Reședință - Portal SEI Portalul educațional SEI  Admitere Admitere Bacalaureat Bacalaureat Titularizare Titularizare Euro 200 Euro 200 Bani de Liceu Bani de Liceu
Găzduire WEB pentru școli și licee Găzduire WEB pentru școli, licee și instituții educaționale Dictionare online Dicționare online Subiecte examene naționale "2007-2008" Subiecte examene naționale "2007-2008"
Subiecte examene naționale începând cu 2002 Subiecte examene naționale începând cu 2002 .campion .campion
SIVECO Romania  Ministerul Educației și CercetăriiPagini: (3) 1 [2] 3  ( Primul mesaj necitit ) Răspunde la acest subiectSubiect nou Sondaj nou

> vreau sa devin educatoare
luminik
Trimis: 28 May 2008, 09:56 PM


Utilizator activ
***

Grup: Members
Mesaje: 212
Înscris: 18 Apr 07


Nu are rost sa mai faceti o alta facultate sau alte completari.Faceti modulul psihoped.pe invatamant prescolar(dureaza putin) si dupa ce terminati facultatea la care sunteti ,puteti fi incadrata conform legislatiei in vigoare ca INSTITUTOR II,o treapta mai sus decat o educatoare cu lic. pedagogic.
Mesaj personal
Top
horodnic22
Trimis: 6 Jun 2008, 10:18 PM


Începător
*

Grup: Members
Mesaje: 4
Înscris: 17 Apr 08


dar unde se poate face modulul psihopedagogic pt prescolari? am tot intrebat si nimeni nu-mi da nici un raspuns!
Mesaj personal
Top
madalina_voicu
Trimis: 10 Jun 2008, 04:54 PM


Utilizator avansat
****

Grup: Members
Mesaje: 1.702
Înscris: 30 Aug 06


Iulia-Andreea C.,

hai ca-ti explic eu. este vorba despre universitatea bucuresti, facultatea de psihologie si stiintele educatiei, departamentul pentru pedagogia invatamantului primar si prescolar. in urma absolvirii, te numesti profesor pt invatamantul primar si prescolar.

normal ca nu ai vazut secretariatul, pt ca acesta este in incinta colegiului national elena cuza. raspund la nr de tel 7452020.

sper ca ai inteles.


--------------------
...ai grija ce-ti doresti, pentru ca exact aia vei avea!...
Mesaj personal
Top
adiclau
Trimis: 20 Jun 2008, 07:33 PM


Utilizator
**

Grup: Members
Mesaje: 8
Înscris: 20 Jun 08


Buna, eu as putea sa te lamuresc in aceasta privinta din perspectiva de absolvent al sectiei Pedagogia Invatamantului Primar si Prescolar a Facultatii de Psihologie si Stiintele Educatiei din cadrul Universitatii Babes-Bolyai Cluj-Napoca. Eu sunt absolventa character40.gif a acestei sectii si am fost admisa la zi in prima sarja de studenti ai acestei sectii. Deoarece m-am "fript" tare urat in urma cu vreo 12 ani, urmand un curs postliceal in cadrul liceului pedagogic "Gheorghe Lazar" Cluj -Napoca, m-am gandit sa intreb la inscrierea la facultate:CE VOI IESI DE AICI? Raspunsul secretarei a fost:"PROFESOR IN INVATAMANTUL PRIMAR SI PRESCOLAR" ohmy.gif Bineinteles ca am cerut lamuriri. Asadar am aflat ca voi fi educatoare sau invatatoare cu studii superioare, retribuita ca atare si ca ma pot titulariza in invatamant la oricare din aceste sectii. Informatia ca sunt studii de lunga durata este incorecta deoarece la inscrierea la concursul de titularizare mi s-a spus sa bifez la STUDII SUPERIOARE CU LICENTA. Adica nu chiar de lunga durata. Si va mai spun ca dupa 3 ani in care am tras sa trec de la taxa la buget si am invatat nopti intregi, ne-am trezit in anul 3 cu inca vreo 70 de "colege", care au terminat institutori si au venit la echivalare de studii. Adica cum s-ar zice: au crescut intr-un an cat altii in 3, au tot dat ex peste ex., platite la greu si acum, la titularizare, in loc de 3 absolventi din localitatea mea ne trezim vreo 17. E CORECT?
In primul an am avut cursuri comune 100% cu cei de la Pedagogie iar din anul 2 au inceput specializarile. Cei de la Pedagogie pot lucra ca profesori itineranti, ca profesori de sprijin si e plin de posturi. Eu zic ca aveti mult mai multe sanse ca noi. Oricum iti urez succes in orice hotarare ai lua. Normal ar fi sa dai cateva diferente din anii 2-3 si sa poti deveni educatoare calificata daca asta vrei. Dar zic sa te orientezi un pic si dupa numarul de posturi. Profesori de sprijin sunt foarte putini calificati si e o meserie frumoasa si nu atat de solicitanta ca si cea de educatoare.


--------------------
ADI
Mesaj personal
Top
grasunica
Trimis: 21 Jun 2008, 11:02 AM


Utilizator
**

Grup: Members
Mesaje: 34
Înscris: 23 Feb 08


Eu am terminat liceul pedagogic (Scoala Normala) in 2002 si Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei/pedagogie in 2006. Degeaba, pentru ca acum facultatea nu are importanta. Sunt titulara pentru ca am avut inspiratia sa ma inscriu la liceu, pentru ca Legea invatamantului nu prevede acum incadrarea ca profesor pentru invatamantul prescolar si primar, in nici un caza plata conform studiilor. Poate in viitor ...
Bafta la titularizare!
Mesaj personal
Top
adiclau
Trimis: 21 Jun 2008, 12:28 PM


Utilizator
**

Grup: Members
Mesaje: 8
Înscris: 20 Jun 08


Te rog sa-ti revizuiesti putin sursele de informatie:LEGEA PREVEDE CA ABSOLVENTII DE PEDAGOGIA INVATAMANTULUI PRIMAR SI PRESCOLAR VOR FI INCADRATI, INCEPAND DIN ACEST AN CA PROFESORI IN INVATAMANTUL PRIMAR SAU PRESCOLAR, PLATITI CA PROFESORI! Sunt foarte sigura de acest lucru. Bafta! cool20.gif


--------------------
ADI
Mesaj personal
Top
Iulia-Andreea C.
Trimis: 21 Jun 2008, 04:23 PM


Utilizator
**

Grup: Members
Mesaje: 24
Înscris: 22 May 08


Ma puteti lamuri si pe mine un pic cu privire la atributiile unui profesor de sprijin? Acest post este cumva in cadrul scolilor speciale?...stiu ca ma uitasem in lista posturilor scoase la concurs si nu mi-a atras atentia acest post. multumesc anticipat.
Mesaj personal
Top
adiclau
Trimis: 21 Jun 2008, 08:10 PM


Utilizator
**

Grup: Members
Mesaje: 8
Înscris: 20 Jun 08


Nu as vrea nicidecum sa te dezinformez sau sa-ti dau relatii incorecte in ceea ce priveste rolul profesorului de sprijin. Dar iti pot spune ce ne-au spus noua la facultate: datorita principiului privind educatia pentru toti (unul dintre principiile de baza ale paradigmei educatiei cotemporane, moderne) este introdus profesorul de sprijin, care are rolul de a OBSERVA, MONITORIZA, EVALUA SI CONCEPE PROGRAME DE AMELIORARE, pentriu copiii cu nevoi educationale speciale, integrati in invatamantul de masa (educatia incluziva). Acest profesor s-ar putea sa fie angajat al unei scoli speciale, dar sigur isi desfasoara activitatea prin mai multe scoli din localitate, dupa un program stabilit, impreuna cu invatatoarea sau profesorii de la clasa. Salarizarea este mai buna decat a altui profesor deoarece sporul de stres este mai mare si, de obicei, acesti profesori au mai mult de o catedra, fiind platiti si cu ora. Depinde de directorii scolilor sa scoata asemenea posturi, daca au sau nu elevi cu cerinte educationale speciale inscrisi in clasele de masa. In general munca asta e facuta de "diversi", pilute, ca e inca la inceput. Sa-mi spui si mie daca ai vazut scoase la concurs astfel de posturi. smile.gif Eu spun ca ar trebui sa fiti totusi mai bine informati la facultate. La noi e mult mai bine din acest punct de vedere.
MULT SUCCES!


--------------------
ADI
Mesaj personal
Top
grasunica
Trimis: 22 Jun 2008, 11:08 AM


Utilizator
**

Grup: Members
Mesaje: 34
Înscris: 23 Feb 08


Cand am terminat facultatea, in 2006, era doar un zvon incadrarea noastra ca profesori, si desi sindicatul a dat statul in judecata privind salarizarea conform studiilor si a castigat, nu s-a aplicat. Stiu ca noua lege prevede acest lucru, insa stiu si ca se interpreteaza dupa bunul plac al fiecaruia, mai putin in interesul nostru. Pana nu vad, nu cred. Doamne ajuta!
Mesaj personal
Top
adiclau
Trimis: 22 Jun 2008, 06:13 PM


Utilizator
**

Grup: Members
Mesaje: 8
Înscris: 20 Jun 08


Nu te supara dar de unde esti? La noi, in judetul Cluj nu am auzit de astfel de cazuri. Am auzit de note umflate la examenul de titularizare pentru anumite persoane. Cum sa nu fii retribuit conform studiilor daca esti specializat intr-un domeniu? DOAMNE FERESTE! Scuze dar sunt cam socata. daca directorul institutiei te incadreaza ca atare, nu inteleg cum altfel poti fi platita. Exista un nomenclator al meseriilor unde scrie clar cine, unde si cu ce studii poate fi incadrat. Asa ca mi se pare absurd. Doar nu suntem la cheremul oricui, suntem oameni care dorim sa ne facem doar meseria pentru care am studiat.
SUCCES! Si sa auzim de bine.


--------------------
ADI
Mesaj personal
Top
grasunica
Trimis: 23 Jun 2008, 08:12 PM


Utilizator
**

Grup: Members
Mesaje: 34
Înscris: 23 Feb 08


Cred ca n-ai inteles ideea. Nu exista deocamdata in grila de salarizare "profesor pentru invatamantul prescolar si primar", asa cum ne-am amagit in facultate. Nu pretind mai mult decat am dreptul.
Mesaj personal
Top
madalina_voicu
Trimis: 23 Jun 2008, 09:13 PM


Utilizator avansat
****

Grup: Members
Mesaje: 1.702
Înscris: 30 Aug 06


grasunica,
iarta-ma ca te intreb: ce ai terminat tu, mai exact, in 2006? eu stiu ca abia acum, in 2008, a terminat prima serie cu specializarea "pedagogia invatamantului primar si prescolar". adica absolventii de anul asta formeaza prima promotie de profesori pt invatamant primar si prescolar.
imi raspunzi, te rog?


--------------------
...ai grija ce-ti doresti, pentru ca exact aia vei avea!...
Mesaj personal
Top
adiclau
Trimis: 24 Jun 2008, 05:53 PM


Utilizator
**

Grup: Members
Mesaje: 8
Înscris: 20 Jun 08


Aceasta e si intrebarea mea pentru grasunica. Nu dezinforma oamenii. Eu m-am inscris la titularizare, am terminat anul acesta si voi fi incadrata si platita ca PROFESOR IN INVATAMANTUL PRIMAR SI PRESCOLAR. Dar am terminat Pedagogia Invatamantului rimar si Prescolar, 3 ani cu licenta, si sunt in prima generatie care absolva aceasta sectie.


--------------------
ADI
Mesaj personal
Top
adypav
Trimis: 26 Jun 2008, 05:10 AM


Utilizator avansat
****

Grup: Members
Mesaje: 339
Înscris: 6 Nov 07


Eu am terminat anul trecut Pedagogia Inv. Prima siPrescolar, la Ploiesti- e adevarat, in forma de ,,continuare studii". Sunt platita ca institutor I. Culmea este ca, intr-adevar, prima serie a acestei specialitati termina anul acesta. Diploma mea de licenta nu a fost valabila pt. participare la pretranf. de anul acesta!
Mesaj personal
Top
adiclau
Trimis: 26 Jun 2008, 12:57 PM


Utilizator
**

Grup: Members
Mesaje: 8
Înscris: 20 Jun 08


Ma uimiti cu ceea ce scrieti. Cum ai sustinut examen de licenta anul trecut la sectia Pedagogia Invatamantulu Primar si Prescolar??????????????????? Abia anul acesta se organizeaza prima sesiune de licenta pentru aceasta sectie. Daca e asa cum zici, te rog sa te duci la insectoratul scolar zonal, la Sindicat si sa-ti ceri drepturile Incepand cu acest an scolar (2008-2009) exista in nomenclatorul de meserii profesor in invatamantul primar si prescolar si vei fi platita cu studii superioare, ca orice profesor, Diploma ta de licenta are pe ea scris ce? EXACT:.....Ca daca scrie institutor, atunci da, dar daca scrie profesor in invatamantul primar si prescolar, atunci poti sa-ti ceri drepturile. SUCCES! Mie mi s-a validat ieri fisa de concurs de titularizare si a fost totul in regula, pentru postul de educatoare.


--------------------
ADI
Mesaj personal
Top
madalina_voicu
Trimis: 27 Jun 2008, 04:57 PM


Utilizator avansat
****

Grup: Members
Mesaje: 1.702
Înscris: 30 Aug 06


mult succes, adiclau! cool20.gif

pt horodnic22

modulul psihopedagogic pt prescolari il poti face in cadrul facultatii de psihologie si stiintele educatiei, la departamentul pt invatamant primar si prescolar. mi se pare ca dureaza doar un semestru. pt bucuresti, suna la 021-7452020. succes!


--------------------
...ai grija ce-ti doresti, pentru ca exact aia vei avea!...
Mesaj personal
Top
grasunica
Trimis: 28 Jun 2008, 08:18 AM


Utilizator
**

Grup: Members
Mesaje: 34
Înscris: 23 Feb 08


Pt. Madalina: n-am zis ca am terminat pe specializarea "profesor pentru invatamantul prescolar si primar". Am terminat liceul pedagogic, apoi facultatea (Psihologie si Stiintele Educatiei) si m-am licentiat in Stiintele Educatiei. Atunci can m-am inscris eu la facultate erau colegiile, dar eue eram deja calificata si nu asta imi doream.
Mesaj personal
Top
grasunica
Trimis: 28 Jun 2008, 08:20 AM


Utilizator
**

Grup: Members
Mesaje: 34
Înscris: 23 Feb 08


Scuze pentru greselile de redactare! Ma grabeam.
Mesaj personal
Top
bluenegru
Trimis: 1 Jul 2008, 12:55 AM


Utilizator activ
***

Grup: Members
Mesaje: 71
Înscris: 2 Jun 06


QUOTE (adiclau @ 20 Jun 2008, 08:33 PM)
Buna, eu as putea sa te lamuresc in aceasta privinta din perspectiva de absolvent al sectiei Pedagogia Invatamantului Primar si Prescolar a Facultatii de Psihologie si Stiintele Educatiei din cadrul Universitatii Babes-Bolyai Cluj-Napoca. Eu sunt absolventa character40.gif a acestei sectii si am fost admisa la zi in prima sarja de studenti ai acestei sectii. Deoarece m-am "fript" tare urat in urma cu vreo 12 ani, urmand un curs postliceal in cadrul liceului pedagogic "Gheorghe Lazar" Cluj -Napoca, m-am gandit sa intreb la inscrierea la facultate:CE VOI IESI DE AICI? Raspunsul secretarei a fost:"PROFESOR IN INVATAMANTUL PRIMAR SI PRESCOLAR" ohmy.gif Bineinteles ca am cerut lamuriri. Asadar am aflat ca voi fi educatoare sau invatatoare cu studii superioare, retribuita ca atare si ca ma pot titulariza in invatamant la oricare din aceste sectii. Informatia ca sunt studii de lunga durata este incorecta deoarece la inscrierea la concursul de titularizare mi s-a spus sa bifez la STUDII SUPERIOARE CU LICENTA. Adica nu chiar de lunga durata. Si va mai spun ca dupa 3 ani in care am tras sa trec de la taxa la buget si am invatat nopti intregi, ne-am trezit in anul 3 cu inca vreo 70 de "colege", care au terminat institutori si au venit la echivalare de studii. Adica cum s-ar zice: au crescut intr-un an cat altii in 3, au tot dat ex peste ex., platite la greu si acum, la titularizare, in loc de 3 absolventi din localitatea mea ne trezim vreo 17. E CORECT?

E chiar foarte corect... Daca te-ai fi informat mai bine ai fi aflat ca acele colege (fara ghilimele malitioase) nu s-au fript cu niste studii postliceale, ci au absolvit un colegiu de 3,5 ani (7 semestre) in care au dobandit diploma de institutor... si mai mult decat atat... multe dintre ele si-au obtinut aceasta diploma chiar la Universitatea Babes-Bolyai. Acele 7 semestre au fost echivalate cu primii 2 ani ai nou infiintatei facultatii. Si da... le-au platit la greu... dar... citez... "dupa 3 ani in care am tras sa trec de la taxa la buget"... nu esti diferita...
Asa ca te rog sa te informezi mai abitir... mai ales ca lasi senzatia ca nu esti obisnuita prea mult cu sistemul... dovada ca nu stii cat de greu se aplica legile acestei tari in sistemul numit invatamant... ca sa fiu mai precis... de multe ori se aplica dupa ureche sau dupa bunul plac al multor dinozauri...
Bafta la concurs !
Mesaj personal
Top
madalina_voicu
Trimis: 1 Jul 2008, 05:13 PM


Utilizator avansat
****

Grup: Members
Mesaje: 1.702
Înscris: 30 Aug 06


ai mare dreptate, bluenegru.


--------------------
...ai grija ce-ti doresti, pentru ca exact aia vei avea!...
Mesaj personal
Top
moonskin
Trimis: 3 Jul 2008, 11:12 AM


Utilizator
**

Grup: Members
Mesaje: 18
Înscris: 25 Jul 06


buna. am urmarit acest topic pt. ca ma intereseaza f. mult.
va rog sa ma lamuriti si pe mine. predau lb. romana la liceu (am terminat fac. de litere), dar mi-ar fi placut sa fiu educatoare. inteleg ca nu pot decat daca as face o facultate de profil? un modul pedagogic nu ar fi suficient, banuiesc.
multumesc.
Mesaj personal
Top
lumiandrei
Trimis: 3 Jul 2008, 10:53 PM


Utilizator avansat
****

Grup: Members
Mesaje: 378
Înscris: 5 Mar 08Draga mea, chiar la Universitatea Bucuresti sunt 2 departamente cu acesta specializare: CREDIS SI DPIPP -Crevedia
Nu ai foat bine informata si imi pare rau pt tine dc iti doresti sa practici ca prof
Treb sa mai existe si alte posibilitati de a da diferente


--------------------
lumi
Mesaj personal
Top
horodnic22
Trimis: 4 Jul 2008, 05:38 PM


Începător
*

Grup: Members
Mesaje: 4
Înscris: 17 Apr 08


eu stiu ca se poate sa fii educatoare doar daca ai modulul psihopedagogic. scrie si in "Statutul personalului didactic" ca poate fi educator cei cu liceul pedagogic, colegiu de institutori sau orice persoana absolventa al unei facultati dar sa aiba modulul psihopedagogic specific. mi-a confirmat chiar inspectoarea, pt ca si eu vreau sa fac acest modul dar nu stiu unde. bineinteles si sa fie cat mai aproape de jud. Suceva.
Mesaj personal
Top
moonskin
Trimis: 4 Jul 2008, 10:33 PM


Utilizator
**

Grup: Members
Mesaje: 18
Înscris: 25 Jul 06


mersi mult, am de gand sa ma interesez la inspectorat, ei trebuie sa stie in ce conditii se poate preda ca educator.
Mesaj personal
Top
irinabaican
Trimis: 30 Jul 2008, 01:33 AM


Începător
*

Grup: Members
Mesaje: 2
Înscris: 29 Jul 08


Bine v am gasit!! Sunt noua pe acest forum, e prima mea postare si mi as dori din suflet sa ma ajutati sa inteleg cum pot deveni educatoare. pt ca am studiat forumul 3 nopti la rand si am cautat informatii, dar........... nicaieri nu am gasit pe cineva in situatia mea sau cel putin o situatie similara.
O sa scriu cate ceva despre situatia mea si sper sa ma puteti ajuta. Am 30 de ani si ma intreb daca aceasta este un impediment! Sunt mama a doua fetite de 2 respectiv 4 ani si dupa ce am lucrat ca asistent educator (dintr -o intamplare fericita, fiind gradinita unei prietene care avea nevoie urgenta de cineva) cateva luni si am predat engleza acolo am stiut ca pot sa fac asta, sa fiu educatoare.
confused24.gif Am absolvit un liceu cu profil engleza intensiv apoi am lucrat in domeniul economic si am facut 4 ani de facultate la FF (pe vremea aceea) dar nu am mai termminat facultatea, nu am absolvit . Mi am dorit enorm cel putin un copil si au urmat 2 ani de tratamente si renuntari pe a ramane insarcinata. Fetele sunt tot ce mi am dorit vreodata de la viata si e momentul pt mine sa continui sa fac ceea ce stiu mai bine si sa raman langa copii. Insa nu stiu de unde sa ma apuc si nici unde sa ma duc.
Fara facultate absolvita, fara liceu pedagogic. Am doar un certificat de atestare engleza avansat din 1998, dar nu e nici Oxford nici IELTS, nici de la Universitate, totusi e o atestare de la locul unde am lucrat.
Ce trebuie sa urmez mai intai, colegiul de institutori sau modulul psihopedagogic? Eu imi doresc sa predau engleza in gradinite, defapt asta este scopul meu acum, pt ca la engleza ma pricep cel mai bine si am si mult material pt gradinite dupa care pot preda.
Dar pot preda engleza doar la gradite fara sa fac cele de mai sus? Pot face asta doar cu un atestat IELTS sau Oxford (dupa ce il voi lua)????? Imi doresc tot atat de mult sa fiu educatoare cum imi doresc sa predau engleza insa ma gandesc doar ca am putin timp la dispozitie dat fiind faptul ca nu mai am 20 de ani si as vrea sa absolv ceva care sa imi permita sa lucrez cu copiii in cat mai scurt timp posibil, adica sa pot porni pe drumul pe care trebuia sa pornesc cu 10 ani in urma.
Astept cu nerabdare raspunsurile voastre si daca mai e nevoie sa dau amanunte sunt tot aici.
Multumesc.[I][/I]
Mesaj personal
Top
0 utilizator(i) citesc acest subiect (0 vizitatori și 0 utilizatori anonimi)
0 utilizator(i):

OpțiuniPagini: (3) 1 [2] 3  Răspunde la acest subiectSubiect nou Sondaj nou

 

 
  © 2002 SIVECO Romania SA. All Rights Reserved