orale si la romana scris, spre exemplu. Or, ca sa fii sigur ca intri la facultatea la care vrei prin dosar, trebuie sa ai o medie astronomica la bac, peste 9,70 cred eu.
Examenul e mult mai obiectiv si in plus, la Drept e test grila, care nu (prea) lasa loc de interpretari
Mesaj personal
Top
Firy
Trimis: 24 Oct 2006, 05:59 PM


La prima intervenție


Grup: Members
Mesaje: 1
Înscris: 24 Oct 06


Dar eu stiam ca pe langa gramatica limbii romane poti alege intre economie. istorie si geografie. Si as vrea sa stiu daca acum mai este valabil acest lucru

Acest mesaj a fost modificat de către Firy la data 24 Oct 2006, 06:00 PM
Mesaj personal
Top
bonsai35
Trimis: 24 Oct 2006, 10:45 PM


Utilizator
**

Grup: Members
Mesaje: 12
Înscris: 30 Sep 06


Nu. Cel putin in Bucuresti, de vreo trei-patru ani incoace (inclusiv in 2006) admiterea s-a facut prin test grila numai din gramatica si economie (in proportii usor diferite- in general la gramatica au fost mai multe grile)

A existat intr-adevar o perioada in care se dadea si istorie, dar de cativa ani s-a scos.
Pe de alta parte, inca nu s-a publicat metodologia pentru 2007 si, teoretic, orice e posibil. Cel mai probabil se va mentine examenul de admitere (si tot la gramatica si economie), dar nu e exclus totusi sa introduca si alte discipline optionale. Anul asta s-a intamplat la Snspa chestia asta, spre exemplu-la Comunicare. Admiterea se facea prin examen la filosofie, iar in 2006 au introdus economia, psihologia, sau limba romana la alegere cu filosofia.
In orice caz, urmareste site-ul facultatii de drept. Daca intervine vreo schimbare, o sa apara pe site.
Mesaj personal
Top
red*rum
Trimis: 26 Oct 2006, 03:06 PM


Utilizator activ
***

Grup: Members
Mesaje: 61
Înscris: 1 Jul 06


Da...intr-un timp se voia sa se puna si logica intre materiile de admitere, dar deocamdata s-a renuntat la idee. Oricum nu e nimic sigur mai ales ca logica are legatura foarte mare cu materiile care sa fac in facultate.
Mesaj personalIntegrity Messenger IMYahoo
Top
_casper_
Trimis: 11 Dec 2006, 02:34 PM


Utilizator
**

Grup: Members
Mesaje: 6
Înscris: 18 Aug 06


poate sa imi zica si mie cineva pentru facultatea de drept cat % conteaza media de bac, cat % media 9-12 etc. ? smile.gif
Mesaj personalYahoo
Top
red*rum
Trimis: 12 Dec 2006, 12:09 PM


Utilizator activ
***

Grup: Members
Mesaje: 61
Înscris: 1 Jul 06


Nu conteaza deloc.
Mesaj personalIntegrity Messenger IMYahoo
Top
0 utilizator(i) citesc acest subiect (0 vizitatori și 0 utilizatori anonimi)
0 utilizator(i):

Opțiuni Subiect închisSubiect nou Sondaj nou

 

 
  © 2002 SIVECO Romania SA. All Rights Reserved