| Bine ai venit ! ( Autentificare | Înregistrare ) | Trimite mail de validare din nou |

|
|
|
|
|
|
|
|
| Pagini: (3) [1] 2 3 ( Primul mesaj necitit ) | ![]() |
| Alina,Craiova |
Trimis: 15 Feb 2008, 09:15 PM
|
|
Utilizator activ ![]() ![]() ![]() Grup: Members Mesaje: 92 Înscris: 13 May 06 |
Buna seara
Va rog sa-mi spuneti si mie daca trebuie sa primesc o prima de nastere de la unitatea de invatamant la care lucrez sau asta este la alegerea primariei de care apartine scoala. Cam ce valoare are si ce acte trebuie depuse ? Va multumesc anticipat. |
| ramclaudia |
Trimis: 15 Feb 2008, 09:26 PM
|
|
Utilizator avansat ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Members Mesaje: 4.631 Înscris: 10 May 07 |
SDepui cerere la școală. Primești un slariu de bază (impozitat). La noi la școală s-a dat.
|
| Wings |
Trimis: 15 Feb 2008, 09:32 PM
|
![]() Mentor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Members Mesaje: 8.298 Înscris: 28 Feb 07 |
Prima de nastere v-o da unitatea scolara de care apartineti.Are valoarea unui salariu de incadrare conform grilei.Depuneti cerere adresata conduceri scolii, la care atasati certificatul de nastere al copilului.Trebuie sa va incadrati pana la implinirea varstei de 2 sau 3 ani ai copilului(aici nu sunt sigura in legatura cu varsta).
unsalariu de baza platit de angajator mamei, pentru nasterea fiecarui copil; daca mama nu este salariata, sotul acesteia va beneficia de plata unui salariu de baza.Acest ajutor se acorda inclusiv din venituri proprii. -------------------- Abia atunci cand omul are compasiune fata de toate fiintele vii, se poate numi nobil.
Buddha |
| ramclaudia |
Trimis: 15 Feb 2008, 09:40 PM
|
|
Utilizator avansat ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Members Mesaje: 4.631 Înscris: 10 May 07 |
Și de la sindicat primești. Spiru Haret dă 200 ron.
|
| Wings |
Trimis: 15 Feb 2008, 09:42 PM
|
![]() Mentor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Members Mesaje: 8.298 Înscris: 28 Feb 07 |
La noi, FSLI nu a dat nimic..
-------------------- Abia atunci cand omul are compasiune fata de toate fiintele vii, se poate numi nobil.
Buddha |
| deliras |
Trimis: 15 Feb 2008, 10:36 PM
|
|
Utilizator activ ![]() ![]() ![]() Grup: Members Mesaje: 214 Înscris: 21 May 07 |
pana la 3 ani iti poti revendica drepturile banesti, dar au fost cazuri cand prin proces au primit si dupa 3 ani.Eu am dat scoala in judecata prin sindicat si am castigat.
|
| ramclaudia |
Trimis: 16 Feb 2008, 11:01 AM
|
||
|
Eu am cerut când fetița a vut 4 ani, până atunci nu am știut. Mi s-a spus că trebuia să-l cer până la împlinirea a 3 ani. Nu am mai făcut nimic, acum e târziu, fetița are deja 5 ani. |
||
| elle77 |
Trimis: 16 Feb 2008, 09:29 PM
|
||
![]() Utilizator avansat ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Members Mesaje: 587 Înscris: 24 Aug 06 |
Ba FSLI-ul da, eu am luat (acum 3 ani)...si am inteles ca se da in continuare... |
||
| elle77 |
Trimis: 16 Feb 2008, 09:32 PM
|
||
![]() Utilizator avansat ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Members Mesaje: 587 Înscris: 24 Aug 06 |
Wow, esti tare! cat a durat procesul? eu am pierdut acesti bani pt ca am aflat ca scoala trebuia sa ii dea si nu a facut-o, decat cand copilul implinise de 2 luni 3 ani... |
||
| dmd |
Trimis: 18 Feb 2008, 10:25 AM
|
|
Utilizator avansat ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Members Mesaje: 548 Înscris: 1 Aug 04 |
Si de la sindicat se dau banii astia in termen de 3 ani?
-------------------- |
| dossenna |
Trimis: 18 Feb 2008, 03:40 PM
|
|
Începător ![]() Grup: Members Mesaje: 2 Înscris: 18 Feb 08 |
Banii de la sindicat se dau ca ajutoare sociale constituite din cotizatii la nivelul organizatiei judetene.Sumele sunt variabile pentru ca depind de Hotararea Consiliului Judetean,respectiv Biroul Executiv al sindicatului si nu de federatie.
La noi in Satu Mare se dau 300 RON,dar toate ajutoarele sociale sunt in medie de 500 RON,pentru ca noi in CJ am pus accent pe partea sociala si nu socializari. |
| anasu77ro |
Trimis: 18 Feb 2008, 07:20 PM
|
![]() Utilizator avansat ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Members Mesaje: 477 Înscris: 11 May 06 |
alina, intamplator (sau nu), prietena mea din craiova se numeste ca tine si a luat salariul bonus prevazut in contractul colectiv de munca. depune cererea, insotita de o copie a certificatului de nastere la secretariat si e bien sa ceri si un nr de inregistrare, in cazul in care in termen de o luna nu primesti banii.
"unsalariu de baza platit de angajator mamei, pentru nasterea fiecarui copil; daca mama nu este salariata, sotul acesteia va beneficia de plata unui salariu de baza.Acest ajutor se acorda inclusiv din venituri proprii." aici am o intrebare, poate ma ajutati voi. avem o colega insarcinata cu gemeni. conform articolului din CCm nu ar trebui sa primeasca doua salarii? voi nu interpretati asa sintagma "pentru nasterea fiecarui copil?" salariul se acorda per copil nu per nastere? -------------------- " Iata singurul adevar : suntem pionii misterioasei partide de sah jucata de Dumnezeu." Omar Kayyam
|
| vasilica_stan |
Trimis: 18 Feb 2008, 10:52 PM
|
|
Utilizator ![]() ![]() Grup: Members Mesaje: 20 Înscris: 5 Dec 06 |
Din cate am citit eu in Contractul colectiv de munca, se da un salariu mediu pe unitate, nu salariul de baza al mamei. Am inteles eu gresit? Stie cineva daca in Roman, jud Neamt sindicatul da ceva?
Multumesc! |
| elena_iercosan |
Trimis: 21 Feb 2008, 12:13 PM
|
|
Utilizator ![]() ![]() Grup: Members Mesaje: 7 Înscris: 11 Sep 07 |
Se dă salariul mediu pe unitate. Eu am făcut deja cererea. Sa văd când mi se dau banii ...
|
| Alina,Craiova |
Trimis: 21 Feb 2008, 10:24 PM
|
|
Utilizator activ ![]() ![]() ![]() Grup: Members Mesaje: 92 Înscris: 13 May 06 |
Va multumesc foarte mult pentru raspunsuri. De la sindicat la noi se dau 100 RON. Deja i-am luat. Sper ca mi se va da si de la scoala ceea ce mi se cuvine. Fetita mea are 2 luni.
|
| elena_iercosan |
Trimis: 22 Feb 2008, 09:01 AM
|
|
Utilizator ![]() ![]() Grup: Members Mesaje: 7 Înscris: 11 Sep 07 |
Nouă sindicatul a refuzat sa ne dea ceva, pe motivul că au „rezolvat” problema cu salariul mediu pe unitate.
Oricum, bebelușii să ne trăiască! (și eu am un băiețel care face 2 luni mâine |
| olga8 |
Trimis: 23 Feb 2008, 09:49 PM
|
|
Începător ![]() Grup: Members Mesaje: 3 Înscris: 18 Feb 08 |
Cine plateste ???? daca in momentul nasterii - mama ( o colega) era la o unitate scolara iar acum afland de prima de nastere este la o alta unitate scolara( copilul are 3 ani
Multumesc |
| liviumarianpop |
Trimis: 23 Feb 2008, 10:04 PM
|
![]() Mentor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Members Mesaje: 10.625 Înscris: 16 Aug 04 |
du[a 3 ani nu se mai poate face nimic
-------------------- |
| crinutz@ |
Trimis: 4 Mar 2008, 04:01 PM
|
|
Utilizator activ ![]() ![]() ![]() Grup: Members Mesaje: 151 Înscris: 4 Mar 08 |
buna! sunt mamica unui baietel de 1 an si 10 luni si am facut cererea pt. prima de la angajator pe 8 ian 2008 catre directorul unitatii care mi-a aprobat-o, insa nu stie de unde sa ia bani sa ma plateasca , asa ca nu stiu cum sa procedez mai departe. Multumesc anticipat pt. raspunsurile voastre
|
| crinutz@ |
Trimis: 5 Mar 2008, 03:42 PM
|
|
Utilizator activ ![]() ![]() ![]() Grup: Members Mesaje: 151 Înscris: 4 Mar 08 |
Ne invartim in jurul cozii!! Directorul spune ca a facut referat la primarie (scoala este in mediul rural) iar contabila ba ca nu sunt ei angajatori, ba ca nu sunt bani, ba ca sa merg la inspectorat cu o cerere la departamentul salarizare, ba ca legea e ambigua, singurul raspuns in scris il am de la director care spune ca bugetul nu este inca aprobat pe 2008 . nu stiu ce sa ma fac, dar in mod sigur acest drept mi-l voi castiga! ajutati-ma , va multumesc!
|
| el_dorin |
Trimis: 5 Mar 2008, 04:12 PM
|
|
Utilizator avansat ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Members Mesaje: 382 Înscris: 21 Feb 07 |
angajatorul este scoala la care esti angajata(reprezentata prin director) si, parerea mea, fondurile necesare trebuie asigurate de consiliul local(primarie). n-are nici o treaba inspectoratul cu asta. iar bugetul pe 2008.... eheee, s-a aprobat inca de la sfarsitul anului trecut dar nu-i problema, se pot face rectificari...
|
| florin_zel |
Trimis: 7 Jun 2008, 06:46 PM
|
|
Utilizator activ ![]() ![]() ![]() Grup: Members Mesaje: 51 Înscris: 25 Sep 07 |
Prima e un salar de baza, dar nu se impoziteaza, ca de altfel ca orice prima! Succes! Program salarizare pe www.flovio.ro
|
| mălăelea |
Trimis: 7 Jun 2008, 07:11 PM
|
|
Utilizator avansat ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Members Mesaje: 3.964 Înscris: 27 Jan 08 |
Noul CCM la nivelul ISMB prevede ca indemnizatia pentru nastere este in cuantumul a doua salarii de baza.
-------------------- daniel mălăelea
http://danielmalaelea-media.blogspot.com |
| deliras |
Trimis: 7 Jun 2008, 10:06 PM
|
|
Utilizator activ ![]() ![]() ![]() Grup: Members Mesaje: 214 Înscris: 21 May 07 |
Fiica mea implineste 2 ani in curand. Am castigat acest drept prin proces si luna aceasta voi primi banii. Procesul a fost pe linie sindicala. Am depus doar o cerere la conducerea unitatii si o semnatura liderului de sindicat ca sunt de acord cu procesul. Bafta. Cu sentinta in mana au trebuit sa se execute altfel............nu sunt bani!!!!!!!!!
|
| elle77 |
Trimis: 8 Jun 2008, 11:10 AM
|
||
Adica doar Bucurestiul primeste doua salarii de baza la nastere? Domnilor lideri de sindicat din restul tarii, este adevarat? ceva informatii noi? eu nasc in august... |
||
Pagini: (3) [1] 2 3 |
![]() |
|
© 2002 SIVECO Romania SA. All Rights Reserved
|