| Bine ai venit ! ( Autentificare | Înregistrare ) | Trimite mail de validare din nou |

|
|
|
|
|
|
|
|
| Pagini: (10) « Primul ... 8 9 [10] ( Primul mesaj necitit ) | ![]() |
| teoroxi |
Trimis: 7 Sep 2011, 07:51 PM
|
|
Utilizator ![]() ![]() Grup: Members Mesaje: 5 Înscris: 15 Nov 10 |
Pentru sectia de traducatori si interpreti: aici se intra doar cu examen care consta in 2 probe(2 limbi straine sau o limba straina si limba romana).Limbile care se pot studia la traducatori sunt:engleza,germana,franceza,italiana,spaniola.Pentru limba A,trebuie sa alegi o limba pe care o stapanesti bine,limba B poti sa o inveti de la zero.
Iar cat despre japoneza,din cate stiu eu se da examen cu 2 probe: 2 limbi straine sau o limba straina si limba romana.Nu esti obligat sa dai japoneza la concursul de admitere! |
| AlexandraLuiza |
Trimis: 7 Sep 2011, 07:54 PM
|
||
|
Începător ![]() Grup: Members Mesaje: 2 Înscris: 7 Sep 11 |
Ok. Multumesc de lamurire. |
||
| alina92 |
Trimis: 7 Sep 2011, 08:03 PM
|
|
Utilizator ![]() ![]() Grup: Members Mesaje: 7 Înscris: 20 Feb 11 |
la traducatori si interpreti este oblicatoriu ca una din cele 2 limbi de examen sa fie limba romana:D
Iar la limba B nu se iau de la zero engleza si franceza, restul limbilor da:D. Pe langa limbile metionate mai sus la traducatori exista si rusa:D. Acest mesaj a fost modificat de către alina92 la data 7 Sep 2011, 08:09 PM |
| teoroxi |
Trimis: 8 Sep 2011, 10:02 AM
|
|
Utilizator ![]() ![]() Grup: Members Mesaje: 5 Înscris: 15 Nov 10 |
Imi cer scuze.Alina are dreptate.Pentru traducatori trebuie neaparat sa dai limba romana,dar examenul nu e prea dificil.Si da,engleza si franceza se studiaza doar avansat.
|
| midsummer |
Trimis: 8 Sep 2011, 02:17 PM
|
||
|
Utilizator ![]() ![]() Grup: Members Mesaje: 22 Înscris: 4 Jul 10 |
Nu poti alege japoneza pentru sectia de LMA, si nici Traducatori, doar FLLS (Limbi si literaturi straine). |
||
| alina92 |
Trimis: 8 Sep 2011, 10:36 PM
|
|
Teoroxi, scuze ca intervin, dar examenul la romana este cel mai greu dintre toate limbile. Se iau cele mai mici note la romana, la examen:P.
|
| bogdan_mihai |
Trimis: 22 Dec 2011, 02:38 PM
|
|
Începător ![]() Grup: Members Mesaje: 4 Înscris: 22 Dec 11 |
Mie imi place foarte mult sa studiez spaniola as vrea sa dau la spaniola dar ca a doua specializare neaparat trebuie sa aleg inca o limba straina? Nu pot alege geografia? s-au altceva?
Stiu ca cineva a facut franceza geografie |
| Ponchita |
Trimis: 23 Dec 2011, 07:50 PM
|
||
![]() Utilizator avansat ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Members Mesaje: 2.042 Înscris: 26 Jul 07 |
La Facultatea de Litere respectiv Facultatea de Limbi si Literaturi Straine poti sa iti alegi doar limbi straine, evident ca exista sectii de exemplu unde inveti o anumita specializare in limba respectiva (administrarea afacerilor in engleza, franceza, gerrmana, contabilitate si informatica de gestiune in franceza), insa spaniola geografie in niciun caz ps: poate persoana respectiva a facut geografie in franceza Acest mesaj a fost modificat de către Ponchita la data 23 Dec 2011, 07:51 PM -------------------- Student Babes Bolyai University, Cluj Napoca,
Faculty of Economics and Business Administration, Master's degree in International Business Administration and Communication AIESECer |
||
| dincaviorel10 |
Trimis: 17 Feb 2012, 02:31 PM
|
|
Începător ![]() Grup: Members Mesaje: 3 Înscris: 19 Nov 11 |
buna ziua ! am o nelamurire, de fapt mai multe
-------------------- "Nu sunt cu nimic de acord ceea ce spui, dar sunt gata sa mor pentru dreptul de a spune ce gandesti si simti ! " ( Voltaire )
|
| Ponchita |
Trimis: 18 Feb 2012, 09:04 PM
|
||
![]() Utilizator avansat ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Members Mesaje: 2.042 Înscris: 26 Jul 07 |
Salut. Araba sau chineza nu poate fi aleasa la LMA sau la Traducatori(din cate stiu ca o limba mai "rara" poate fi aleasa rusa). In mare, e cam acelasi lucru, doar ca la traducatori te focusezi mult pe partea de traducere/interpretariat, iar la LMA faci mai mult partile adiacente gen Economie, Drept etc. Din cate stiu examenul de gramatica se da la Traducatori + inca un examen la una din limbile straine (engleza, franceza etc.) La LMA cel putin se intra pe baza de dosar ultima daca cand stiam eu, dar ar trebui sa te interesezi (eu sunt din Cluj) Daca vrei chineza si engleza atunci ar trebui sa dai la "filo" cum s-ar zice. Legat de schema, nu te pot ajuta, pentru ca nu sunt la FLLS, tot ce pot sa iti zic e legat de ce ti-am mentionat mai sus despre STIT (sectia de traducatori-interpreti-terminologi) si LMA. In schimb nu iti pot spune ce combinatie de limbi poti sa faci la filo ps: si daca vrei sa faci araba nu vei da araba ca examen scris, pentru ca se invata de la 0 din cate mi-au povestit prieteni de-ai mei care studiaza limbi mai rare, cred ca poti sa intri la o conmbinatie gen engleza-chineza cu examen la romana si engleza Weekend fain -------------------- Student Babes Bolyai University, Cluj Napoca,
Faculty of Economics and Business Administration, Master's degree in International Business Administration and Communication AIESECer |
||
| dincaviorel10 |
Trimis: 19 Feb 2012, 03:36 PM
|
|
Începător ![]() Grup: Members Mesaje: 3 Înscris: 19 Nov 11 |
thanks ponchita...let us know when u have some new info !!
-------------------- "Nu sunt cu nimic de acord ceea ce spui, dar sunt gata sa mor pentru dreptul de a spune ce gandesti si simti ! " ( Voltaire )
|
| alina92 |
Trimis: 19 Feb 2012, 07:17 PM
|
|
Salut uite aici linkul de unde poți descărca broșura de admitere de anul trecut ( nu sunt modele de subiecte în varianta virtuală, doar în cea pe care o cumperi de la universitate) http://www.limbi-straine.ro/2011/04/admite...terii-2011.html
Dacă vrei să te faci profesor ai face bine să urmezi domeniul limbă și literatură străină. A da, dacă vrei să înveți o limbă rară cum ar fi araba, chineza și japoneza, nu le poți avea decât ca limbi principale. Dacă ai nelămuriri trimite-mi un mesaj privat cu id-ul de mess și o să vorbim pe mess. Acest mesaj a fost modificat de către alina92 la data 19 Feb 2012, 07:23 PM |
| axx |
Trimis: 20 Jul 2012, 02:40 PM
|
|
Utilizator ![]() ![]() Grup: Members Mesaje: 9 Înscris: 20 Jun 12 |
Stie cineva din ce se da la proba eliminatorie de limba engleza? In ce consta aceasta proba? Pe site la UBB la Litere nu am gasit nimic si as vrea sa-mi repet putin inainte.
Vorbesc de proba eliminatorie care se da la Facultatea de Litere din Cluj-Napoca. |
| Ponchita |
Trimis: 20 Jul 2012, 10:23 PM
|
||
Eu banuiesc ca va fi asemanator cu ce a fost la Bac, ca doar vor sa va verifice nivelul de limba (mai ales la LMA -------------------- Student Babes Bolyai University, Cluj Napoca,
||
Pagini: (10) « Primul ... 8 9 [10] |
![]() |
|
© 2002 SIVECO Romania SA. All Rights Reserved
|